Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 01 червня 2024, 10:27
20473
5

Збірна України перемогла Португалію і вийшла у Фінал чотирьох Євроліги

В четвертій партії наші волейболісти поступалися 11:19, але змогли виграти 25:23. Неймовірно!

| Оновлено 01 червня 2024, 10:27
20473
5
Збірна України перемогла Португалію і вийшла у Фінал чотирьох Євроліги
CEV

Слідом за жіночою збірною України, яка, на жаль, програла Чехії 0:3, сьогодні у польському місті Тарнув провела свій п'ятий матч у Золотій Євролізі й наша чоловіча національна команда. Підопічні Рауля Лосано зустрічалися із волейболістами Португалії.

Відразу зазначимо, що ця гра мала важливе значення для обох збірних щодо виходу до фінального етапу турніру. Перемога значно підвищувала шанси продовжити боротьбу за нагороди, а поразка ставила команди у складну ситуацію, хоча і залишала якісь сподівання, особливо для українців, які випереджали суперників у турнірній таблиці на одне очко.

Перші дві партії були схожими, але завершилися із протилежними результатами. Стартовий сет впевнено взяли наші гравці 25:16, а у другій партії домінували португальці 17:25. Тому багато залежало від того, як пройде третій сет.

Його краще розпочали волейболісти Португалії і приблизно до середини партії вони були трохи попереду. Але лише до того моменту, як на подачу вийшов Сергій Євстратов. Наш зв’язуючий знайшов слабку ланку у прийомі суперників і, програючи 5:8, українці взяли сім (!) очок поспіль 12:8. Це, мабуть, був ключовим моментом. І хоча португальці продовжували боротися і навіть зрівняли рахунок 16:16, підопічних Рауля Лосано у цій партії вже важко було зупинити. Вони знову вийшли вперед і виграли 25:22. Переможний м'яч тут забив Дмитро Янчук.

Щодо четвертого сету, то таке навряд чи можна ще раз побачити на рівні національних збірних. У першій половині партії і навіть більше гра у нашої команди зовсім не йшла, тож українці поступалися, начебто, безнадійно 11:19. Але Рауль Лосано вдало провів заміни і Віктор Шаповал, Дмитро Долгополов, Микола Рудницький та Дмитро Янчук, які вийшли на майданчик, разом з партнерами зуміли створити неймовірне. Вони дістали суперників 20:20, а згодом й виграли партію 25:23. Фінальну крапку у цій грі поставив капітан команди Юрій Семенюк.

У цьому поєдинку перемогу для збірної України здобули: Сергій Євстратов (набрав 5 очок), Євген Кісілюк (11), Максим Дрозд (9), Данило Уривкін (6), Дмитро Янчук (13), Олександр Бойко (ліберо) – стартовий склад. На заміну виходили Віктор Шаповал (7), Дмитро Долгополов (1), Микита Лубан (1), Олександр Наложний (0), Микола Рудницький (3).

Золота Євроліга з волейболу. Чоловіки
Тарнув (Польща). 31 травня
Україна – Португалія

3:1 (25:16, 17:25, 25:22, 25:23)

Тепер в активі збірної України стало 12 очок і нижче четвертого підсумкового місця вона вже точно не опуститься. А це означає, що підопічні Рауля Лосано вийшли у фінальний етап турніру, із чим ми їх вітаємо!

Свій заключний матч групового етапу українці проведуть 2 червня зі збірною Бельгії.

Оцініть матеріал
(154)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сабо розповів, що має зробити Україна для виходу із групи на Євро-2024
Футбол | 20 червня 2024, 11:00 8
Сабо розповів, що має зробити Україна для виходу із групи на Євро-2024

Наступний матч українська команда зіграє проти Словаччини

Євро-2024. Група В: чинний чемпіон і ще дві топ-збірні
Футбол | 20 червня 2024, 13:15 1
Євро-2024. Група В: чинний чемпіон і ще дві топ-збірні

Sport.ua представляє «групу смерті» чемпіонату Європи в Німеччині

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Гра з шаленими гойдалками в обидва боки, але як нашій збірній вдалося виграти четвертий сет з 11:19, сказати важко. Команда б'ється кожен за кожного, і незважаючи на демарш майже всієї основи, за тур до фінішу забезпечила вихід у фінал чотирьох. Що зробив з волейболістами, які ніколи не грали й близько у подібному складі, Рауль Лосано, я не знаю, але на збірну приємно дивитися, хоча питань безпосередньо по грі, звісно, вистачає.
potemkin78
без лидеров вышли в финал, молдцы. жаль что в лигу наций очень сложно попасть ибо реально переросли евролигу.
Андрій Заліщук
супер, дещо неочікувано з таким складом
serhiy
Молодці !
А "зьоздам" -вітання ! ).
mazepa1967
Помріємо,наші входять у  світову лігу.Цікаво  тоді запрошуємо ухилянтів?