Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 травня 2024, 00:39
2363
2

ГРИЩЕНКО: «Давати футболістам бронь – не відповідає інтересам держави»

Генсек УАФ прокоментував можливу мобілізацію учасників чемпіонату

| Оновлено 29 травня 2024, 00:39
2363
2
ГРИЩЕНКО: «Давати футболістам бронь – не відповідає інтересам держави»
УАФ. Андрій Шевченко та Ігор Грищенко

Генеральний секретар УАФ Ігор Грищенко на зустрічі з журналістами прокоментував можливу мобілізацію учасників чемпіонату України:

«Це не проблема, це наша реальність. Реальність, в якій ми живемо. Ми повинні передусім згадати, як починалися футбольні змагання. Зараз як говорять представники окремих клубів? Якщо ухвалили рішення грати у футбол, то забронюйте всіх, хто має до цього відношення?

А давайте спочатку ми просто подякуємо, що уряд і Міністерство молоді та спорту України надали дозволи на те, щоб проводити змагання в умовах воєнного стану. Другим кроком уряд і міністерство дозволили глядачам в обмеженій кількості відвідувати ці змагання. Уряд розробив певні правила для бронювання фахівців, працівників, які розповсюджуються на всі сфери суспільного життя. Тобто для жодної із цих сфер немає якихось особливих умов.

Є загальні умови, визначені кабінетом міністрів. Якщо ти відповідаєш певній частині тих критеріїв, то можеш для свого підприємства, установи чи організації отримати бронювання. І також забронювати певну визначену кількість осіб, не більше 50 %. Природньо, що деякі з клубів відповідають цим критеріям, деякі – ні. Враховуючи це, після подій, які відбулися з футбольним клубом «Оболонь», було зібрано нараду УПЛ, в якій узяли участь також я як представник УАФ та представники Мінмолодьспорту.

За підсумками тієї зустрічі були направлені пропозиції для міністерства економіки, яке приймало остаточне рішення із бронювання, з приводу того, щоб для спортсменів-професіоналів розробити якісь додаткові критерії, враховуючи, що спортсмена-професіонала, який представляє Україну на міжнародних змаганнях, неможливо швидко замінити. Це люди, які роками підвищують свою майстерність.

Міністерство економіки не дало позитивної відповіді на даний запит, вважаючи за недоцільне виокремлювати спортсменів в якусь окрему категорію, робити для них конкретно якісь пропозиції. Також на момент розробки закону про мобілізацію, який розглядався Верховною Радою, УПЛ, ПФЛ спільно надали пропозиції щодо внесення змін для того, щоб особи, які мають професіональний контракт, мали відстрочку від мобілізації або щось таке.

Знов-таки, наш уряд і Верховна Рада, які нам дозволили грати в умовах війни, вважають, що давати при цьому бронювання – це не відповідає на сьогодні інтересам держави. Тому ці пропозиції не знайшли свого відображення в законі.

Тому ми як УАФ повинні забезпечувати проведення змагань з урахуванням тих обмежень, які існують. І ми не є органом, який може впливати на ці процеси якимось чином. Ми відпрацьовуємо по цьому питанню наскільки це можливо й де можливо.

Ми розуміємо, що футболістам треба стати на облік. У силах наших, як ми можемо, ми цьому процесу сприяємо, але це все виключно в межах закону і з повагою до того, що відбувається в нашій країні, і з повагою до наших всіх органів і законів держави, в якій ми живемо».

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
Руху бронь не давайте
Lulinnha
Завести гравцям паспорти інших держав. Провести реєстрацію за новими паспортами. Змінити параметри заявок гравців за щоб не були проблеми з лімітом на іноземців.