Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 09 червня 2024, 21:01
942
0

Сергій САПРОНОВ: «Наша мета – посісти перше місце та повернутися до Ліги A»

Збірна України WU-17 зіграє з командами Румунії, Мальти та Молдови

| Оновлено 09 червня 2024, 21:01
942
0
Сергій САПРОНОВ: «Наша мета – посісти перше місце та повернутися до Ліги A»
УАФ. Сергій Сапронов

Головний тренер дівочої збірної України WU-17 Сергій Сапронов розповів про суперників у Лізі В першого раунду відбору чемпіонату Європи 2025:

– Жеребкування відбулося 7 червня. Наразі відомо, що конкурентками українок будуть команди Румунії, Мальти та Молдови. Коли й де пройдуть змагання, нам повідомлять наступного тижня. Я зі своїми помічниками вже розпочав збір інформації про майбутніх суперниць.

– Найпростіше, мабуть, буде з досьє на румунок, адже українки торік зустрічалися із цією збірною на Турнірі розвитку УЄФА й у кваліфікації Євро…

– Я б не поспішав із висновками, адже після відходу гравчинь 2007 року народження їм на зміну прийшли на один-два роки молодші футболістки. Хоча румунки для нас – справді зручні опонентки, ми з ними завжди граємо успішно. Темна конячка в нашій групі – збірна Мальти. Жіночому футболу в цій країні почали приділяти увагу, і це одразу ж далося взнаки. Що ж до молдованок, то вони грають у схожому стилі з румунками – такі самі непоступливі й жорсткі у відборі.

– А як пройшла зміна поколінь у дівочій збірній України?

– Кістяк збірної складають вихованки «Кривбасу» та «Ладомиру». Зараз є невизначеність лише з лінією оборони, адже з попереднього складу там залишилася тільки одна футболістка – Аліна Савка з «Ворскли». Тішить, що з’явився здібний бомбардир – Каріна Леспух із «Миная», яка відзначається заточеністю на ворота візаві. Якщо підсилимо лінію захисту, то в нас буде доволі боєздатний склад.

– Тоді наостанок – на здобуття якого місця будете налаштовувати своїх підопічних?

– Швидше за все, наш кваліфікаційний турнір пройде наприкінці вересня, і проблем з ігровою практикою бути не повинно, адже в серпні стартує чемпіонат України. Тож мета – посісти перше місце й повернутися до елітного дивізіону.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.