Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 01 червня 2024, 17:34
21994
18

Еліна Світоліна – Ана Богдан. Прогноз на матч 1/16 фіналу Ролан Гаррос 2024

Поєдинок відбудеться 1 червня на корті №14

| Оновлено 01 червня 2024, 17:34
21994
18
Еліна Світоліна – Ана Богдан. Прогноз на матч 1/16 фіналу Ролан Гаррос 2024
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

1 червня українська тенісистка Еліна Світоліна (WTA 19) продовжить виступи на Відкритому чемпіонаті Франції 2024.

У матчі третього раунду 15-та сіяна українка змагатиметься з румункою Аною Богдан (WTA 64). Зустріч відбудеться 2-м запуском на 14-му корті після матчу Де Мінаур – Штруфф.

Еліна Світоліна

Чи знаходиться наша перша ракетка у своїй найкращій формі? Ні. І, можливо, навіть не демонструє той рівень тенісу, який був рік тому на кортах Парижа.

Але торішній чвертьфінал захищати треба, плюс це все-таки мейджор, Ролан Гаррос. Еліна зі своїм бійцівським характером викладатиметься до кінця. Непросто Світоліній було вже в першому раунді, де здавалося, що Кароліна Плішкова ось-ось переможе, сил Еліни не вистачить для камбеку.

Але з рахунку 4:4 у другому сеті (перший Світоліна програла) українка виграла 4 гейми поспіль, потім віддала два, а потім знову взяла 4. Красиво? Не знаю, але головне, що було ефективно.

У другому раунді Світоліна зустрілася з «домашньою» Діан Паррі. Начебто, Еліна – інший рівень, плюс тижнем раніше вже вигравала у француженки у Страсбурзі. Але всі ми знаємо, як французька публіка підтримує своїх і жене вперед. Еліна впоралася, було не дуже легко, але все ж таки у двох сетах завершила поєдинок.

Рівень тенісу Еліни і на Ролан Гаррос поки що далекий від ідеалу. І, на щастя, цього має вистачити у грі з Аною Богдан. Так, усі ми пам'ятаємо ту поразку у кваліфікації до КБДК, але тут й інше покриття, й інший турнір та й мотивація інша. Шансу на помилку не буде, і якщо не проходити Богдан, то що взагалі робити на другому тижні Шолома?


Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Ана Богдан

Румунська 31-річна красуня (чи як там її прозвали українські вболівальники після протистояння Україна – Румунія?) досить впевнено просувається сіткою.

У першому раунді було розгромлено Ельзу Жакмо (до речі, француженку), а в 1/32 фіналу Богдан розібрала кацапку Анастасію Павлюченкову. Що «нейтралка» робить на 22-й позиції рейтингу WTA – загадка, бо її теніс максимально огидний, але в будь-якому випадку це не зменшує заслуг Ани.

Після тієї самої перемоги над Еліною у протистоянні збірних Ана не вражала. 3 поразки + 1 відмова від поєдинку (до речі, за тиждень до Ролан Гаррос) і всього 2 перемоги. Але що було, то було, це стосується і очного матчу з Еліною, потрібно дивитися на рівень гри в Парижі.

Богдан швидша за Еліну. Цілком можливо, що краща у фізичному аспекті. Але в Ани немає явної переваги на подачі, а ось Світоліна цілком здатна використовувати цей компонент для швидкого набору пойнтів. У плані рівня гри, то й тут Еліна на голову сильніша, бо просто банально досвідченіша і більше, як на мене, думає.

У Флориді Світоліна начебто розслабилася. Не втомлюся повторювати, що українки думали: «Але пару ми точно виграємо». Зараз, звичайно, не про це, але Еліна справді не показала той настрій, який мав бути. А от Богдан не було чого втрачати. Ризикувала, літала на корті, забивала те, що взагалі в корт могло і не влучити, плюс удача. На Ролан Гаррос такого не буде, Еліна вийде та переможе!


Getty Images/Global Images Ukraine. Ана Богдан

Статистика особистих зустрічей

Очний матч Еліни та Ани у 3-му поєдинку протистояння Україна – Румунія був єдиною особистою зустріччю дівчат. Тоді румунка здобула перемогу з рахунком 6:4, 4:6, 6:3.

Прогноз на матч Світоліна – Богдан

Еліна – фаворитка. Це зрозуміло. Ризикувати та ставити на те, що українка закриє суперницю у двох сетах – варіант, відверто, не дуже. Але букмекери пропонують дуже непоганий варіант у вигляді медичного тайм-ауту в поєдинку за коефіцієнт 3.00.

Еліна має проблеми з гомілкостопом. Богдан до старту Ролан Гаррос знімалася з гри проти Варвари Грачової вже після її початку. Плюс, якщо матч затягнеться, спробувати збити темп може як Еліна, так і Ана. Так що такий варіант вважаю цілком робочим.

Прогноз Sport.ua
Еліна Світоліна
1 червня -
14:00
Ана Богдан
Медичний тайм-аут – Так 3.00 Зробити ставку
Оцініть матеріал
(102)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Dmytro
А посилання на трансляцію є? Чи вже зіграла? Не можу знайти.
Vitason
Не нийте Світоліна боець,на відміну від всіх наших, Калініна взагалі безвольно всім програє
Володимир Бенюк
вчорашній коментар Еліни:
Якщо з травмою щиколотки, яку я отримала на US Open вдалося врешті-решт впоратися, то спина поки що ниє пристойно.
Nba37
Причем Рыбакина на грунте проигрывала только Саболенко и то Саболенко ели выиграла матч 
Nba37
Говорил вам  , что Мертенс никакая и она не соперница для Рыбакиной
kollekciy
Плануйте, плануйте Рибакіну, а Аня тим часом, може спокійно закрити Еліну, якщо та не додасть у якості гри. 
Nba37
Рыбакина быстро выиграла у Мертенс и причём в 2 сетах все свои матчи выиграла, а вот Свитолина неизвестно когда сыграет против Богдан из-за дождя, шансов очень мало против Рыбакиной 
Nba37
Против Богдан есть шансы, но будет нелегко, а вот против Рыбакиной шансы невелики, там даю 5% на успех Элины с её формой в этом сезоне