Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 30 травня 2024, 01:42
10550
18

Перший грецький трофей. Олімпіакос виграв Лігу конференцій

Грецький клуб вирвав перемогу у «Фіорентини»

| Оновлено 30 травня 2024, 01:42
10550
18
Перший грецький трофей. Олімпіакос виграв Лігу конференцій
Getty Images/Global Images Ukraine

У фінальному протистоянні Ліги конференцій зустрілися «Олімпіакос» та «Фіорентина». «Фіалки» вдруге поспіль дійшли до вирішального матчу цього турніру: минулого року команда з Флоренції програла у дуелі за трофей «Вест Хему». «Олімпіакос» уперше у своїй історії вийшов у єврокубковий фінал.

Незабаром після стартового свистка «червоно-білі» організували чудову гольову нагоду, коли після удару Поденсе свою команду врятував Терраччано. «Фіалки» відповіли результативною атакою, але в тому епізоді Міленкович опинився в офсайді. Флорентійці більше володіли м'ячем, а номінальні господарі зосередилися на контратакуючій грі. При цьому футболісти обох команд помітно нервували, припускаючись багато браку.

Getty Images/Global Images Ukraine

У середині першого тайму «фіалки» створили ще одну загрозу воротам «Олімпіакоса». Бонавентура зачепився за м'яч у штрафному майданчику суперників, але пробив надто слабо, що дозволило Цолакісу впевнено зреагувати. Невдовзі вже Терраччано довелося вступити у гру: голкіпер зіграв надійно після гострого прострілу з кутового.

У другій половині зустрічі малюнок гри не змінився. З часом футболісти грали все обережніше, розуміючи ціну можливої помилки. Гострі моменти виникали рідко, але атаки «Фіорентини» виглядали перспективніше. В одному з епізодів у Куаме не вийшов удар, але м'яч ледь не перелетів через Цолакіса. Голкіпер упорався. В основний час міг вирвати для своєї команди перемогу Іборра, який замкнув навіс зі штрафного та не влучив у ворота.

Додаткових 15-хвилинних таймів уникнути не вдалося. У середині першого з них знову реакцію довелося демонструвати Терраччано: голкіпер відбив удар Йоветича. «Фіалки» заволоділи перевагою та демонстрували намір не доводити справу до серії пенальті. Долю матчу вирішила контратака «червоно-білих». Простріл Ессе з лівого флангу замкнув Ель-Каабі, який з 11-ма голами став найкращим бомбардиром турніру. «Фіалки» одразу відповіли гострою атакою, але удар Дункана з кута штрафного майданчика був заблокований. Більше шансів урятувати зустріч у флорентійців не було.

Getty Images/Global Images Ukraine

«Олімпіакос» виграв Лігу конференцій, завоювавши перший єврокубковий трофей для Греції.

Ліга конференцій. Фінал.

«Олімпіакос» – «Фіорентина» – 1:0

Гол: Ель-Каабі (116)

Попередження: Поденсе (28), Йоветич (94), Ель-Каабі (117) – Кварта (42), Куаме (79), Бірагі (99)

«Олімпіакос»: Цолакіс, Родіней, Рецос, Карму, Ортега (Кіні, 91), Ессе, Іборра, Поденсе (Масурас, 106), Чікінью (Орта, 77), Фортуніс (Йоветич, 73), Ель-Каабі (Ель-Арабі, 122)

«Фіорентина»: Терраччано, Кордеро, Міленкович, Мартінес Кварта, Бірагі (Раньєрі, 106), Артур Мело (Дункан, 74), Мандрагора, Гонсалес (Бельтран, 106), Бонавентура (Барак, 82), Куаме (Іконе, 82), Белотті (Нзола, 59)

Арбітр: Артур Діаш (Португалія)

Стадіон «АЕК Арена» (Афіни, Греція)

ОЛІМПІАКОС – ФІОРЕНТИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

116’
ГОЛ ! М'яч забив Аюб Ель-Каабі (Олімпіакос Пірей).
Оцініть матеріал
(54)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Макс Максов
Тепер для різноманітності, потрібно щоб Боруссія свій фінал виграла!
antt
Греки вже вигравали євро тому зовсім без трофеїв вони не є. Але фіорентина на початку ніби трохи включила аталанту тижневої давності, хоча греки були напевно готові до цього. І якось неправильно що все вирішив такий гол із сантиметровим все таки офсайлом. Коли все ішло до серії.
an52
Другий фінал поспіль програно, і вже не англійцям, а грекам. Хтось нещодавно писав в коментах, що наступає період домінування італійських команд  
romanchik.8409
Играли первые минут 30... Далее игра гавнище скучное...
TolsTIyELF
Зевс вернулся и начал мстить. 
Chunga-Changa
Вот и хорошо, а то макаронам  2 кубка сильно жирно.
Стюард #11
Наконец-то!
T-800
Очередной киевский след в еврокубковой победе этого сезона
ГЕРОЙ финала ЛЕ - воспитанник Балтачи.
Теперь выигрывает клуб Блохина и Протасова.
что дальше? Учитель Андрея Николаича зарулит очередного ушастого, потом Сергей Станиславович после победного Евро сменит Анчи???
DSH88
А Эстония с Гибралтаром ЕК не выиграли ещё ,,,, ждём