Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 03 червня 2024, 12:00
13425
4

Еліна Світоліна – Єлена Рибакіна. Прогноз на матч 1/8 фіналу Ролан Гаррос

Поєдинок відбудеться 3 червня на корті Філіпа Шатріє о 12:00 за Києвом

| Оновлено 03 червня 2024, 12:00
13425
4
Еліна Світоліна – Єлена Рибакіна. Прогноз на матч 1/8 фіналу Ролан Гаррос
Roland Garros. Єлена Рибакіна та Еліна Світоліна

3 червня українська тенісистка Еліна Світоліна (WTA 19) продовжить виступи на Відкритому чемпіонаті Франції 2024.

У матчі 4-го раунду 15-та сіяна українка боротиметься з Єленою Рибакіною з Казахстану (WTA 4). Зустріч відбудеться першим запуском на корті Філіпа Шатріє. Час початку – 12:00 за Києвом.

Еліна Світоліна

Перша ракетка України провела непоганий матч проти Ани Богдан у минулому раунді. Порівняно з попередніми іграми на французькому мейджорі, Еліна у протистоянні з румункою небагато, але додала.

Однак варто визнати, що Еліна зараз не перебуває у тій формі, яка дозволить їй почуватися комфортно з Рибакіною. Єлена не профільна ґрунтова тенісистка, але має досить непогані результати на глині, та й на РГ-2024 поки що все дуже впевнено у представниці Казахстану.

Як на мене, одна з небагатьох переваг Світоліної над Рибакіною – досвід. Також додамо сюди характер та більш різноманітну гру.

Перед Світоліною стоїть важливе завдання – захистити очки за минулорічний чвертьфінал. Крім того, якщо Еліна виграє у Єлени, то в 1/4 можлива або Аванесян, або Паоліні. Жасмін, з високою ймовірністю, обіграє «нейтралку». Для Світоліної італійка досить прохідна суперниця, тож півфінал Ролан Гаррос зовсім не за горами.

Сумніваюсь, що Світоліна не перевіряє сітку і не бачить, що перемога над Рибакіною відчинить їй двері до потенційного півфіналу. Загадувати щось, може, і не загадує, але точно це розуміє. І настрій буде ще більшим.


Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Єлена Рибакіна

Рибакіна на Ролан Гаррос 2024 поки що не програла жодного сету. Єлена здолала Грет Міннен, Аранчу Рус та Елізе Мертенс. Усі поєдинки були в одну хвіртку.

Представниця Казахстану – тенісистка елітного рівня. Поки що, вона єдина, хто справді може завадити Ізі Свьонтек виграти титул.

Рибакіна перевершує Світоліну у багатьох параметрах: швидкість, сила, подача і навіть стабільність. Єлена любить лупити і її гра залежить від стабільних влучень у корт і подачі. Ось тільки якщо щось піде не так – може «попливти».

Пригадуєте матчі Рибакіної, в яких вона перевертала гру? Ось я – ні. Потрібно докласти зусиль, аби згадати. В основному казахстанка (ну чи уродженка москви) виграє швидко, впевнено і просто так гейми не віддає.

Хіба що нещодавній матч у Мадриді проти Юлії Путінцевої шокував багатьох. Там Рибакіній у третьому сеті довелося відіграватись із 2:5 (15:40).

Хочу наголосити саме на зустрічі з Путінцевою. Юлія не грала чудово – погано діяла Єлена. Рибакіній банально пощастило, що Путінцева не закрила те, що мала. Єлена не стала в моменті перевершувати суперницю. І суть у тому, що, з 90% ймовірності, якщо такий шанс випаде Світоліній, то українка його не проґавить.

Можливо, чіпляюся за те, чого насправді нема. Але позитив шукати потрібно і зустріч із Рибакіною для Світоліної не виглядає заздалегідь програною. Потрібно боротися, а нам – вірити!


Getty Images/Global Images Ukraine. Єлена Рибакіна

Статистика особистих зустрічей

Раніше суперниці грали між собою тричі. Рахунок 2:1 на користь українки. З останньої очної зустрічі минуло 3 роки, тож озиратися назад і щось порівнювати – немає сенсу. Але згадати перемогу Світоліної над Рибакіною у матчі за 3-тє місце Олімпійських ігор у Токіо – буде приємно.

Цікаво, що дівчата тричі грали на різних покриттях: ґрунт (фінал Страсбурга 2020 – Світоліна виграла 6:4, 1:6, 6:2), трава (1/8 Істбурна 2021 – Рибакіна перемогла з рахунком 6:4, 7:6) та хард (Олімпіада в Токіо – перемога Еліни 1:6, 7:6, 6:4).

Прогноз на матч Світоліна – Рибакіна

Фаворитка – Рибакіна. Але хочеться вірити як мінімум у боротьбу від Еліни. Пропоную зробити, скоріше, фанатську ставку – фора Світоліної +4.5 за коефіцієнт 1.75.

Прогноз Sport.ua
Еліна Світоліна
3 червня -
12:00 за Києвом
Єлена Рибакіна
Фора Світоліної +4.5 1.75 Зробити ставку
Оцініть матеріал
(57)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ekvato
Шансів мало, але треба вірити, бо що ще залишається. Марта, яка би вже мала перехопити у Елі першу ракетку, і досі не має стабільності. Спалах Даяни у Автралії так і може залишитися спалахом. А Калініна витратила забагато сил у Страсбургу, а на непрофільних покриттях годі щось від неї чекати
Vitason
ЗКИНЬТЕ ПОСИЛАННЯ НА ТРАСЛЯЦІЮ БУДЬ ЛАСКА!  ТУТ НЕ ВІДКРИВАЕТЬСЯ!
maxno
Шансы есть но сыграть надо Елин чётко с минимальным количеством ошибок .
Fred1
Руська підорасня рибакіна виграє