Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 травня 2024, 02:23
865
0

Як на матч Металіст 1925 – Верес знайшли VAR-машину. Стали відомі деталі

В УАФ та УПЛ вжили заходів та підключили до справи шостий фургон VAR

| Оновлено 24 травня 2024, 02:23
865
0
Як на матч Металіст 1925 – Верес знайшли VAR-машину. Стали відомі деталі
УАФ

У вирішальному матчі сезону УПЛ за виживання між «Металістом 1925» та «Вересом» буде використовуватись система VAR, хоча спочатку було оголошено про її відсутність на грі.

Журналіст Ігор Бурбас розповів: «На матч «Металіст 1925» – «Верес» знайшлася VAR-машина. І це логічно, що єдиний лобовий матч між командами, доля яких підвішена на волосинці, має відбутися із системою відеоповторів.

Дивує лише, чому VAR відшукали лише після тиску на УАФ і УПЛ та гвалту з боку обох клубів. На цей момент в наявності українського футболу є 6 систем VAR – 3 з них на балансі УПЛ і ще 3 – на балансі УАФ.

По одній з них були певні сумніви, адже понад рік вона не використовувалася. Два дні цю шосту систему тестували, аби бути певними в її дієздатності. Цікаво, а це лише вчора стало зрозуміло, що не вистачає одного VAR? Календар і розклад туру ж ніби відомий був заздалегідь».

В ТаТоТаке провели невелике розслідування:

«Напевно вже знаєте, що після резонансу, в УАФ і УПЛ вжили заходів щодо забезпечення всіх вирішальних матчів 30-го туру машинами VAR. Питання: звідки взявся 6-й фургон VAR, якщо спочатку в розрахунок брали тільки 5 машин? І саме тому їх відрядження в 30-му турі вирішувалися жеребкуванням.

Давайте рахувати: всього було 3 машини, ще дві придбав Шахтар, ще одну купило Полісся. 3+2+1=6. Із джерел, наближених до УАФ, виявили два фактори, які заважали використовувати усі 6 машин. До обслуговування перших 28 турів чемпіонату вистачало 4 фургонів VAR. У 29-му був підключений 5-й. У 30-му – треба було запустити і протестувати шосту машину.

Другий фактор – фізична нестача людей, які вміють працювати на VAR. Після обуреної реакції на підсумки жеребкування, перш за все, представників Вереса і преси, в УАФ і УПЛ пошкрябали по засіках та вирішили питання кадрового забезпечення його роботи спеціально навченими людьми (операторами повторів) та суддями на матчі Металіст 1925 – Верес».

Працювати на VAR-машині на Арені Лівий Берег будуть Андрій Коваленко (Полтава) та його асистент Валентин Куцев (Київська область).

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мегатрейд! Реал та Ман Сіті можуть провести обмін зірковими футболістами
Футбол | 15 червня 2024, 19:53 4
Мегатрейд! Реал та Ман Сіті можуть провести обмін зірковими футболістами

«Вершкові» можуть обміняти Родріго на Бернарду Сілву

Ротань назвав стартовий склад на фінал турніру Моріса Ревелло
Футбол | 16 червня 2024, 18:09 0
Ротань назвав стартовий склад на фінал турніру Моріса Ревелло

16 червня о 19:15 у Франції зіграють збірні Кот-д'Івуару U-20 та України U-23

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.