Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 15 травня 2024, 03:19
507
1

Генсек УАФ: «Фінал Кубка України ми назвали «Матчем вдячності»

Ігор Грищенко розповів про соціальну складову фіналу Кубка України

| Оновлено 15 травня 2024, 03:19
507
1
Генсек УАФ: «Фінал Кубка України ми назвали «Матчем вдячності»
УАФ. Ігор Грищенко (зліва)

Генеральний секретар Українсько асоціації футболу Ігор Грищенко розповів про соціальну складову фіналу Кубка України 2023/24, а також закликав вболівальників підтримувати українські збірні на літніх турнірах.

– Це буде перший фінал Кубку України, який ми проводимо з початку повномасштабного вторгнення агресора, і ми назвали його «Матч вдячності». Вдячності українським військовим, які зробили можливим узагалі проведення футбольних змагань, дозволили нам згадувати хоча б частинку мирного життя, дарувати позитив українцям. Від себе ми хочемо провести низку заходів вдячності захисникам та захисницям України.

Фінал відбудеться в Рівному, місті, яке на сьогодні може приймати на своєму стадіоні найбільшу кількість уболівальників завдяки наявності укриттів поблизу арени. Сподіваємося провести все на високому рівні. Хотілося б подякувати місцевій владі, яка максимально долучається до організації матчу.

– Коментувати зустріч буде відомий коментатор Денис Босянок, який нині служить у лавах Сил оборони України.

– Так, це буде однією з родзинок «Матчу вдячності». Ми, звісно, вдячні й пану Денису, який проходить службу саме в Рівненській області. Разом із колегами з ICTV ми до нього звернулися з проханням прокоментувати цей поєдинок. Він отримав відпустку на цей день, за що ми дуже вдячні командиру його бригади. І незважаючи на те, що вже два роки пан Денис не тримав у руці мікрофона, він пристав на нашу пропозицію. Гадаю, уболівальникам, які вже дещо скучили за його професіоналізмом, буде приємно знову почути знайомий голос.

– Від фіналу Кубку України перейдімо до підготовки нашої національної збірної до Євро-2024…

– Взагалі на Україну очікує унікальне футбольне літо. Уже 20 травня наша юнацька збірна візьме старт на Євро-2024 (U-17). Потім наші збірні зіграють на дорослому Євро-2024 й одразу ж на чемпіонаті континенту для футболістів віком до 19-ти років. А вже наприкінці липня олімпійська збірна України вперше в нашій історії розпочне виступи на Іграх – ОІ-2024 в Парижі. Тому зараз усі зусилля Української асоціації футболу спрямовані на забезпечення потреб цих збірних. Сподіваюся, нам вдасться показати гідний результат на всіх турнірах. Закликаю українських уболівальників підтримати всі наші збірні!

Фінал Кубка України між полтавською «Ворсклою» та донецьким «Шахтарем» відбудеться 15 травня о 19:00 за київським часом.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

З панів у болото. Захисник забив скасований гол, а пізніше привіз пенальті
Футбол | 30 червня 2024, 00:09 0
З панів у болото. Захисник забив скасований гол, а пізніше привіз пенальті

Данець Андерсен за 5 хвилин відчув шлях від героя до лиходія

Євро-2024 виграє збірна…
Футбол | 29 червня 2024, 15:40 22
Євро-2024 виграє збірна…

Sport.ua спрогнозував переможця континентальної першості

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ron Noiill
Матч вдячності ріНаху що спонсорує весь склад УАФ.