Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 12 травня 2024, 20:06
13678
23

Ломаченко легко здолав Камбососа. Далі – Шакур і Джервонта

Можливо, варто очікувати об’єднання титулів

| Оновлено 12 травня 2024, 20:06
13678
23
Ломаченко легко здолав Камбососа. Далі – Шакур і Джервонта
twitter.com/trboxing

12 травня у місті Перт, Австралія, вперше на континенті боксував колишній чемпіон світу у трьох вагових категоріях 36-річний Василь Ломаченко (18-3, 11 КО). Суперником став місцевий спортсмен 30-річний Джордж Камбосос (21-3, 10 КО). На кону стояли титули IBF та IBO у легкій вазі (61,2 кг).

Василь вважався повноцінним фаворитом перед поєдинком. Букмекери вірили у його перемогу і були упевнені, проте більше у те, що він поб’є Камбососа рішенням суддів, ніж нокаутом. На перше коефіцієнт був 1.30, а на друге – аж 3.40.

Ломаченко показав кращий виступ, ніж очікувала більшість

Кар’єра Василя Ломаченка виглядає незвично. З одного боку, людина прийшла у професійний бокс після двох золотих нагород на двох Олімпіадах поспіль. Програв в аматорському боксі всього один раз. В профі і програшів кратно більше, і здобутків, хоч і вистачає, але не настільки, наскільки хотілось би самому боксеру.

З одного боку, чемпіон світу у третьому професійному поєдинку. Чемпіон світу у трьох вагових категоріях. Був навіть об’єднаним чемпіоном світу. З іншого боку, все ж не дотягнув до абсолютного чемпіонства. Хоча були на те всі шанси і навіть цілих дві можливості.

З одного боку, в якийсь момент кар’єри Ломаченко виглядав дуже модно. Пам’ятаєте часи, коли він виходив у ринг в халаті зі шкіри крокодила, заключав контракти з Філіппом Плейном та снідав з Сільвестром Сталлоне? А з іншого боку, в якийсь момент кар’єри все це кудись поділося, і Ломаченко залишився «просто спортсменом, який буде просто боксувати та просто намагатись перемогти».

От тепер Ломаченко виходив на ринг проти боксера, який явно не тягне його за рівнем боксу. Точніше, не тягнув би раніше. Джордж Камбосос боксер непоганий, впертий, завзятий, навіть цікавий. Але не топ, на відміну від Василя. Але перед поєдинком австралієць вважався ледь не фаворитом.

Звісно, не всіма. Букмекери, які ризикували грошима за прогноз, не вірили в Камбососа. Але колишні боксери та чемпіони казали, що, можливо, не варто скидати австралійця з рахунків. У нього і удар непоганий, і комбінує добре, і габарити відчутно більші за габарити Василя.

Але головне, звісно, вік. 36 років у легкій вазі – це геть пенсійні роки, коли багато хто вже взагалі не боксує і не збирається виходити у ринг. А Ломаченко не просто боксує, а ще й боровся за два титули, та ще й з перспективою на подальше об’єднання поясів.

Все ж, як не крути, а на цьому рівні не буває зовсім легких поєдинків. Точніше, вони можуть бути, коли ти на неземному рівні, як Ломаченко версії 2016-2018 років. Зараз він точно не на цьому рівні.

Проте будь-якого рівня Ломаченка вистачило для того, щоб здолати цього опонента. При цьому, щоб перемогти доволі упевнено та без особливих проблем.

З першого раунду Василь взявся до роботи. Рухався, пробивав, насипав комбінації. А от діяльність Камбососа здивувала. Він взявся працювати другим номером – те, що у нього виходить чи не найгірше в кар’єрі.

Камбосос – боксер атакувального стилю. Людина, яка працює виключно в атаку, комбінаціями, кількістю ударів та влучань. Саме тому стилістично цей поєдинок мав стати пречудовим.

Джордж взявся зустрічати Ломаченка ударами по тулубу. Правий прямий, правий аперкот. Епізодично це виглядало навіть непогано – коли боксери зривалися в рубку. Коли б Камбосос просто боксував, шансів не було жодних. Ломаченко навіть у 36 років був сильно швидший за 30-річного суперника і в роботі руками, і в рухах на ногах.

Вже за чотири-п’ять раундів стало очевидно, що розмови про різницю в рівнях не були просто розмовами. При всіх намаганнях Камбососа і боксувати, і битись, у нього не виходило нічого. Діставав іноді, але у відповідь заходило в три-п’ять разів більше ударів.

Згодом Ломаченко почав бити по тулубу. Він працював туди й так, але з часом почав завершувати комбінації ударом по корпусу. Не сказати, щоб Джордж сильно переживав через це, бо йому було, через що переживати ще. Бо кількість пропущених ударів не закінчувалась.

В одинадцятому раунді бій неочікувано завершився. В черговому розміні Ломаченко дістав живіт суперника і той дав збій. Тулуб неочікувано реагує на удари. Може тримати весь бій, а може змусити тебе здатися просто зараз. Так сталося з Камбососом, який отримав нокдаун та нокаут ударом по тулубу.

Між іншим, це перша дострокова поразка Джорджа Камбососа. Хейні перемагав його виключно рішенням суддів без натяку на нокаут.

Що тепер?

Для Камбососа нічого не змінилось. Він, як і раніше, багато говорив перед боєм. Як і раніше, намагався битися з суперником на середній відстані. Просто цього разу опонент виявився занадто сильним та технічним. Те, про що й говорилось до зустрічі.

Для Ломаченка цілий простір відкрився, але чи не закінчиться він швидко – незрозуміло. Василь взяв два пояси й інші чемпіони хочуть зустрітися з ним.

Джервонта вже написав у себе в Твіттері, що після Мартіна збирається битись проти Ломаченка. А потім, як завжди, видалив твіт. Шакур також каже, що хоче зустрітись з Василем після того, як виграє бій проти Арутюняна влітку. Якщо виграє.

А ще є Емануель Наваррете. Боксер Top Rank, який, якщо переможе Берінчика, легко може претендувати на поєдинок проти Ломаченка. І буде його хотіти, враховуючи свою перевагу у габаритах.

На диво, поборотись за декілька титулів зараз - чи не найпростіше. А от чи дозволять фізичні можливості – це головне питання.

Оцініть матеріал
(101)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джонні Нельсон відреагував на слова Ф'юрі, який упевнений, що побив Усика
Бокс | 29 червня 2024, 23:47 4
Джонні Нельсон відреагував на слова Ф'юрі, який упевнений, що побив Усика

Колишній чемпіон світу впевнений, що в реванші ми зможемо все перевірити

Сьогодні – останній день дії Annexe 7. ФІФА про продовження не повідомляла
Футбол | 30 червня 2024, 18:43 13
Сьогодні – останній день дії Annexe 7. ФІФА про продовження не повідомляла

Не варто виключати, що у Міжнародній федерації знову почнуть писати правила «по ходу п'єси»

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andrii Kolodiichuk
Вчора ввечері було дві цікаві події: бокс та Євробачення. Переміг якийсь підор. А на Євробаченні – Швейцарія
KvlaD
Шакур и особенно Джервонта - это не мешок Камбосос, который только 1 раз прыгнул выше головы, и то, только потому что у Лопеса были проблемы с весогонкой.
На данный момент Вася обоим влетит. Шакуру по очкам, Дэвису нокаутом.
Бензар Євген
Вася. Не дивися що тут пишуть. Василь ти найкращий. Повага повна і гордість за тебе брате. 
Max-Morlock
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Yeger
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил