Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 травня 2024, 03:30
4299
2

Полісся у єврокубках, Скрипник та Минай вилетіли, Верес у перехідних матчах

Найцікавіші події 30-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 29 травня 2024, 03:30
4299
2
Полісся у єврокубках, Скрипник та Минай вилетіли, Верес у перехідних матчах
ФК Полісся

Якщо головне питання сезону – про чемпіона – було вирішено заздалегідь, то запекла боротьба на протилежному полюсі турнірної таблиці тривала і в останньому турі. Підсумком цієї боротьби став провал «Металіста 1925», який на пару з «Минаєм» залишає елітний дивізіон. «Оболонь» та «Верес» зіграють матчі плей-оф за право грати в УПЛ у новому сезоні. У свою чергу, дві путівки до кваліфікації Ліги конференцій отримали «Дніпро-1» та «Полісся».

Кутовий туру

Таке побачиш нечасто: гол після прямого удару від кутового прапорця. Але нечисленні глядачі у Черкасах на матчі ЛНЗ та «Ворскли» стали свідками саме такого шедевру. На початку першого тайму свій автограф у воротах полтавців таким способом залишив їхній колишній гравець Олів'є Тілль. Можливо, в тому моменті доречно говорити і про помилку молодого кіпера гостей Домолеги, проте варто відзначити той факт, що й удар Тіллю вдався на славу.

Дебют туру

Свій перший гол за «Динамо» нарешті забив Самба Діалло (у 17-му поєдинку). Ще молодий (21 рік), але вже не дуже перспективний сенегальський форвард відзначився у виїзному поєдинку проти «Руха», забивши м'яч головою. За словами наставника динамівців Олександра Шовковського, момент, коли забивав Діалло, це домашня заготовка.

ФК Динамо

Емоції туру

Для того, щоб претендувати на єврокубки, «Руху» потрібно було не програти «Динамо». Або чекати на поразку «Полісся» у паралельному поєдинку проти «Шахтаря». Проте «Рух» програв. А «Полісся» виграло. Після гри у Львові на президентові «Руха» Козловському не було обличчя. Його намагалася заспокоїти дружина, але їй це зробити не вдалося.

Сенсація туру

Новоспечений чемпіон – «Шахтар» – у матчі проти «Полісся» продемонстрував аж ніяк не чемпіонську гру. Так, треба взяти до уваги той факт, що особливої турнірної мотивації у гостей не було, тоді як у господарів вона була: команда боролася за потрапляння до Ліги конференцій. Однак «гірники» зіграли дуже невдало. Особливо у захисті. А як же філософія Марино Пушича – що якщо й програвати, то програвати красиво?

Прощання туру

Після матчу із «Зорею» віце-президент «Колоса» Володимир Генінсон опублікував фото з голкіпером команди Кирилом Фесюном із підписом: «Нова сторінка, новий клуб. Успіхів»! За попередньою інформацією, Фесюн у новому сезоні захищатиме ворота вже «Шахтаря».

Останній тур став прощальним і для захисника «Кривбаса» Рябова. Гра проти «Минаю» для В'ячеслава стала останньою у кар'єрі. За словами головного тренера «Кривбаса» Юрія Вернидуба, Рябов залишиться у клубі. Але на якій посаді – поки що невідомо.

Розгроми туру

І «Минай», і «Оболонь» влаштовувала лише перемога. Але і закарпатці, і кияни у матчі останнього туру програли. Причому програли з великим рахунком. Підопічні Любеновича без шансів поступилися «Кривбасу» 0:3, а команда Іващенка з аналогічним рахунком програла «Олександрії». Поразка позбавила «Минай» шансів залишитися в еліті – команда опустилася до першої ліги, а ось «Оболонь» залишилася в зоні перехідних матчів і відстоюватиме право розпочати наступний сезон в УПЛ у стикових поєдинках проти «Лівого Берега».

Матч туру

За фактом, центральний поєдинок туру відбувся на арені «Лівий берег», де номінальні господарі – «Металіст 1925» - приймали «Верес». Той, хто програвав, вилітав у першу лігу, переможець отримував право зіграти в перехідних поєдинках. Гру краще розпочали номінальні гості. «Верес» зумів відзначитися в середині першої половини тайму, і в середині другої (забили Дахновський та Гайдучик). Лише після цього харків'яни прокинулися. І відіграли один м'яч зусиллями Юрченка. Але на більше їх не вистачило. «Металіст 1925» програв і посів останнє місце в таблиці. Наступний сезон «1925-ті» проведуть у першій лізі, а ось «Верес» має шанс залишитися в УПЛ у разі удачі в іграх плей-оф проти «Епіцентра».

Слова туру

Після матчу проти «Вереса» головний тренер «Металіста 1925» Віктор Скрипник досить туманно висловився про свої подальші перспективи: «Так як ми грали, то заслужили на виліт. Тут щось коментувати, розповідати, показувати – лише знущатися з себе. Усі чудово розуміють, у якій ми зараз ситуації. Що буде далі – кожен дізнається».

Іменини туру

День народження – не лише сумне свято. У день матчу проти «Чорноморця» півзахисник «Дніпра-1» Очеретько відзначав свій день народження. Олегу виповнився 21 рік. І він зробив собі подарунок: забив м'яч під кінець першого тайму. Це перша результативна дія Очеретька за дніпрян.

Одкровення туру

Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов після матчу з «Чорноморцем» не зміг відповісти, в якому вигляді функціонуватиме його команда далі: «Що буде далі – думатимемо пізніше. Які футболісти покинуть команду – це питання не до мене, а до керівництва клубу. Ми-то своє завдання вирішили, а ось що далі»?

Символічна збірна туру: Кудрик – Михайличенко, Бурда, Понедєльник – Тілль, Очеретько, Дахновський, Д.Кузик, Діалло – Гайдучик, Безерра.

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сергій СИДОРЧУК: «Розумію, що це моє останнє Євро. Хочу кайфувати»
Футбол | 17 червня 2024, 12:28 3
Сергій СИДОРЧУК: «Розумію, що це моє останнє Євро. Хочу кайфувати»

Гравець готовий до свого останнього чемпіонату Європи

Україна вдруге в історії стала переможцем Золотої Євроліги
Волейбол | 16 червня 2024, 23:05 32
Україна вдруге в історії стала переможцем Золотої Євроліги

У фінальному матчі наші волейболісти завдали поразки збірній Хорватії з рахунком 3:1

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
HelpUkraine1234
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ostap Sweet Cherry
Теперь Козловский подсядет на мет с горя.