Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 13 червня 2024, 12:37
7265
3

Збірна України прибула до Вісбадену, місця постійної дислокації на Євро

На Віталія Миколенка чекає поглиблене МРТ травмованої ноги

| Оновлено 13 червня 2024, 12:37
7265
3
Збірна України прибула до Вісбадену, місця постійної дислокації на Євро
УАФ

Наступного ранку після товариського матчу з Молдовою, який українська збірна виграла з розгромним рахунком 4:0, синьо-жовті поснідали й одразу виїхали на летовище Кишинева.

Традиційно дві доби перебування в молдавській столиці українських гравців супроводжувала велика кількість юних уболівальників, які прагнули зробити фото та взяти автограф у представників збірної. Відтак «графічні фотомисливці» зустріли хлопців і в аеропорту: інтерес до учасників Євро-2024 відчувається на кожному кроці.

Пройшовши паспортний контроль, збірники вирушили на посадку до літака, який вилетів згідно з розкладом об 11:00 й за 2,5 години доставив команду до одного з міст-господарів першості континенту – Франкфурта.

За регламентом фінальних турнірів, автобус збірної України на Євро зустрів команду безпосередньо на злітно-посадковій смузі. Приїзд на фінальний турнір – завжди особливий момент: перед трапом літака організатори вистелили килим з емблемою Євро-2024 та гаслом турніру United by Football («Обʼєднані футболом»). Одразу біля літака головного тренера Сергія Реброва та гравців зустріли генеральний консул України у Франкфурті Вадим Костюк, мер міста Таунусштайн, де базуватиметься збірна, Йоахім Райманн, та міністр освіти землі Гессен Армін Шварц. Вітальні слова та дружні рукостискання, приязні усмішки та щирі побажання гарного виступу на турнірі створили позитивне враження від перших кроків збірної України на німецькій землі.

Пройшовши до свого спеціального транспорту, українці, з нетривалим транзитом на паспортний контроль, виїхали безпосередньо до свого змагального табору на континентальній першості – містечка Таунусштайн поблизу Вісбадена.

Відстань у 30 км автобус збірної України подолав за півгодини. Працівники готелю, одягнуті у вишивані сорочки, зустріли спеціальних гостей українським короваєм під мелодію національного гімну. Встиг приїхати завчасно та привітати збірників і суперфан нашої національної команди Леофан, який дав міцну левʼячу «пʼять» кожному гравцеві національної команди! А ще вручив приз «Лев матчу» за гру з Молдовою Віталію Миколенку, який набрав найбільше балів в опитуванні вболівальників.

Після приїзду та обіду збірники вирушили до своїх покоїв відпочивати: у тренувальному графіку – вихідний. Після фінального свистка 11 польових гравців, які вийшли на заміну у другому таймі (крім Зінченка, що приєднався до гри вже на 30-й хвилині, та Довбика, який вийшов на поле одразу після перерви) та два голкіпери провели півгодинне тренування на полі стадіону «Зімбру». Упродовж 30 хвилин була інтенсивна бігова робота та вправи на тримання мʼяча. Крім того, не варто забувати, що всі без винятку гравці проводять розминку перед матчем, а запасні активно розминаються під час гри. Відтак усі здорові виконавці збірної України отримали достатнє фізичне навантаження.

Єдиним гравцем, який нині потребує обстеження та лікування, є Віталій Миколенко. Одразу після гри лікар збірної України Віталій Кіліян виїхав з оборонцем до міської лікарні швидкої допомоги Кишинева. Варто відзначити увагу, з якою поставився медичний персонал клініки до футбольних гостей: компʼютерну томографію було зроблено буквально за півгодини та ще й безкоштовно! Збірна подякувала міській лікарні швидкої допомоги за таку важливу допомогу та підтримку. Вже після прибуття до Німеччини Віталію Миколенку буде зроблено МРТ для більш детального обстеження, яке дозволить визначити терміни та тактику лікування.

13 червня у графіку національної команди України – відкрите тренування, за яким зможуть спостерігати і вболівальники, і медіа. Публічний захід відбудеться на стадіоні BRITA Arena у Вісбадені й розпочнеться об 12:00 за київським часом.

ФОТО. Збірна України прибула до Вісбадену, місце постійної дислокації на Євро

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Артем МІЛЕВСЬКИЙ: «Впевнений, що Україна вийде з групи»
Футбол | 18 червня 2024, 14:15 14
Артем МІЛЕВСЬКИЙ: «Впевнений, що Україна вийде з групи»

Колишній нападник збірної України прокоментував поразку від Румунії

В УЄФА дали оцінку великій поразці України від Румунії
Футбол | 18 червня 2024, 07:31 12
В УЄФА дали оцінку великій поразці України від Румунії

Винесено підсумковий вердикт матчу 1-го туру Євро-2024 у групі Е

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Harun Bakircioğlu
Ну клево же! Прекрасный город и ощущение великолепного праздника! Кацапня променяла это на сдохнуть в вонючем окопе под Шебекино.
umnuy2
как же класно когда наши на таких турнирах---это так интересно всё,сколько эмоций быть в когорте лучших
Keen Vision
Як не дивно, німецький Вісбаден асоціюється із російським репером St1m, який публічно засудив російську військову агресію проти України.