Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 червня 2024, 17:36
750
0

Володимир ШАРАН: «Польський футбол чимось схожий на наш»

Відомий український спеціаліст очікує від збірної змістовної гри перед Євро-2024

| Оновлено 07 червня 2024, 17:36
750
0
Володимир ШАРАН: «Польський футбол чимось схожий на наш»
ФК Минай. Володимир Шаран

У день товариського матчу Польща – Україна, який відбудеться сьогодні на Національному стадіоні у Варшаві, свої міркування щодо суперника команди Сергія Реброва та цієї гри загалом у розмові з кореспондентом Sport.ua висловив український тренер Володимир Шаран.

– Збірна Польщі – команда рівна, у більшій мірі вона грає у силовий футбол. Однак це не говорить про те, що гра поляків не має інших чеснот. Польський футбол чимось схожий на наш, в ньому теж є багато боротьби. Проте зараз у збірній України підібрані такі гравці, що конструктиву у нас повинно бути більше, ніж у поляків. І те, що кваліфікація українців є вищою, це однозначно. Не будемо зважати на почуту мною інформацію, що начебто поляки у матчі з Україною збираються грати іншим, умовно другим, складом. Але все одно поєдинок буде цікавим. В першу чергу хотілося б побачити гру нашої збірної, у якої настає досить відповідальний у плані підготовки до Євро-2024 період.

– Яку мету буде переслідувати тренерський штаб на чолі з Сергієм Ребровим у цій грі?

– Перед першим тренувальним матчем, з Німеччиною, я говорив, що наша збірна награватиме склад. Я, як і багато інших людей, звичайно ж, не здогадувались про те, що з німцями ми зіграємо за схемою у три центральних захисника. Та це було правильне рішення в тому плані, що її все одно потрібно буде використовувати на чемпіонаті Європи хоча б в одному з трьох поєдинків групового етапу. Думаю, ще це буде застосовано у грі з командою Бельгії – тобто, три центральних захисники і два крайніх латералі цілком можуть сформувати такий вигляд оборони нашої збірної. Щодо сьогоднішнього матчу з Польщею, то я вважаю, що буде зовсім інша схема – та, яку Сергій Станіславович (Ребров – прим.авт.) завжди використовував у збірній. І не тільки в збірній, а у командах, з якими він працював – 1-4-3-3.

– Чи ризикнете спрогнозувати склад збірної України?

– У воротах, на мою думку, сьогодні, звичайно, буде зміна – замість Трубіна, який грав з Німеччиною, вийде Лунін. Кого Сергій Ребров використає на правому фланзі захисту – Коноплю чи Тимчика – сьогодні ми побачимо. Роль двох центральних захисників однозначно будуть виконувати Забарний і Матвієнко. Якщо Миколенко вже здоровий, то йому на звичному для нього лівому краї оборони потрібно буде грати вже зараз, адже старт фінальної частини чемпіонату Європи вже незабаром. Думаю, що Зінченка тренерський штаб все ж переведе у середину поля, а Степаненку дадуть перепочити – з тим, щоб у наступних іграх він виглядав ефективніше. Два поєдинки поспіль буде важко для нього. Степаненко може вийти на заміну, а у разі необхідності замінити його в опорній зоні може Бражко. Як на мене, проти поляків у стартовому складі вийде Судаков. У попередньому матчі з німцями його не було – тоді грав Шапаренко. На флангах півзахисту діятимуть Циганков і Мудрик, а от нападника, я гадаю, поміняють. У стартовому складі вийде Довбик, якому потрібна практика у збірній.

– Що чекаєте від матчу Польща – Україна?

– Найголовнішим є те, що ми хочемо побачити атакувальний футбол, на який ми чекаємо. Це має бути хороший контроль м’яча з рухом вперед, щоб ми бачили побільше гольових моментів і результативних ударів.

Раніше ми повідомляли, що збірна Польщі залишилася без 8 гравців на матч з Україною.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.