Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 29 серпня 2024, 15:43
12193
9

Бенавідес – фаворит у бою з Гвоздиком. Але українець може здивувати

Оглядач Sport.ua Лев Кравців вважає, що Олександра не можна списувати з рахунків

| Оновлено 29 серпня 2024, 15:43
12193
9
Бенавідес – фаворит у бою з Гвоздиком. Але українець може здивувати

15 червня в Лас-Вегасі відбудеться протистояння між мексикансько-американською суперзіркою Девідом Бенавідесом (28-0, 24 КО) та українським колишнім чемпіоном світу у напівважкій вазі Олександром Гвоздиком (20-1, 16 КО). На кону цього поєдинку стоятиме «тимчасовий» пояс чемпіона WBC у напівважкій вазі (до 79,4 кг), який теоретично вестиме переможця або до бою проти росіянина Артура Бетербієва або до переможця його бою проти Дмітрія Бівола.

Гвоздик отримав одного з найхайповіших суперників в боксі. Перемога подарує Олександру все

Девід Бенавідес – боксер, про якого говорять. Постійно то там, то тут чутно ці ім’я та прізвище. Давід Бенавідес – боксер, якого вкрай сильно бажають бачити в одному ринзі проти Сауля Альвареса. І на це є причина.

Завдяки фізіології, яку має мексиканський американець, та молодості, Бенавідес може дуже сильно худнути. І от просто зараз, ще до бою з Гвоздиком, Давід має статус «тимчасового» чемпіона WBC у другій середній вазі (до 76,2 кг). З Гвоздиком на зважуванні Девід має важити 79,4 кг. А в житті він може далеко перевалювати за ці цифри і бути в рамках того ж крузервейту – це близько 97 кілограмів. І це не вигадки – це слова самого Девіда.

Getty Images/Global Images Ukraine. Девід Бенавідес

Саме тому його хочуть бачити суперником для Канело Альвареса. Сауль довгий час пишався вмінням бити усіх. Він підіймався у ту ж напівважку вагу, де перемагав Ковальова нокаутом. А потім говорив, що підійметься у крузервейт для чемпіонського поєдинку та готовий битись проти Усика в рамках надважкої ваги.

А тут поруч є боксер, який суміщає в собі усе. Він може бути і важким, і при цьому не можна буде сказати, що Сауль бився не у своїй категорії – бо вони зустрінуться в дивізіоні, де Альварес є абсолютним чемпіоном. Він є достатньо молодим, а не таким, як Ковальов у момент зустрічі з Канело. І це бій мексиканця проти мексиканця. Величезна подія.

Проте Альварес проти. Він то геть відмовляється, то каже, що готовий вийти на поєдинок за якісь скажені гроші – двісті чи навіть триста мільйонів доларів. Загалом, дивитись на це все заморились не тільки фанати, а й Давід Бенавідес. Мексиканець вирішив перейти у важчу вагову категорію, де є перспективи, де можна не так багато скидати ваги і одразу поборотись ледь не за абсолютне чемпіонство.

Для Гвоздика, окрім ризику, у цьому поєдинку присутній цікавий момент. Перемога може подарувати йому величезний успіх просто зараз і дати закінчити кар’єру так, як він точно хотів би.

Після поразки від Артура Бетербієва українець пішов на пенсію просто. Якось так зібрався, розвернувся, і пішов відпочивати. Сказав, що грошей заробив, буде намагатись вкладати їх у цікаві проекти. Мотивації боксувати вже не мав.

Аж раптом повернувся. Зрозуміла справа, що серед іншого мотивують і гроші. Це не приховує і сам Гвоздик, коли каже, що з бізнесом через коронавірус та вторгнення росії на територію України не склалось добре. Але розігрівшись, Олександр згадав, що має бажання і відповісти на поразку Бетербієву, і знову стати чемпіоном. Тим більше, що канадського кадирівця харків’янин перебоксовував на момент зупинки поєдинку.

