Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 13 травня 2024, 23:25
3623
0

Гол Мудрика, асисти Циганкова та Довбика

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 13 травня 2024, 23:25
3623
0
Гол Мудрика, асисти Циганкова та Довбика

На вихідних відбувся тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

Гол Мудрика

«Челсі» в гостях переграв «Ноттінгем Форест» – 3:2.

На старті гри команди обмінялися забитими голами. Під кінець матчу на гол «Ноттінгема» «Челсі» відповів своїми двома м'ячами та здобув вольову перемогу.

Михайло Мудрик вийшов у стартовому складі та відіграв 73 хвилин. Це п'ятий поспіль вихід українського вінгера в основі, що стало рекордом для Михайла після переїзду в Англію. Маурісіо Почеттіно почав довіряти українському легіонеру.

На старті матчу Мудрик забив гол. Михайло отримав розрізну передачу від Коула Палмера, увірвався на швидкості у штрафний майданчик та у два дотики переправив м'яч низом у дальній кут воріт господарів. В цьому епізоді вінгер »Челсі» показав свої швидкісні якості та вміння реалізовувати моменти.

На жаль, після забитого голу активність Мудрика зменшилася. Інших креативних дій від гравця збірної України не було. Він розчинився на полі та був замінений у середині другого тайму. Вже після того, як Мудрик сів на лаву запасних, було вирішено долю матчу та забито 3 голи.

«Челсі» на сьомому місці в АПЛ із 57-ма очками.

Забарний проти Ярмолюка

«Брентфорд» в гостях здолав «Борнмут» – 2:1.

Основні події у грі розгорталися під кінець матчу, коли команди забили три голи.

Єгор Ярмолюк вийшов на заміну на 83-й хвилині зустрічі. Після появи на полі українського легіонера «бджоли» забили двічі. Ярмолюк може записати собі в актив участь у гольовій атаці, яка принесла «Брентфорду» перемогу у доданий до матчу час. Єгор розпочав контратаку переведенням м'яча на фланг.

Ілля Забарний відіграв повний матч. У першому таймі багато роботи в українського захисника не було. Гості мало атакували.

В середині другого тайму арбітр призначив пенальті після контакту Забарного із форвардом гостей Айвеном Тоуні, але після перегляду відеоповтору скасував своє рішення. Український оборонець допомагав собі руками, але нападник збірної Англії сам шукав контакт, щоб упасти.

У випадку із першим голом гостей Забарний втратив свою позицію. Брайан Мбеумо мав повну свободу дій. Камерунець залишився один перед воротами «Борнмута».

У випадку із другим голом Ілля не встиг заблокувати удар Йоана Вісса з близької відстані. Захисник збірної України мав грати щільніше зі своїм візаві у власному штрафному майданчику.

Турнірного значення гра не мала для жодного з суперників. «Брентфорд» перебуває на 16-му місці із 39-ма очками. «Борнмут» на 11-му місці з 48-ма очками.

Асисти Циганкова та Довбика

«Жирона» в гостях розписала нічию із «Алавесом» – 2:2.

Господарі врятувалися від поразки на 9-й доданій хвилині зустрічі.

Артем Довбик та Віктор Циганков вийшли у стартовому складі каталонців. Нападник відіграв весь поєдинок, а вінгер був замінений на 73-й хвилині.

На початку зустрічі Циганков записав до свого активу асист. Український вінгер здорово подав кутовий. Ерік Гарсія переправив м'яч у кут воріт «папуг». Потім віддав передгольову передачу у випадку із другим голом, коли знайшов Довбика у штрафному суперника. На індивідуальних діях Віктор намагався загострювати, створювати моменти для партнерів. Ігрова та фізична форма Циганкова поки не вражає. У другому таймі він виглядав уже фізично втомленим.

В середині першого тайму Довбик виграв силову боротьбу в центрі поля. Після скидки українського нападника Савіо вийшов на ворота «Алавеса», але не зміг переграти воротаря господарів.

Під кінець першого тайму Артем зробив асист. Довбик отримав пас від Циганкова у штрафному майданчику суперника. П'ятою відкотив під удар Янхелю Еррері. Венесуельський півзахисник майже з лінії штрафного пробив у дев'ятку воріт суперника.

На початку другої половини гри Довбик вийшов на ворота «Алавеса», але український нападник не зміг переграти воротаря господарів. Удар українця голкіпер відбив ногою.

Савіо не віддав Артему на порожні ворота. Бразилець хотів пробивати сам, чи у нього не вийшла передача.

«Жирона» посідає друге місце в Ла Лізі. «Барселона» відстає на два пункти, але має гру в запасі.

Втрачені моменти Яремчука

«Валенсія» не змогла вдома перемогти «Райо Вальєкано» – 0:0.

Гра пройшла з моментами біля обох воріт, але так ніхто і не зміг забити.

Роман Яремчук вийшов на заміну на 60-й хвилині. Майже відразу український нападник мав можливість забити, але Роман промахнувся із лінії воротарського майданчику. Після флангового прострілу Яремчук опинився один біля воріт суперника, але з близької відстані не влучив у ворота.

Після чого Роман мав ще один гольовий момент, коли виходив на ворота суперника під гострим кутом, але нападнику збірної України не вистачило швидкості. Захисник гостей зміг заблокувати удар Яремчука.

Getty Images/Global Images Ukraine. Роман Яремчук

Вже в доданий до матчу час Роман мав можливість принести своїй команді перемогу. Але удар українця головою з близької відстані прийшовся вище воріт «Алавеса».

«Валенсія» йде на 8-му місці, маючи в активі 48 очок.

Ігнорування Зінченка

«Реал» не мав жодних проблем із «Гранадою» – 4:0. Андрій Лунін поступився місцем у воротах Тібо Куртуа.

«Евертон» вдома здолав «Шеффілд Юнайтед» – 1:0. Віталій Миколенко пропустив гру через травму.

«Дженоа» вдома здолав «Сассуоло» – 2:1. Руслан Маліновський не грав через травму.

«Емполі» в Римі поступився «Лаціо» – 0:2. Віктор Коваленко просидів весь матч на лаві запасних.

«Арсенал» на виїзді мінімально здолав «Манчестер Юнайтед» – 1:0. Олександр Зінченко спостерігав за грою із лави запасних.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як зіграла Аргентина? Визначено двох останніх чвертьфіналістів ЧС-2024
Футзал | 27 вересня 2024, 19:50 2
Як зіграла Аргентина? Визначено двох останніх чвертьфіналістів ЧС-2024

27 вересня на мундіалі з футзалу Франція обіграла Таїланд, Аргентина здолала Хорватію

«Це 100%». Чісора назвав переможця реваншу Усик – Ф'юрі і пояснив причину
Бокс | 28 вересня 2024, 07:47 0
«Це 100%». Чісора назвав переможця реваншу Усик – Ф'юрі і пояснив причину

Дерек впевнений у перемозі Олександра

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.