Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 07 червня 2024, 12:02
444
0

Бабич назвав головне завдання України в матчах із Польщею та Молдовою

Український тренер – про найближчі ігри збірної країни

| Оновлено 07 червня 2024, 12:02
444
0
Бабич назвав головне завдання України в матчах із Польщею та Молдовою
Getty Images/Global Images Ukraine

Колишний наставник «Маріуполя» та «Кривбаса» Олександр Бабич поділився очікуваннями від спаррингів збірної України з Польщею та Молдовою напередодні старту Євро-2024.

– Стало відомо, що проти Польщі і Молдови зіграють якраз двоє інших голкіперів збірної України – Лунін та Бущан…

– Все правильно – шанс потрібно дати всім. В цих поєдинках Ребров побачить, як Лунін і Бущан взаємодіють із захисниками, як діють під тиском суперників. Думаю, що проти Польщі вийде Бущан, а Лунін, якому необхідно спокійно відновитися після сезону в «Реалі», зіграє проти Молдови.

– Миколенко відновлюється, але остаточних висновків щодо його можливостей зіграти на Євро поки немає… Наскільки його можлива відсутність послабить гру збірної України?

– Миколенко виконує величезний об’єм швидкісної роботи на фланзі. Безумовно, рівень гри нашої національної команди із Віталієм у складі на порядок вищий, ніж без нього. Але, як я побачив в спарингу з Німеччиною, переведений на лівий фланг Зінченко дуже добре справлявся з обов’язками, бо це знайома для нього позиція. Вправним в підстраховці був Матвієнко. Тому, чекаємо на Миколенка, однак пам’ятаємо, що у нас є й інші варіанти.

– Що збірна України буде практикувати в контрольному поєдинку з Польщею?

– Цей суперник нижчий за рівнем, ніж Німеччина, а значить, у «синьо-жовтих» буде можливість відпрацювати варіанти гри в позиційній атаці, в атаках з другої зони. Буде ротація складу. Важливо знайти правильний баланс між нападом і обороною. В цьому спарингу можна дати шанс проявити себе Бражку і Ванату, наприклад. Думаю, у стартовому складі з’являться 3-4 новачка, а далі – як піде. В будь-якому випадку більший акцент у грі з поляками буде зроблений на атаці.

– Завершальний спаринг команда Сергія Реброва проведе з найбільш слабким суперником – Молдовою. Так спеціально планувалося?

– У грі проти поляків наш тренерський штаб побачить ще якісь огріхи, і в поєдинку з Молдовою якраз буде час і можливість виправити помилки. Головна задача в останньому перед Євро спарингу – обійтися без травм. Також важливо здобути позитивний результат, що сформує відповідний позитивний настрій на чемпіонат Європи. За діями збірної України будуть уважно спостерігати румуни, тому треба ще й не розкрити всіх секретів… Я був присутній на матчі збірної Румунії проти Болгарії і, зазначу, румунська команда мене вразила. Це сильний опонент. Однак, я впевнений, що навіть така збірна Румунії – не рівня українській національній команді. Тож, чекаємо спочатку на контрольний матч із Польщею – буде цікаво!

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Беллью розповів, що Усик робитиме після перемоги над Ф'юрі
Бокс | 29 червня 2024, 18:06 0
Беллью розповів, що Усик робитиме після перемоги над Ф'юрі

Тоні підтвердив інформацію, що Олександр планує повернутися в крузервейт 

Джонні Нельсон відреагував на слова Ф'юрі, який упевнений, що побив Усика
Бокс | 29 червня 2024, 23:47 3
Джонні Нельсон відреагував на слова Ф'юрі, який упевнений, що побив Усика

Колишній чемпіон світу впевнений, що в реванші ми зможемо все перевірити

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.