Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 01 червня 2024, 04:12
816
3

Олег ФЕДОР: «Мені імпонує футбольна філософія Ротаня»

Гравець «Руха» розповів про сезон та виклик до олімпійської збірної

| Оновлено 01 червня 2024, 04:12
816
3
Олег ФЕДОР: «Мені імпонує футбольна філософія Ротаня»
ФК Рух. Олег Федор

Олімпійська збірна України з футболу незабаром прийме участь у міжнародному турнірі в французькому Тулоні, який стане останньою перевіркою сил перед Іграми 2024.

В складі української делегації й 19-річний півзахисник «Руха» Олег Федор, який у розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми очікуваннями від перебування в олімпійській збірній:

- Це мій другий виклик в розташування олімпійської збірної. Перший – на початку березня перед контрольним матчем в гостях з японцями, був несподіваним. На жаль, тоді нам не вдалося продемонструвати своїх кращих якостей, можливо, тому, що грали, як кажуть, з коліс й господарі доволі впевнено перемогли.

- Оскільки тебе знову викликали до збірної для участі в представницькому турнірі в Франції свідчить про те, що ти запам'ятався головному тренеру Руслану Ротаню своїми чеснотами.
- Про це краще запитайте в самого Ротаня, хоча приховувати не буду: мені, справді, дуже приємно знову опинитися в олімпійській збірній. Тим паче, що цього разу буде більше часу для підготовки й можна сподіватися, що зіграємо кращі ніж з тими ж японцями.

- Якщо порівнювати стиль гри очолюваної Ротанем «Олександрії» та «Руху» під орудою Віталія Пономарьова, то щось схоже простежується?
- Ні, «Олександрія» робить ставку на контролі м'яча, багатоходових комбінаціях, а «Рух» – це заточеність на атаку, пошук найкоротшого шляху до воріт, інтенсивність. Хоча, якщо відверто, мені імпонує футбольна філософія Ротаня, можливо, тому, що з «Олександрією» дуже складно грати.

- Цього сезону «Рух» запам'ятався універсалізмом своїх гравців, складалося враження, що у випадку необхідності, кожен з них ефективно міг діяти на кількох позиціях. А тобі на якій найбільш комфортно?
- Атакувального півзахисника – «десятки». Хоча можу зіграти й в центрі півзахисту чи прихованої «дев'ятки». Це було важливо, бо в звітному сезоні в «Руху» нападники часто випадали з лав через травми.

- Фахівці часто відзначають тебе за креативність. В цьому аспекті хто в тебе в «Руху» головний конкурент?
- Бразилець Таллес, до речі, ми навіть з ним схожі, як зовні, так й за манерою гри. Знаєте, я навіть від тренувань з Таллесом одержую насолоду. Для нього немає значення, де грати в середині поля, адже в латиноамериканця дві ноги робочі, імпонує, що завжди намагається діяти нестандартно.

- А кого ти вважаєш найсильнішим виконавцем на твоїй позиції?
- Мій улюблений гравець – бразилець Феліпе Коутиньо, останнім часом також уважно слідкую за Джеймсом Меддісоном з «Тотенхема».

- Якщо вже мова зайшла про міжнародний футбол, то цього сезону «Рух» був дуже близько до завоювання путівки в Лігу конференцій. Чого забракло львів'янам, аби не програти в заключному турі «Динамо»?
- Після фінального свистка ми були просто спустошені. І не тільки тому, що не продемонстрували своєї кращої гри. Було прикро за те, що багато очок розтринькали в матчах з командами, де не повинні були цього робити. Йдеться, перш за все, про поєдинки з аутсайдерами – «Минаєм», «Оболонню». Тому нарікати треба лише на себе.

- Кортить зустріти своє 20-річчя 23 липня у Франції, де скоро відбудеться старт Олімпіади 2024?
- Мрія кожного спортсмена виступити на Олімпійських іграх. Я б ще уточнив: успішно виступити. Звісно, дуже хочу стати учасником цього світового спортивного форуму. На міжнародному турнірі в Тулоні намагатимусь довести, що Руслан Ротань не помилився з моїм запрошенням.

Раніше стало відомо, що в олімпійську збірну України викликано гравця, який не був навіть у резерві.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Harun Bakircioğlu
Как Виктор Павлик только Олег Федор
Андрій Заліщук
мені не дуже, хоча Ротань переписав історію футбольної України - вивів нас на перші ОІ