Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
|
316122
110

КАЛАДЗЕ: «У Грузії не пройде ситуація, як в Україні. Воюйте у Балтії»

Чергова скандальна заява від футболіста, який колись викликав повагу в українських фанатів

КАЛАДЗЕ: «У Грузії не пройде ситуація, як в Україні. Воюйте у Балтії»
agenda.ge. Каха Каладзе

Колишній футболіст київського «Динамо», а нині мер Тбілісі та генеральний секретар правлячої у Грузії партії «Грузинська мрія» Каха Каладзе прокоментував резонансні події в його країні, пов'язані з ухваленням скандального законопроекту про «іноагентів», за який багато західних країн на чолі зі США вже пообіцяли грузинській владі санкції та кризу у відносинах.

«Якщо хтось хоче відкрити другий фронт, то нехай країни Балтії відкриють другий фронт. Дайте Грузії спокій. Ми пройшли війну та зробили все, щоб здобути незалежність і свободу».

«Грузія була першою країною, коли розвалився Радянський Союз, де люди вийшли й зробили те, що мали зробити, і інші країни теж зробили крок та зробили те, що мали зробити. Ми пройшли через безліч воєн та брали участь у міжнародних місіях, ми ні від чого не відступили, але ставлення, яке ми бачимо останніми днями та місяцями – це не дружба, це не здорові стосунки, і грузинський народ усе це бачить».

«Хіба не ви просили про звільнення Саакашвілі й казали нам, що якщо ми не звільнимо Саакашвілі, то відійдемо від європейських цінностей? Це демократія, це європейськість? Ви перші, хто своїми заявами дискредитує Європу та європейське майбутнє».

«Декілька днів тому, коли міністр закордонних справ вийшов на антиурядовий мітинг в одній з країн, це нормально? Це така самоповага? Якби це сталося у нормальній, розвиненій країні, що було б із цим міністром закордонних справ? Ведіть війну у своїй країні, організуйте у своїй країні другий фронт та залиште Грузію в спокої. Сьогодні нам потрібен мир та підтримка світу, нам потрібні друзі та партнери, нам потрібні здорові стосунки. Грузія до цього готова, але позиція, що зараз нашу країну використовують у чиїхось інтересах і така сама ситуація, як відбувається в Україні, не пройде, друзі!»

«Ще раз повторюю, ми все це бачили та знаємо, скільки лих може принести країні війна. Навіть сьогодні ми не змогли залікувати ці рани, і після війни 2008 року ми ще стикаємося із багатьма проблемами. Нам більше не потрібні ваші переживання та гнів, ви також обережні. Ми, звичайно, захищатимемо свою країну та захищатимемо інтереси цієї країни, але нехай усі знають і всередині країни, і за її межами, що ми готові дружити, готові до здорових відносин і партнерства. Покажіть нам, зробіть конкретні кроки в цьому напрямку, і я повторю, що у цьому законі, звичайно, не буде необхідності», – заявив Каха Каладзе.

Раніше Каладзе заявляв, що Грузія заслуговувала на отримання статусу кандидата на вступ до Євросоюзу раніше, ніж Україна.

Оцініть матеріал
(1814)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Боб АРУМ: «Ф'юрі практично розгромив Усика у початкових раундах»
Бокс | 15 червня 2024, 11:13 15
Боб АРУМ: «Ф'юрі практично розгромив Усика у початкових раундах»

Відомий промоутер висловився про мегафайт

Танк знищив Привида. Джервонта нокаутував Мартіна у 8-му раунді
Бокс | 16 червня 2024, 07:23 1
Танк знищив Привида. Джервонта нокаутував Мартіна у 8-му раунді

Девіс може вийти на ринг проти Василя Ломаченка або Дениса Берінчика

Коментарі 110
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Павло Павленко
Гівно Каладзе , заробляв гроші спочатку в Україні ,потім в Італія , а зарез в Росії." Чисто бізнес" нічого особистого.
osokor
Жалко хлопця.Колись ми його поважали.Втім, він сам вибрав свій шлях...
COBA
Багато приймав м'яч  головою. Просто так це не минає.
Falko
"Грузія була першою країною, коли розвалився Радянський Союз, де люди вийшли і зробили те, що мали зробити, і інші країни теж зробили крок."
Шта?
Я було подумав, що Каха ніколи в житті не чув про існування балтійських країн і їхню історію. Але ж ні, він сам згадує "країни Балтії", хоч і не дуже шанобливо, у своїй гарячій кавказькій промові.
Алекс 122
Лягли під росію .хер з ними .головне що в єс їх не возьмуть 
anacreon
Між свободою і ганьбою їхня верхівка вибрала ганьбу. Врешті решт отримають і ганьбу і повну окупацію рашкою. Феєричні ідіоти.
І ладно би то від страху. Всі ж розуміють, що вони не можуть захиститися від рашки. Але ж нє. Там вони абсолютно свідомо стали "грузинськими лукашенко" і здали свою країну в окупацію. Потім будуть щиро дивуватися, коли російські пани почнуть з ноги заходити в їхні кабінети і командувати. А на прохання "поважати суверенітет і культурніше себе вести" отримають  ржач, підзатильники і слова: "Заткнися смерд, тебе забули спитати. Іди принести мені кофе, холоп".
Профукати такий шанс вступити в ЄС. І вже ніколи не отримають знову.
AK.228
А раніше цей Підар запрошував рузких туристів частіше відвідувати Грузію… ту Грузію, третину якої вони окупували… 
DK1970
Чорт грузинський. У тебе раша відкусила шматок країни та вбила твоїх братів а ти не перестаєш підмахувати рашистам які на шматки рвуть мою країну.  Мразота
Octopus
Ааа, то есть КАЛадзе уже не скрывает, что "закон об иноагентах" полностью протаскивает паРаша и это ни какая не грузинская инициатива, а чисто фсбшная? И если его не примут, то паРаша начнет войну против Грузии и откроет второй фронт, так что ли?
По этому закону вас всех нужно люстрировать в первую очередь, вы же все пуйловские агенты внутри Грузии и даже не прячетесь.
Максим Колісник
Ой дебіл
Lion
А где же ты демократ  всю жизнь деньги зарабатывал.....
Виктор Войцеховский
Грузия - это классический пример того, что пускать любые бабки в страну опасно. О чем ратуют всякие Чичваркины. Сейчас там срусский капитал тупо скупил 2/3 страны при поддержке власти. Плюс процентов 15 ещё у Турции. Они и поделят эту страну. 
Макс Максов
Був про нього кращої думки...
Віталій Ткачук
Цей придурок вже перекручує історію: " Грузія була першою країною... " і далі по тексту. Ну чисто якцап. По їх закону, вони самі є іноагентами. Більшість грузинів це розуміють, але боюся скоро Грузія буде втрачена для цивілізованого світу, як і Білорусь.
Хосе Карерас
Мені ця риторика нагадує риторику попередніх виборів одного із головних кандидатів.Ну ви догадуєтесь про кого я))
maxno
Кал заде это более подходит для этого существа жопа Лиза московии.
Андрій Заліщук
оце і є чурка чорножопа, гнида на рівні наших регіоналів
Vlad Holl
Блаблабла. Ми за все гарне проти всього поганого. Ми ща Грузію. Навчився говорити , а коли прийшов у Динамо ,то два слова зв'язати не міг .
C.Пеклов
раб росії відмовився від свободи в ЄС.