Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 травня 2024, 15:24
2731
4

Дніпро-1 – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гірники вже чемпіони. Дніпровським футболістам ще треба боротися за 4 місце

| Оновлено 19 травня 2024, 15:24
2731
4
Дніпро-1 – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

У 29-му турі української Прем'єр-Ліги «Дніпро-1» прийматиме «Шахтар». Якщо підопічні Маріно Пушича вже вирішили всі свої турнірні завдання, то дніпровська команда ще має довести свої претензії на 4 місце, яке гарантує участь у єврокубковому турнірі цієї осені.

Дніпро-1

На фініші сезону колектив Юрія Максимова помітно пригальмував. У п'яти останніх матчах здобуто лише одну перемогу при двох нічиїх та двох поразках. Таке марнотратство в очках не дозволило «Дніпру-1» стати призером чемпіонату, проте шанси на четверте місце та участь у єврокубку цієї осені ще залишаються.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Інша річ, наскільки хочуть самі дніпровські футболісти залишитись у квартеті найсильніших? Судячи з матчу попереднього туру в Олександрії, що не дуже. Про це свідчить не лише підсумковий рахунок (поразка 0:1), а й сама гра гостей. За весь матч із «Олександрією» дніпряни лише 3 (!) рази вдарили по воротах суперників, в тому числі один раз у отвір ворот. І це у поєдинку з командою, яка весь сезон знаходиться у нижній частині турнірної таблиці. Звісно, з такими показниками думати про єврокубки «Дніпру-1» не доводиться.

Зрозуміло, що на даний момент ще далекі від своєї форми лідери команди Олександр Піхальонок та Олександр Філіппов, які багато часу лікували свої травми і тільки-но з'явилися в основному складі. Але є інші футболісти, здатні взяти роль лідера на себе. На жаль, у найвідповідальніший момент цього не сталося.

Подивимося, можливо, у матчі з чемпіонами у гравців «Дніпра-1» буде інший настрій. Тоді на нас чекає цікавий і захоплюючий футбол із непередбачуваним результатом.

Шахтар

Гірники весняну частину турніру провели просто чудово. Вони не тільки не програли жодного матчу, а й не втратили жодного очка (матч другого кола з «Олександрією», що завершився внічию 0:0, але потім рішенням Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ рахунок у ньому було змінено на 3:0 на користь «Шахтаря», винесемо за дужки).

Підопічні Маріно Пушича помітно додали у другій половині сезону і, як підсумок, зробили «золотий» дубль – посіли перше місце у Прем'єр-Лізі, а в середині цього тижня ще й перемогли полтавську «Ворсклу» 2:1 у фінальному матчі Кубка України.

Чи є ще у «Шахтаря» мотивація? Напевно, є. Триває рекордна переможна серія у чемпіонаті, яка вже налічує 15 матчів поспіль. Та й до того ж не личить новоспеченим чемпіонам на мінорній ноті завершувати успішний сезон. Тому навіть якщо тренерський штаб проведено деяку ротацію складу, гірники все одно гратимуть лише на перемогу.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі суперники раніше зустрічалися 8 разів і жодного разу не грали внічию. 6 перемог у «Шахтаря», двічі успіху добивався «Дніпро-1». Причому саме у матчі першого кола цьогорічного чемпіонату дніпряни зуміли завдати поразки гірникам на «Арені Львів» із рахунком 3:1. Тоді у складі переможців відзначилися Сарапій, Гуцуляк та Лєднєв, а у господарів поля гол забив Сікан.

Орієнтовні склади:

«Дніпро-1»: Волинець, Адамюк, Сваток, Пасіч, Мірошниченко, Горбунов, Бабенко, Піхальонок, Очеретько, Лєднєв, Гуцуляк

«Шахтар»: Різник, Гочолеїшвілі, Матвієнко, Ракицький, Педріньо, Криськів, Бондаренко, Марлон, Кевін, Швед, Траоре,

Прогноз на протистояння:

Матч матиме турнірне значення лише для однієї команди, але гірники навряд чи погодяться стати статистами. Тому гра може стати цікавою і припустимо, що переможе «Шахтар» 2:1.

19 травня, неділя

«Дніпро-1» – «Шахтар»
Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена». 15:30
ТБ-трансляція на телеканалі 2+2
ДНІПРО-1 - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Денис Шурман (Київська область)
Прогноз Sport.ua — 1:2

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Легендарний футболіст збірної Англії відреагував на виліт України з Євро
Футбол | 27 червня 2024, 19:45 0
Легендарний футболіст збірної Англії відреагував на виліт України з Євро

Гарі Лінекер поспівчував українській збірній

Валерій ЮРЧУК: «Як Дніпро можна залишити без футболу?!»
Футбол | 28 червня 2024, 10:48 3
Валерій ЮРЧУК: «Як Дніпро можна залишити без футболу?!»

Воротар «Дніпра-1» прокоментував важку ситуацію в клубі

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Пума
Дніпро переможе
Bulba_sumkin
А дынамовские пиздeли что бразильцев не будет)) Очкошники, что скажете?)
FunnyCat_____
Удачи Днепру !
Остап не Вишня
Надо красиво отдать игру в пользу СК.  Всё таки они сильней других конкурентов на это место.