До чемпіонського повноцінного бою нехай Гвоздик ще не дістався, але зустріч із Бенавідесом, можливо, і краще. Все ж Давід – величезна зірка вже зараз. Перемога принесе Гвоздику таку аудиторію, яку він не мав ніколи в житті. Принесе гроші, хороший контракт на трансляції боїв, а ще можливість одразу битись проти абсолютного чемпіона.

Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Гвоздик

Річ у тім, що Туркі Аль аш-Шейх розглядає цей поєдинок, як бій за переможця пари Бетербієв – Бівол. Поєдинок за абсолютне чемпіонство перенісся, але не скасувався. Туркі, звісно ж, розраховує, що переможця битиме саме Давід Бенавідес. Але, якщо він програє, то як він це зробить?

Тож перемога дасть Гвоздику все: ще більші гроші (і за можливий реванш також) та ще більші шанси. Можливість красиво увірватися в битву за абсолютне чемпіонство, спробувати побити росіянина та піти після цього на пенсію. Звісно, Олександра вже всі списали. А уявіть, якщо вийде?

Хто фаворит?

Давід Бенавідес має дуже впевнену перевагу перед суперником. Букмекери дають на його перемогу близько 1.28. На перемогу Олександра Гвоздика можна поставити з коефіцієнтом 3.70.

І аргументів на користь українця дійсно не так багато. Дивіться. Бенавідес молодший за суперника. На цілих десять років – Давіду зараз всього 27. Давід не менший за опонента. Іноді навіть більший. У ринзі Бенавідес не матиме нестачі ваги. Навпаки навіть – буде почуватись краще, тому що, порівняно з попередніми поєдинками, скидати стільки, скільки треба було раніше, вже не потрібно. Бенавідес довів, що може бити хороших боксерів – перемоги над Калебом Плантом та Деметріусом Андраде були дуже впевненими.

Разом із цим, Гвоздик - старший боксер. Він повернувся у ринг тільки у 2023 році і за цей час не побив нікого по-справжньому серйозного. Фактично, серед всіх суперників, які були після повернення, виділитись може тільки Річард Болотнікс. Він створив декілька неприємних епізодів, але загалом програв українцю без особливих запитань, ще й достроково. Бенавідес – далеко не Болотнікс.

Тож що, виходить, без шансів? Ховати можливості Гвоздика точно не варто.

Олександр – досвідчений та хороший боксер. Він добре рухається, володіє і джебом, і важким ударом. Звісно, Бенавідес може розповісти, як вони спарингували, коли він був ще молодшим, і що він чудово знає суперника. Добре, звісно, знає. Але це нічого не дає у ринзі.

Бенавідес не матиме скаженої переваги у габаритах. Гвоздик – не маленький суперник, а боксер, зіставний з Давідом. При цьому, може вдарити, працює точно, вміє зустрічати.

Тож мексиканцю треба бути готовим. Він обрав хороший варіант для дебюту у новій вазі. Досить небезпечний, але такий, який можна перемагати.

Проте й отримати на горіхи від такого візаві можна в будь-який момент.

Оцініть матеріал
(69)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джошуа відсторонено від боксу після нокауту у бою з Дюбуа. Що трапилось?
Бокс | 27 вересня 2024, 23:44 1
Джошуа відсторонено від боксу після нокауту у бою з Дюбуа. Що трапилось?

Ентоні несподівано поступився Даніелю у бою за титул IBF

Підсумки дня Ліги Європи. Турнірна таблиця після першого туру. Хто лідирує?
Футбол | 27 вересня 2024, 06:23 14
Підсумки дня Ліги Європи. Турнірна таблиця після першого туру. Хто лідирує?

26 вересня відбулися 9 поєдинків та завершився 1-й тур Ліги Європи

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
KIEWADIM
Надіюсь на здоров'ї Гвоздика цей бій не сильно вплине  
edu209
У Гвоздя мина, как будто ему уже наваляли....думаю для Бенавидеса это будет изи файт
inspekcha85
Это был бы шикарный камбэк,но возраст однако...с другой стороны Битербиеву то 39,а он чемп.
LexХХХ
Дуже здивуюсь, якщо Гвоздик впорається з Бенавідесом☹️