Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 31 травня 2024, 12:21
7189
2

Рейтинг збірних IIHF. Без змін для України, дивна ситуація росії

Завершились чемпіонати світу у всіх дивізіонах

| Оновлено 31 травня 2024, 12:21
7189
2
Рейтинг збірних IIHF. Без змін для України, дивна ситуація росії
ФХУ

Міжнародна федерація хокею (IIHF) після завершення чемпіонатів світу у всіх дивізіонах опублікувала новий рейтинг збірних.

Збірна України, незважаючи на перемогу у Дивізіоні 1B, залишилася на 27-й позиції. Перед українцями знаходяться хокеїсти Китаю, позаду – Естонія.

Перше місце зберегла Канада, а в топ-10 найбільшого прогресу досягла Чехія, яка виграла чемпіонат світу та піднялася з 8-го на 4-те місце.

Збірні росії та білорусі, незважаючи на відсторонення, залишаються в рейтингу, проте друга позиція рф викликала обурення та здивування багатьох представників інших команд.

Формула підрахунку очок складена так, що збірна росії, яка через війну проти України відсторонена від матчів, обійшла Фінляндію, яка невдало провела ЧС.

росія може, навіть не виходячи на лід, скоро обійти Канаду. Повідомляється, що федерацію закликають змінити формулу складання рейтингу.

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрій Заліщук
Дебільний рейтинг, Україна зараз реально в топ-20 входить, а рашка нижче топ-10 має бути, та збірна зараз ні про що, немає досвіду міжнародних ігор, міняйте систему!
i.Serge
IIHF считает весьма приблизительно, откуда цифры берут - непонятно. Вернее, непонятно почему именно такие цифры..... Про москалей - вообще смешно.
Есть же нормальный Elo-рейтинг (https://www.eloratings.net/icehockey/). Он был придумн для шахмат, сейчас рассчитывается и для футбола (есть и для волейбола). Там Украина занимает 22-е место, что достаточно реально отражает текущее положение - впереди только представители элиты. Украина в том рейтинге выше и Японии, и Кореи, не говоря уж, о всяких Китаях... За год отыграли всего 2 позиции, но уж очень большие разрывы были между 22-23-24-25  местами,. Зато отыграли больше всех по баллам  (+158), из всех сборных