Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 29 травня 2024, 21:41
2296
0

У контрольному матчі збірна України поступилася Польщі 2:3

Підопічні Рауля Лосано зуміли взяти два сети, але програли на тай-брейку

| Оновлено 29 травня 2024, 21:41
2296
0
У контрольному матчі збірна України поступилася Польщі 2:3
www.pzps.pl

Між турами волейбольної Ліги націй та Золотої Євроліги чоловічі національні збірні Польщі та України вирішили провести контрольний поєдинок, який відбувся сьогодні у польському місті Сувалки. До речі, під час підготовки до старту у цих турнірах команди нещодавно зустрічалися одна з одною. Тоді, за домовленістю, гра складалася із чотирьох партій і завершилася перемогою Польщі з рахунком 4:0.

Українці чудово розпочали сьогоднішній матч, зумівши не лише нав'язати боротьбу чинним чемпіонам Європи та одним із лідерів нинішньої Ліги націй, а й виграли стартовий сет 25:21. Таким чином, це була перша виграна партія оновленої збірної України у команди Польщі.

Потрібно віддати належне нашим волейболістам, які продовжували боротися з таким грізним суперником, причому поляки явно додали. І на очах величезної армії своїх вболівальників, господарі досягли успіху в наступних двох сетах – 25:17 та 25:18. Зазначимо, що спортивний комплекс, де проходив матч, був справді заповнений практично повністю, оскільки цей поєдинок був приурочений до 20-річчя створення клубу «Слепськ Малов» Сувалки.

Натомість у четвертій партії українці знову виявилися сильнішими. Незважаючи на те, що в середині партії вони ще програвали, ближче до закінчення гості вийшли вперед і довели сет до перемоги 25:22. На жаль, на тай-брейку виграли господарі майданчика 15:9, але все одно збірна України залишила гарне враження і глядачі оплесками подякували їй за гру.

Слід додати, що Рауль Лосано у цьому поєдинку дав можливість частіше перебувати на майданчику таким гравцям як Денис Велецький, Віктор Шаповал, Дмитро Долгополов, Микола Рудницький, Микита Лубан, Олександр Наложний, Олександр Коваль, Олександр Бойко, які не так часто з'являлися в офіційних матчах. І, з іншого боку, з'явилася можливість дати відпочити Юрію Семенюку, Євгену Кісілюку, Максиму Дрозду, Сергію Євстратову, Ярославу Пампушку, Дмитру Янчуку, Дмитру Шаповалу, які мають значно більше ігрової практики.

Контрольний матч національних збірних з волейболу. Чоловіки
Польща – Україна. 29 травня

3:2 (21:25, 25:17, 25:18, 22:25, 15:9)

Збірна України залишається у Польщі, де у місті Тарнув проведе два вирішальні матчі Золотої Євроліги. 31 травня та 2 червня вона зіграє з командами Португалії та Бельгії. Саме від цих матчів залежить те, чи проб'ються українці до Фіналу чотирьох чи ні.

Щодо збірної Польщі, то вона у другому турі Ліги націй зіграє з 4 по 9 червня у японському місті Фукуока.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі учасники чвертьфіналу чоловічої Ліги націй
Волейбол | 24 червня 2024, 12:20 0
Стали відомі учасники чвертьфіналу чоловічої Ліги націй

Груповий етап виграла Словенія, яка має менше очок, але більше перемог, ніж переслідувачі

Легенда шведського тенісу висловився про слабкі місця Джоковича
Теніс | 28 червня 2024, 03:48 1
Легенда шведського тенісу висловився про слабкі місця Джоковича

Матс Віландер – про сербського тенісиста

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.