Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 03 червня 2024, 19:15
438
0

Олег ШЕЛАЄВ: «У Нюрнберзі не слід очікувати великих пристрастей на полі»

Колишній півзахисник збірної - про сьогоднішній товариський матч проти німців

| Оновлено 03 червня 2024, 19:15
438
0
Олег ШЕЛАЄВ: «У Нюрнберзі не слід очікувати великих пристрастей на полі»
dynamo.kiev.ua. Олег Шелаєв

3 червня в Нюрнберзі національна збірна України проведе перший з трьох запланованих спарингів перед Євро-2024-з німцями.

Колишній гравець національної збірної України Олег Шелаєв в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми очікуваннями від сьогоднішнього протистояння:

– Обидві збірні кинуть в бій склади, максимально наближені до оптимальних, звісно, з урахуванням того, що деякі виконавців ще не в належному ігровому тонусі після травм чи простудних захворювань. Керманичі, передусім, в очікуванні інформаційного зиску, бо захочуть переконатися, передусім, в якому стані знаходяться лідери збірних. Хоча я не думаю, що сьогодні вируватимуть в Нюрнберзі пристрасті, що гравці лізтимуть на рожен. Все ж, на полі буде переважати здоровий глузд, бо кому кортить за якихось два тижні до старту Євро опинитися на лікарняному.

– Як правило, в спарингах підбираються суперники, які за стилістикою гри нагадують опонентів вже на офіційному рівні.

– Переконаний, що таке бажання у нашого керманича Сергія Реброва також було, але підібрати таких, образно кажучи, «близнюків» на футбольному полі дуже складно. Тому хіба з натяжкою можна сказати, що дії німців чимось нагадують бельгійську збірну, а поляки – словацьку. Хоча зараз ті ж молдавани своєю непоступливістю схожі на сусідів з Румунії. Тому нічого не залишається, як ось з таких фрагментів створювати картину. Як на мене, користь від цих репетицій, передусім, в награванні зв'язок, домашніх заготовок при розіграші стандартних положень.

– Ви акцентували увагу на тому, що саме сьогодні Сергій Ребров довірить місце в старті основним гравцям, тоді хто зіграє в заключному спарингу – з молдованами?

– Як на мене, в кожному спарингу матимуть змогу проявити себе якомога більше виконавців. Важливо, щоб до стартового поєдинку з румунами всі вони були в однаковому функціональному стані. Що ж до спарингу з молдованами,то в ньому більше часу буде в гравців ротації.

– А на Ваш погляд, в українській збірній є конкуренція за місце в стартовому складі?

– Так, хіба що два гравці – Віктор Циганков і Михайло Мудрик – без альтернативи. Без них уже важко собі уявити нашу головну команду.

– Тоді наостанок, як Ви оцінюєте шанси українців на вихід з групи?

– В своєму прогнозі буду обережним оптимістом. Оцінюю шанси наших хлопців пройти далі трохи вище, ніж достроково зійти з дистанції.

Раніше стала відома заявка збірної України на гру проти Німеччини.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.