Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Боротьба
| Оновлено 14 травня 2024, 17:23
28921
5

Грушину дискваліфікували й позбавили ліцензії на ОІ. Україна подала протест

Аліні дали три попередження нібито за те, що хапала суперницю за волосся

| Оновлено 14 травня 2024, 17:23
28921
5
Грушину дискваліфікували й позбавили ліцензії на ОІ. Україна подала протест
Getty Images/Global Images Ukraine. Аврора Руссо та Аліна Грушина

Збірна Україна подала протест через дискваліфікацію Аліни Грушиної у турецькому Стамбулі на ліцензійному турнірі з боротьби до Олімпіади-2024, що відбудеться у Парижі.

У вирішальній сутичці за ліцензію в ваговій категорії до 57 кг українка Аліна Грушина здобула перемогу над італійкою Авророю Руссо (4:2), однак згодом її втратила, після челенджу від суперників. Українка отримала дискваліфікацію – три попередження нібито за те, що хапала суперницю за волосся.

в Асоціації спортивної боротьби України вважають, що мало місце несправедливе суддівство:

«Аліну Грушину цинічно засудили. Це всі бачили. Тут складно знайти пояснення та аргументи. Такого, напевне, ще не було. Завжди трапляються помилки, але тут просто перемогу вкрали. Були різні результати, але коли є повна домінація, коли борець вчисту перемагає суперника (а Грушина була сильнішою за італійку на голову чи навіть на дві) – просто взяти і ось так зробити – це треба вміти. Це неможливо пояснити. Грушину просто засудили».

Збірна України з боротьби завершила виступи на останньому відбірковому турнірі до Олімпіади-2024. За його підсумками українці не вибороли жодної ліцензії, хоча декілька разів були близькими. Одразу три українські спортсмени програли ліцензійні сутички, тобто стали першими непрохідними на Олімпіаду.

У вільній боротьбі Андрій Яценко поступився китайцю Зоу Ванзао (1:5) у фіналі до 57 кг, Василь Михайлов програв грузину Владімері Гамкрелідзе (2:8) у фіналі до 86 кг.

Загалом в України 4 ліцензії на Олімпіаду-2024 у боротьбі серед 18 категорій. Якщо протест буде задоволений, перепустка Грушиної може стати п'ятою. Завдання виконали Жан Беленюк (греко-римська боротьба, до 87 кг), Парвіз Насібов (греко-римська боротьба, до 67 кг), Оксана Лівач (жіноча боротьба до 50 кг), Ірина Коляденко (жіноча боротьба, до 62 кг). Однак ліцензії є неіменними.

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС-2024 U-20. Швеція програла Франції Португалія дотиснула Ісландію
Інші види | 25 червня 2024, 20:49 0
ЧС-2024 U-20. Швеція програла Франції Португалія дотиснула Ісландію

Завершилися два матчі основного етапу юніорського чемпіонату світу серед жінок

Не абсолют. Усик залишив пояс IBF, зробивши подарунок для Дюбуа та Джошуа
Бокс | 26 червня 2024, 06:15 29
Не абсолют. Усик залишив пояс IBF, зробивши подарунок для Дюбуа та Джошуа

Олександр записав відеозвернення і чекає на поєдинок Ентоні та Даніеля

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Falko
Але ж "новина"! Ще відучора відомо. І протест подали відразу. Але тоді Спорти про те, що не взяли ліцензії, написали, а про протест і його причину - профукали.
DK1961
Ржавая гниль и здесь минусует! Ну я же вам, крысята, уже не раз писал - вы тем самым в очередной раз доказываете свою руснявую сущность.
_Per4ecter_
Доволі підступне суддівство. Чекаємо на повернення ліцензії Грушиній. Україна повинна мати представництво у п'ять спортсменів у цій дисципліні.
DK1961
Ошибся - международная федерация борьбы. Впрочем, и в боксе украинских боксеров засуживают точно также
DK1961
Руснявое и проруснявое большинство в международной боксерской федерации вряд ли удовлетворит протест Украины... Они и организовали эту дисквалификацию Грушиной, как и засуживание многих украинских борцов на всех турнирах