Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 03 червня 2024, 03:33
2013
2

КВАРЦЯНИЙ: «Через те, що не грав Лунін, я вболівав за Боруссію Д»

Відомий український тренер поділився думками про фінал Ліги чемпіонів

| Оновлено 03 червня 2024, 03:33
2013
2
КВАРЦЯНИЙ: «Через те, що не грав Лунін, я вболівав за Боруссію Д»
Getty Images/Global Images Ukraine. Андрій Лунін

Екс-керманич луцької «Волині» Віталій Кварцяний уважно стежить за подіями у світі футбола на внутрішній арені та поза нею.

Відомий український тренер поділився думками із журналістом Sport.ua про перипетії боротьби у фіналі Ліги чемпіонів УЄФА 2023/24 між дортмундською «Боруссією» і мадридським «Реалом» (0:2):

«У фіналі головного єврокубкового турніру «Боруссії» Д не вистачило індивідуальної майстерності. У німецької команди у першому таймі було 4 моменти для взяття воріт, однак незрозуміло, чому не забили. Гравці німецької команди якось неякісно завершали ці гольові нагоди, буквально не вистачило концентрації в останню мить – влучали то в штангу, то воротар відбивав, то м’яч летів повз ціль. А не забиваєш ти – заб’ють тобі, от і все. Саме так і сталося.

Але від «Реала», чесно кажучи, я очікував більшого. Втім, можливо, мадридці вже змучились, адже тримались впродовж півроку в такій формі. Багато матчів, як у чемпіонаті Іспанії, так і у Лізі чемпіонів, надскладний для «Реала» сезон. При цьому ще й виграли надпрестижний трофей – Кубок чемпіонів.

Я вважаю, що втримувати футболістів впродовж тривалої турнірної дистанції і щільного графіку в такому стані й показувати високу кваліфікацію – це дорогого коштує. Кваліфікація у «Реала» була, а от у Вінісіуса Жуніора у першому тайму нічого не виходило. До того ж, ще й жовту картку він отримав. Якщо говорити загалом, то я очікував кращої гри у Лондоні за якістю.

Що стосується виступу Луніна, то спрацювали фактори везіння, збігу обставин. Та як би там не було, а у цьому випадку згадується приказка: «Кінець – всій справі вінець». Якщо б він у попередніх матчах Ліги чемпіонів не брав участі, а зіграв би у фіналі – це було б супер. Але, все одно це неймовірний результат для нашого, українського воротаря. Це дуже сильно. Та все ж повторюсь: хотілося його побачити у фіналі. Саме через те, що не грав Лунін, я вболівав за «Боруссію» Д (посміхається).

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
andre_lui
Усі такі емоційні (Кварцяний, Бущан...). А я за Реал вболівав, хоча Боруссію також підтримую як правило. Ну не грав Лунін, але ж кубок чемпіонів отримав заслужений і премію щось там мільйон отримає і не дарма виграв серію пенальті в сіті.....А то виходить якось дивно - ніби Луніну потрібні Ваші вболівання за Дортмунд. Можливо на якусь мить трішки десь там приємно...А так Андрій професіонал і живе іншими категоріями, інакше його в Реалі вже б давно не було і не було б перфомансу з сіті, який точно увійде в історію...