Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 07 червня 2024, 14:16
8130
2

10 найдорожчих футболістів 2024 року

Виділяємо гравців із найбільшою вартістю

| Оновлено 07 червня 2024, 14:16
8130
2
10 найдорожчих футболістів 2024 року
Getty Images/Global Images Ukraine. Джуд Беллінгем і Ерлінг Холанд

Міжсезоння – чудовий привід для підбиття підсумків, у тому числі й за трансферною вартістю гравців. Минулий сезон допоміг багатьом із них піднятися в ціні. Деякі футболісти провели справді хорошу кампанію, за що отримали високу трансферну вартість. Далі – 10 найдорожчих гравців 2024 року.

Родрі (Манчестер Сіті, 120 млн євро)

Цікаво, що рейтинг найдорожчих футболістів 2024 року починається з гравця вартістю понад 100 млн євро. З одного боку, це свідчить про великі зміни на ринку. З іншого боку, підкреслює важливість Родрі. Якісні опорники зараз на вагу золота, тому Пеп Гвардіола не дарма так цінує свого співвітчизника. Родрі і руйнує атаки, і розвиває. Він є дуже важливим і одним із ключових гравців у системі містян. А минулий сезон став для 27-річного хавбека ще й найрезультативнішим у кар'єрі (8 голів та 9 асистів в АПЛ).

Getty Images. Родрі

Деклан Райс (Арсенал, 120 млн євро)

Багатьох здивував той факт, що Арсенал купив опорного півзахисника за 116 млн євро. Але, знову ж таки, це ще раз наголошує на великому попиті на якісних опорників серед топ-клубів. Якщо у когось були сумніви щодо якості Райса, то вони швидко зникли – ще в першій половині минулого сезону. Деклан швидко освоївся в новому клубі й став одним із його найкращих гравців. Як і Родрі, англієць однаково добре діє і у відборі м'яча, і у його просуванні. Великий плюс 25-річного хавбека полягає у тому, що він завжди доступний. Відсутність травм при такому щільному календарі – це перевага.

Джамал Мусіала (Баварія, 120 млн євро)

Баварія провела надзвичайно поганий сезон. Майже всі гравці мюнхенського клубу виступили нижче свого рівня. Мусіала теж не завжди блищав, але в багатьох матчах він діяв справді добре. Хлопцю лише 21 рік, а він уже є залізним гравцем основи у рекордмайстрі, посівши місце Томаса Мюллера. До Мусіали придивляються багато клубів, але Баварія має намір утримати його будь-якою ціною. Джамала дуже цінують у Мюнхені і бачать його частиною довгострокового проекту. Напевно, така сама позиція і у нового тренера.

Флоріан Вірц (Баєр, 130 млн євро)

Баєр став головною зіркою німецького, а може, і європейського футболу, а Вірц був найяскравішим гравцем у складі цієї команди. Зайнявши місце Кая Хаверца, німець, ймовірно, перевершив свого співвітчизника. За підсумками минулого сезону 21-річний хавбек став одним із найкращих бомбардирів та асистентів Баєра і всієї Бундесліги. Вірц узяв безпосередню участь в історичному чемпіонстві фармацевтів, тому не дивно, що його трансферна вартість збільшилася. Баєр має намір утримати гравця на найближчий сезон, а ось на 2025-й рік вже є питання.

Букайо Сака (Арсенал, 140 млн євро)

Getty Images. Букайо Сака

Уболівальники Арсенала переконані, що Сака є гравцем світового рівня. Ріо Фердинанд із ними не згоден. З цього питання можна дискутувати, але факт у тому, що вихованець лондонського клубу входить до топ-10 найдорожчих футболістів світу. 22-річний вінгер демонструє велику зрілість та результативність для своїх років. Два роки поспіль він робив усе, що міг, щоб каноніри боролися за чемпіонство. Його голи та асисти часто впливають на результат. Очевидно, що у цього хлопця велике майбутнє, і не лише на клубному рівні.

Вінісіус Жуніор (Реал Мадрид, 150 млн євро)

Невдалий старт в одному з найвибагливіших клубів світу не зламав молодого бразильця. Навпаки, чим складніше йому було закріпитися у стартовому складі Реалу, то старанніше він працював. Зараз Вінісіус – один із найважливіших гравців королівського клубу та дворазовий переможець Ліги чемпіонів. І це у 23 роки. Якщо рівень Сака, який поки що не виграв нічого суттєвого, ще можна заперечувати, то тут усе очевидно. Бразилець багато забиває та асистує вже кілька років поспіль. Його визнали найкращим гравцем сезону в ЛЧ та вважають претендентом на Золотий м'яч. Це не аванси, а реальний стан справ.

Філ Фоден (Манчестер Сіті, 150 млн євро)

Кажуть, що молодим гравцям складно пробитися у команді Гвардіоли, оскільки фахівець надає перевагу вже готовим топовим футболістам. Але Фоден показує, що це не так. Філ пройшов через академію Манчестер Сіті і поступово пробивався до стартового складу під наглядом Пепа. Зараз 24-річний хавбек цілком заслужено є важливим гравцем команди, яка увійшла в історію, вигравши требл та 4 поспіль титули чемпіона Англії. Крім того, Фоден був визнаний ще й найкращим гравцем минулого сезону АПЛ. Його трансферна вартість зростає з кожним роком, тому 150 мільйонів – це не межа.

Кіліан Мбаппе (ПСЖ, 180 млн євро)

Мбаппе не вигравав требл. Поки що, принаймні. На клубному рівні Кіліан не вигравав нічого більше за чемпіонат Франції, але він уже кілька років поспіль входить не просто в топ, а в трійку найдорожчих футболістів світу. І це цілком заслужено. У 25 років Мбаппе є чемпіоном світу, фіналістом світової першості (і автором хет-трику у фіналі), а також найкращим бомбардиром в історії ПСЖ. Француз залишив великий слід в історії вітчизняного футболу і перейшов у мадридський Реал за Лігою чемпіонів та Золотим м'ячем. Кіліан міг зважитися на це і раніше, але краще пізніше, ніж ніколи.

Ерлінг Холанд (Манчестер Сіті, 180 млн євро)

Getty Images. Ерлінг Холанд

Сезон 2022/23 став проривним у кар'єрі Холанда. Перейшовши з дортмундської Боруссії до Манчестер Сіті, Ерлінг одразу почав штампувати голи, ніби не помітив ані зміни клубу, ані зміни чемпіонату. Норвежець високо оцінювався і до переходу в Сіті, а після сезону, в якому він забив 52 голи та став володарем треблу, його акції злетіли до небес. Минулого сезону 23-річний нападник забивав менше, ніж роком раніше, за що очікувано отримував критику. Але Холанд все одно став найкращим бомбардиром АПЛ другий рік поспіль і допоміг містянам виграти історичне чемпіонство. Його внесок в успіхи команди, як і раніше, залишається великим.

Джуд Беллінгем (Реал Мадрид, 180 млн євро)

Ще один виходець із дортмундської Боруссії, який входить до трійки найдорожчих футболістів світу. Причому, як і у випадку з Холандом, Беллінгем злетів до небес всього за один сезон. Минула кампанія стала дуже успішною для Джуда. Він став найкращим бомбардиром королівського клубу, виграв чемпіонат Іспанії, Суперкубок та Лігу чемпіонів. "Вершкові" підписували англійця за 103 млн євро (за офіційними даними), але зараз він коштує набагато дорожче. Беллінгему всього 20 років. Майже точно, що у його кар'єрі будуть спади, але зараз молодий хавбек знаходиться на вершині футбольного світу.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.