Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 травня 2024, 15:30
793
0

Ворскла – Оболонь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Час киянам забивати перший гол в очному протистоянні

| Оновлено 19 травня 2024, 15:30
793
0
Ворскла – Оболонь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У неділю, 19 квітня, у Києві на стадіоні «Лівий берег» відбудеться матч двадцять дев'ятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють полтавська «Ворскла» і київська «Оболонь». Стартовий свисток рефері Андрія Коваленка з Полтави пролунає о 15:30 за київським часом.

Ворскла


Полтавська «Ворскла» на фінальний відрізок сезону позначила собі лише одну мету – за будь-яку ціну обіграти донецький «Шахтар» у фіналі Кубка України. Поступово рухатись у цьому напрямку «зелено-білі», за великим рахунком, почали ще навіть до півфінальної гри проти «Полісся», коли результати в чемпіонаті різко пішли на спад.

Але ця історія завершилася повним фіаско команди Сергія Долганського (1:2). Посеред цього тижня в Рівному настільки омріяний трофей було програно, повторити сенсаційний успіх зразку 2009 року таким чином не вдалось, тренер залишився без рідкісного досягнення, а його команда – ще й без єврокубків на наступний сезон. Куди не глянь – суцільні невдачі. І це ми ще не говоримо про те, що для потенційної перемоги в Кубку довелося «заплатити» вісьмома матчами без перемог поспіль у чемпіонаті.

І тепер настає дуже цікавий момент – два матчі до кінця сезону, «Ворскла» випереджає зону перехідних матчів лише на чотири очки, а найближчою до неї командою з цієї небезпечної ділянки таблиці є якраз «Оболонь». Якщо і цього недостатньо для інтриги в майбутній грі, то тоді вже точно здивувати глядачів буде складно. Останнім матчем у сезоні для полтавців буде виїзд до ЛНЗ у Черкаси, тому зі здобутими балами різко може стати помітно важкувато.

Оболонь


У київської «Оболоні», як у безпосереднього учасника боротьби за виживання, просто немає іншого вибору, окрім як банально продовжувати чіплятись до останнього. Шанси не опинитись перед останнім туром у зоні перехідних матчів без можливості звідти вибратись ще є, але для цього необхідно набрати очок більше, аніж зможе здобути «Колос» у паралельній грі проти надвмотивованого «Миная».

Погіршує розклади для «пивоварів» також і той факт, що вони обидва матчі проти найближчого конкурента завершили внічию (0:0), а той факт, що в команди Валерія Іващенка різниця голів значно гірша за «колосків» (-18 проти –9), узагалі не повинен нікого дивувати, якщо враховувати стиль колективу з Ковалівки. Ось і виходить так, що найменш результативна команда чемпіонату або повинна раптом вибухнути величезною кількістю голів в останніх двох матчах, або ризикувати до останнього.

Одне лише може тішити «Оболонь» – у останньому турі доведеться зіграти вдома проти «Олександрії», і якщо команда Ротаня до того моменту ще й буде позбавлена мотивації, то можна розраховувати й на три очки. Але все вирішиться саме в грі проти «Ворскли», оскільки конкуренти в зоні вильоту, якщо переможуть у своїх іграх, перетворять останній тур уже не на боротьбу за виживання, а на смертельну бійку. Саме тому всі й кажуть, що на верхівці УПЛ вже все достатньо спокійно, тоді як унизу... Ох, літнє пекло прийде до нас уже посеред травня.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Ворскли» та «Оболоні» раніше перетиналися 2 рази в рамках Прем'єр-ліги Кубка України. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку «Ворскли» – два успішних матчі. Різниця голів – 4:0. Команди востаннє грали між собою в листопаді 2023 року, коли на «Оболонь-Арені» гол Руслана Степанюка з пенальті приніс перемогу полтавському колективу.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 36-річний Андрій Коваленко з Полтави, який на своєму рахунку має 42 матчі в рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Володимир Думенко та Ярослав Поважний, а резервним арбітром відпрацює Дмитро Кубряк. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Максимом Козиряцьким і Дмитром Запороженком. У Коваленка немає досвіду проведення матчів за участю «Ворскли», тоді як з «Оболонню» він перетинався 3 рази – 3 поразки.

Орієнтовні склади


«Ворскла»: Ісенко – Бацула, Хрипчук, Павлюк, Пердута, Крупський – Мякушко, Сіссоко, Скляр, Кане – Степанюк.

«Оболонь»: Кичак – Осман, Карась, Дубко, Грисьо – Косовський, Черненко – Мединський, Чернов – Тарануха, Краснопір.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що аутсайдер боротиметься до останнього. Нашою ставкою буде позиція – «Оболонь» не програє.

19 травня, неділя

«Ворскла» – «Оболонь»
Полтава. «Ворскла» ім. О. Бутовського. 15:30
Пряма ТБ-трансляція – УПЛ ТБ
ВОРСКЛА – ОБОЛОНЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.