Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 травня 2024, 21:39
5262
25

СУДАКОВ: «Досяг у Шахтарі всього, на що здатний. Готовий рухатися вперед»

Влітку півзахисник розраховує перебратися в англійську Прем'єр-лігу

| Оновлено 30 травня 2024, 21:39
5262
25
СУДАКОВ: «Досяг у Шахтарі всього, на що здатний. Готовий рухатися вперед»
Getty Images/Global Images Ukraine. Георгій Судаков

Півзахисник «Шахтаря» та збірної України Георгій Судаков дав велике інтерв'ю англійським журналістам, у якому розповів про те, що перебуває на прямому контакті з екс-партнером по команді Михайлом Мудриком, а ще вважає, що вже готовий до рівня АПЛ.

«Ми на зв'язку [із Мудриком] щодня. Він мій великий друг. За останні два місяці він грав набагато більше й досяг значного успіху. Початок для нього був досить важким, як морально, так і фізично, але крок за кроком він наближається до мети. Коли ми разом граємо у збірній, я бачив, наскільки він виріс по ходу сезону».

«Я розповідав Міші про те, як сильно хочу грати у Прем'єр-лізі та як було б чудово грати в одній команді. Мишко сказав мені, що я не готовий до такого тиску, який є в Англії, і якщо я приїду, мені треба бути готовим до цього. Але я готовий».

«О, Прем'єр-ліга – моя мрія. Було б чудово зіграти там, в одному із топ-клубів. Я не можу виділити будь-який з них як пріоритет, це все відомі клуби. Як сказав Пеп Гвардіола, виграти Прем'єр-лігу складніше, аніж виграти Лігу чемпіонів», – сказав хавбек.

Судаков розуміє, що інтерес до нього з-за кордону дозволить перевезти із собою у безпечніше місце і родину, яка непросто переживає війну в Україні.

«Сьогодні в Україні немає безпечного місця. Усі бояться. Морально це складно. Щоразу, коли моя донька чує сирени, вона біжить ховатися під ковдру. Важко це прийняти. Я маю можливість перевезти родину за межі України».

«Хороший приклад того, як складаються справи зараз, – наша остання гра у Дніпрі тривала п'ять годин. Було чотири зупинки через сирени повітряної тривоги, і щоразу було досить складно продовжувати матч».

«Особливо важко, коли я граю матчі в єврокубках і бачу повідомлення від дружини, в яких йдеться, що десь був приліт о 4-й годині ранку, або вона почула звуки від ракет, що пролітають над головою», – наголосив Георгій.

Хавбек «Шахтаря» вважає, що його команда провела загалом хороший сезон, ставши чемпіоном та володарем Кубка України, а також вийшовши у весняну стадію єврокубків.

«Для нас це був гарний сезон. Ми виграли чемпіонат та Кубок тут, в Україні, і добре грали до останнього ігрового дня у групі Ліги чемпіонів. Особисто для мене це був успіх. Я забив «Барселоні», ми обіграли «Барселону», і мене назвали найкращим гравцем у матчі проти них».

«Аеропорти в Україні, як і раніше, закриті, тому на наші ігри нам доводиться їхати автобусом до Гамбурга. Є багато людей, які переїхали з України до Німеччини, і ми відчули їхню підтримку. Я дуже пишаюся тим, що представляю свою країну у цих змаганнях».

«Сподіваюся, я зіграю в обох турнірах [Євро-2024 та Олімпійські ігри]. Напередодні Євро тиск на футболістів вже зростає, але я почуваюся впевнено та сподіваюся, що ми покажемо хороший футбол. Не дивуйтеся, якщо Україна добре виступить на Євро. Ми досягли високого рівня, коли нас поважають у всьому світі. Наші результати в Німеччині можуть бути будь-якими. Я не можу обмежити те, чого ми можемо досягти. Потенційно ми можемо пройти дуже далеко у змаганні, і я готовий до цього».

«Я щойно говорив про це зі своєю дружиною, буквально 30 хвилин тому. Мій настрій такий – я досягнув у «Шахтарі» всього, на що здатний, максимально розвинувся як гравець і готовий рухатися вперед. Я сподіваюся показати, на що я здатний на Євро, і тоді моє майбутнє зміниться», – сказав Судаков.

Раніше повідомлялося, що серйозний інтерес до Судакова виявляють «Челсі», «Арсенал», «Ліверпуль» та «Тоттенхем».

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kylt_lichnosti
Всі говорять який він геній. Але я дивлюсь скільки він забив та віддав - і якось не дуже. І він не захисник, не опорник, заміна Степаненку... Хз, як воно працює.
AndiM
І чого він досяг в клубі і збірній? Віддав два асиста на пів метра, і вважає себе рятівником збірної :
Sp-0007043
Та візьміть англійці вже Судакова до себе! Це не просто благання це вже крик душі! Щей стільки причин перечислив для переходу в АПЛ що мабудь всі рекорди побив.
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Умник

Короче он как Кевин Маккалистер сядет не на тот самолет после Евро
serhiy
Відчуваю ,що буде другим Мудриком. В Україні вихваляли,прославляли -поїхав за границю і все стало на свої місця. Так і з Суднаковим буде.
Harun Bakircioğlu
Шахтер повесил такой ценник, что переход этим летом под большим вопросом. Но все зависит от твоих выступлений на Евро, протащишь сборную хотя бы в 1/8 шансы, что кто-то выложит 70 миллионов станут ненулевые.
sania
Небагато ж він досяг.
serhiy
Він вже переріс Шахтар.
 "ша , по норам"-суднаков в роздівалку зайшов )))