Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 08 червня 2024, 18:17
1165
0

Іван ШАРІЙ: «На Євро в України буде інший підхід до матчів»

Колишній український нападник прокоментував поразку збірної України у грі з Польщею

| Оновлено 08 червня 2024, 18:17
1165
0
Іван ШАРІЙ: «На Євро в України буде інший підхід до матчів»
dynamo.kiev.ua. Іван Шарій

Колишній український нападник Іван Шарій прокоментував поразку збірної України у товариському матчі проти національної команди Польщі (1:3).

– Зрозуміло, що головний тренер збірної України Сергій Ребров перевіряв у справі своїх підопічних, або пересвідчитись у готовності того чи іншого з них. Тож у матчі з Польщею, як і у попередньому поєдинку з Німеччиною, дав можливість зіграти тим футболістам, яких він хотів випробувати напередодні старту Євро-2024. Що стосується самої гри у Варшаві, то поляки були трохи вдаліші у завершальній стадії. Вони забили досить швидкий м’яч, який став наслідком метушні біля воріт збірної України. Під час неї Валукевич пробив Бущану поміж ніг – і рахунок було відкрито. А невдовзі у «рамку» українських воріт влетів і другий м’яч. Мені здається, що під час удару Зелінського дещо збили з толку нашого голкіпера Маліновський і Бондар. Перший спочатку наче підставляв голову під удар, але потім її прибрав, а другий завагався і не завадив польоту м’яча. У цьому матчі певними відрізками збірна України начебто виглядала непогано: були й контратаки, і м’яч у нас тримався. Тож суворо судити нашу команду у контрольному матчі я не став би.

– Як гадаєте, два товариських матчі дають можливість тренерському штабу України робити якісь попередні висновки?

– Уважно переглянувши усіх гравців у дії впродовж двох поєдинків, картина щодо їхньої готовності для Сергія Реброва дещо прояснилась. Програли Польщі – ну що ж, програли. Нічого страшного, це ж бо товариський матч. Хоча і в товариському, ясна річ, ніхто не хоче поступатись. Та як би там не було, а на підставі гри з поляками (втім, як і з німцями) керманичу нашої збірної буде видніше, як використовувати кадровий потенціал команди та формувати склад на той чи інший поєдинок чемпіонату Європи.

– Слід гадати, що у заключному поєдинку з Молдовою випробовуватиметься остаточний вигляд складу?

– Враховуючи, що у національної команди запланована гра з молдованами на їхньому полі, є можливість визначитись із найоптимальнішим поєднанням гравців для старту у континентальній першості. Матч у Кишиневі стане заключним у процесі підготовки нашої збірної до цього турніру. Головні ж ігри синьо-жовтих ще попереду – на Євро-2024. Там буде вже зовсім інший підхід та відношення до кожного з матчів, інша налаштованість, віддача і усвідомлення значення результату. Боротьба на чемпіонаті Європи буде за кожне очко. Сподіватимемось, що збірна України на ньому продемонструє пристойну гру, вийде із групи і продовжить боротися у наступному раунді.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.