Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 08 червня 2024, 11:20
3600
1

Федорчук дав оцінку кожному гравцю України у матчі з Польщею

Український спеціаліст – про спаринг, який відбувся 7 червня

| Оновлено 08 червня 2024, 11:20
3600
1
Федорчук дав оцінку кожному гравцю України у матчі з Польщею
УАФ. Артем Довбик

Колишній тренер сімферопольської «Таврії» Олег Федорчук розібрав дії кожного футболіста збірної України у товариському матчі з командою Польщі.

«Мені здалося, що це був експеримент, який дав більше запитань, ніж відповідей. Як тренер, я розумію, які зв’язки хотів побачити тренерський штаб. Уже за 9 днів у нас перший матч на Євро і тренерський штаб уже програмує ті ігрові зв’язки, які мають працювати в поєдинку другого туру проти Словаччини. На погляд багатьох – саме зі словаками ми боротимемось за друге місце.

Якби не було помилки у випадку з другим пропущеним м’ячем, то можна було б сказати, що Бущан відіграв дуже гідно. Але він помилився, а також демонстрував невпевненість у грі ногами. Оцінка: 6.

Тимчик дуже хотів вразити тренера, дав великий об’єм роботи, але припустився багатьох помилок. Особливо – у захисті. Оцінка: 5.

Таловєров талановитий гравець, але він дуже емоційний. Через це не завжди ухвалював правильне рішення. Тренерський штаб розраховував, що він зніматиме верхові м’ячі, але йому це вдавалось не завжди. Оцінюємо трохи вище, ніж Тимчика – 5.5. Невпевнена гра від нього.

Те саме стосується Бондаря. Я завжди відзначав технічність Валерія, а також уміння брати участь в атаках. У цьому аспекті він дуже скромно провів матч, і це вразило. Оцінка: 5.5.

Миколенко? Так, він певний час пропустив і зараз лише входить у гру. Не було звичної активності від нього. Як на мене, гра Віталія сьогодні принесла розчарування.

Ярмоленко був дуже активний. Але він же давно грає і є знаковою фігурою в європейському футболі, тому суперники уже добре його вивчили. Його ліву ногу накривали, а в грі правою він не настільки впевнено себе почуває аби віддавати точні паси. Старався, але цього не достатньо. Оцінка: 5.5.

[Маліновський] був дуже активним у центрі поля, намагався загострювати. Якщо порівнювати його з іншими, то він намагався бути більш активним, діяти гостріше. І йому це вдалось. Гольовий пас на Довбика справді майстерний: так дати врозріз може досвідчений майстер із гарним баченням поля. Оцінка: 6.5.

У Георгія [Судакова] була достатньо довга, двотижнева пауза після пошкодження. У зв’язку з цим не відчувалось впевненості у його діях. Він нервував. Оцінка: 6, оскільки грав доволі агресивно. Сподіваюсь, що набере необхідні кондиції.

Сидорчук? Для мене його поява у збірній не зовсім зрозуміла. Він не був помітним. Поляки, особливо Левандовський, дуже затишно почували себе з м’ячем. Протидіяти цьому – функція центрального хава. Оцінка: 4.5

Зубков кваліфікований футболіст, але чомусь у цій грі був розбалансованим психологічно. Тому, те що він програв позицію, коли забивав Романчук, що помилився у ще декількох епізодах – для мене виглядає незвично. Оцінка: 6.

Довбик? Найкращий гравець матчу. Йому було важко, адже на полі не було Циганкова (зі стартових хвилин – прим.), але він своє зробив. Напевно, він таки буде основним гравцем на Євро. Знаходиться у хороших кондиціях.

Запасні гравці? Більшість я залишу без оцінки, тому що, незважаючи на можливості, які відкривалися після голу Довбика, переламати хід гри не вдалося – а заміни ж робляться саме для цього.

Я б відзначив декількох футболістів. Мені впали в очі дії Циганкова. Він гравець, вищий класом за багатьох, – і з Польщею склались враження, що Віктор у хороших кондиціях. Оцінка: 6.5.

А от вихід Зінченка не вніс у гру нічого. Я розумію, що тренерський задум полягав на тому аби взяти м’яч під контроль, але вийшло, що ми грали на зустрічних курсах і могли пропускати іще двічі. Найбільші проблеми були якраз у зоні Зінченка. Але ж його вади усім відомі. Олександр добре грає при конструюванні атак, але гірше при обороні. До того ж – мені його форма видається не достатньою для того аби бути в основному складі збірної. Оцінка: 5.5», – розповів Федорчук.

Раніше легендарний екснападник Польщі поділився думкою про матч з Україною.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Євро-2024 виграє збірна…
Футбол | 29 червня 2024, 15:40 22
Євро-2024 виграє збірна…

Sport.ua спрогнозував переможця континентальної першості

Проблеми з ТЦК. Клуб Першої ліги припиняє своє існування
Футбол | 29 червня 2024, 17:00 9
Проблеми з ТЦК. Клуб Першої ліги припиняє своє існування

Переїзд закарпатців до Тернополя зірвався

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kadaad
Отличный разбор пролета!!!