Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 08 червня 2024, 01:50
2322
1

ОЛЯНОВСЬКА: «Коли заходила в тунель, бачила, що іспанка не так далеко»

Українка вирвала у суперниці бронзову медаль на ЧЄ-2024 з легкої атлетики

| Оновлено 08 червня 2024, 01:50
2322
1
ОЛЯНОВСЬКА: «Коли заходила в тунель, бачила, що іспанка не так далеко»
Getty Images/Global Images Ukraine. Людмила Оляновська (ліворуч)

Українка Людмила Оляновська в перший день чемпіонату Європи з легкої атлетики принесла Україні першу медаль. Бронзу на дистанції спортивної ходьби на 20 км вона вирвала перед фінішною лінією (1:28:48), а також виконала олімпійський норматив на Олімпійські ігри в Парижі.

Людмила Оляновська: «Люблю фініші на Олімпійських стадіонах. Що в Пекіні, де я виграла медаль чемпіонату світу, що зараз! Коли заходили в тунель, бачила, що іспанка не так і далеко. На стадіоні, за триста метрів до фінішу, розуміла, що можу її наздогнати, а за 150 уже була впевнена в цьому. Це було видно навіть по частоті рухів.

Так, іспанка вже йшла з прапором. Колись я теж фінішувала з ним. Але зараз я хотіла підняти його після фінішу. І вдячна тим, хто мені його дав. А ще більше вдячна тренеру, батькам і нашим військовим за те, що я – українка!

Мій п’ятирічний син – моя найбільша мотивація. Але через те, що росіяни пошкоджують інфраструктуру, в Україні часто немає світла. І я навіть не знаю, чи у нього була можливість бачити, як я вигравала цю медаль. І навіть не знаю, чи зміг йому й моїм рідним хтось про це повідомити.

Два роки тому на чемпіонаті Європи в Мюнхені я була четвертою. Не могла собі того пробачити. І ця медаль була дуже важливою. Важливою не лише для мене, а для всієї України».

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
C.Пеклов
молодець!