Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 08 червня 2024, 21:41
9723
2

Екс-форвард Динамо: «Я б відкинув усі ці експерименти у збірній України»

Віктор Хлус оцінив підготовку команди до Євро-2024

| Оновлено 08 червня 2024, 21:41
9723
2
Екс-форвард Динамо: «Я б відкинув усі ці експерименти у збірній України»
УАФ

Колишній форвард чернівецької «Буковини», київського «Динамо» та одеського «Чорноморця» Віктор Хлус був одним з тих фахівців, хто уважно стежив за ходом товариської гри у Варшаві, у якій зустрічались збірні Польщі та України. Екс-підопічний Валерія Лобановського поділився враженнями щодо цього матчу та перспектив нашої національної команди загалом з кореспондентом Sport.ua.

– До відкриття континентальної першості залишилось менше тижня, тож висловлю свої міркування щодо збірної України. Я подивився на склад нашої команди у першій товариській грі – з Німеччиною і у другій – з Польщею. Так от, у мене склалося таке враження, що чемпіонат Європи потрібен лише тренеру. Я, як колишній футболіст, з цього приводу можу сказати, що на відміну від нинішніх гравців, котрі звикли грати по одному тайму, у наш час все було по-іншому. Особисто для мене пропуск навіть одного матчу був катастрофою. У таких випадках втрачаєш не тільки стимул, а й ігровий ритм. А всередині починаються зароджуватися образи: одні з них тебе підстьобують, а інші викликають бажання сказати «Та пішли ви всі на…!».

– Що потрібно, на ваш погляд, щоб уникнути будь-яких шорсткостей у підготовці до матчів?

– Я відкинув би геть усі ці експерименти з головною командою. Експерименти ж бо потрібно робити у клубі, а не в збірній. Адже у її складі усі – граючі люди. Всі вони в тонусі, і кожен з них добре знає, що робити на полі. Головне зараз – визначитися з найбільш боєздатним підбором виконавців, хто в змозі буде гідно вести боротьбу в матчах чемпіонату Європи. Зрозуміло, що Сергію Реброву дуже складно вибрати з тих, хто є у наявності. Тому що всі без винятку – футболісти високого класу, які грають у хороших клубах – як України, так і Європи. Як на мене, краще тому чи іншому гравцеві зіграти три матчі групового етапу, ніж задовільнитися пів таймом і думати лише про Бельгію. Це неправильно. Гравець «основи» повинен відчувати себе гравцем «основи» завжди.

Оцініть матеріал
(68)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mac_Gyver
Після 38 ігор у сезоні, грати 3 товарняки з командами костоломами, а потім ще 4-5 дуже відповідальних ігор на ЧЄ з дуже мотивованими суперниками. І все це з інтервалом у 3 дні. Та так щоби ніхто з основи не травмувався - щоб не було як у поляків вчора. Бо основа у нас незамінна... Все це можна буде легко зробити лише тоді, коли абсолютно весь другий склад ЗбУ буде грати у топ-чемпіонатах.