Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 червня 2024, 14:28
491
0

Ігор ПЕРДУТА: «Ворскла заслуговує бути на вищих місцях»

Захисник «Ворскли» підбив підсумки сезону 2023/24

| Оновлено 10 червня 2024, 14:28
491
0
Ігор ПЕРДУТА: «Ворскла заслуговує бути на вищих місцях»
УПЛ. Ігор Пердута

Захисник полтавської «Ворскли» Ігор Пердута підбив підсумки сезону 2023/24.

– Ігорю, які враження залишилися від сезону?

– Звичайно, хотілося б більшого. Ми хотіли виграти Кубок України та вище піднятися у турнірній таблиці. У нас новий тренерський штаб та нові футболісти, тому три місяці для того, аби зігратися і тим паче, показати свій максимум, це замало. Водночас, наш потенціал дуже великий. Ми сподіваємося, що у наступному чемпіонаті все складеться краще, ніж зараз.

– Який матч з тепер вже минулого сезону запам'ятався вам найбільше?

– Напевно, фінал Кубка України. Ми могли зіграти набагато краще, впевненіше та зліше. Тому певний осад залишився. Ми не зробили максимум з того, що могли.

– По ходу сезону у команди змінився головний тренер: Віктор Скрипник пішов, прийшов Сергій Долганський. Наскільки це великий стрес для команди?

– Звичайно, коли тренер міняється по ходу чемпіонату, це стрес. Але нічого страшного, команда працює далі, звикає до нових вимог для футболістів. Не скажу, що це ключове або щось дуже серйозне, що ми не показали свій максимум. І все ж, ми заслуговуємо бути на вищих місцях, що і доведемо у новому сезоні.

– Які найближчі плани у команди? Коли виходите з відпустки?

– Відпустка у нас до 24 червня. Потім збираємося і тиждень проводимо у Полтаві. Далі їдемо десь в межах України на збори.

– Які плани перед собою персонально ставите на наступний сезон?

– Мені 33 роки, я хочу показати максимум своїх можливостей та допомагати команді вирішити поставлені задачі. Думаю лише про команду. Нам потрібно посісти місце, яке перед нами озвучить керівництво клубу. Щодо себе, то це вже другорядна історія. Хочеться грати та допомагати команді.

– «Ворскла» – одна з команд, де дуже активно до основного складу підпускаються молоді футболісти. Як часто вам доводиться виступати в ролі ментора та давати поради на прохання молодших партнерів по команді?

– В ігровому плані звичайно, ми, як досвідчені гравці, завжди підказуємо. Є дуже перспективні молоді хлопці, які хочуть прогресувати. Тому хто як просить, хто що запитує, тим ми з радістю допомагаємо. У нас хороша молодь, яка зможе прогресувати і в УПЛ, і конкретно у «Ворсклі».

Сезон УПЛ 2023/24 «Ворскла» завершила на 9-му місці в турнірній таблиці, набравши 33 очки в 30 матчах.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.