Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 травня 2024, 13:00
1488
0

Олександрія – Дніпро-1. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Ротань і Максимов у відчайдушній гонитві за «золотими» балами

| Оновлено 12 травня 2024, 13:00
1488
0
Олександрія – Дніпро-1. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У неділю, 12 травня, в Олександрії на стадіоні КСК «Ніка» відбудеться матч двадцять восьмого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють «Олександрія» і дніпровський «Дніпро-1». Стартовий свисток рефері Дмитра Панчишина із Харкова пролунає о 13:00 за київським часом.

Олександрія


Команда Руслана Ротаня бореться впродовж усього сезону. То за місця в середині турнірної таблиці, то раптом збереться в єврокубки, то опиниться в зоні прямого вильоту. Або як зараз – зависне на межі від перехідних матчів із дуже неочевидною перспективою. І це все з набором виконавців, який може тільки снитись претендентам на виліт!

Але в цьому і полягає парадокс Ротаня. Головний тренер олімпійської збірної продовжує роботу з молоддю і на чолі «поліграфів», але тут йому хоч можуть прийти на допомогу більш досвідчені виконавці. Або навпаки, не прийти, як лідер атаки Владислав Калитвинцев, який назбирав попереджень і вимушено пропустить майбутній матч. Чергова ротація необхідна, але тепер на позиції, від якої залежить чи не все в грі сучасної «Олександрії».

Насправді, ситуація доволі серйозна. У «поліграфів» залишається всього три матчі. І якщо гра проти «Дніпра-1» – це матч формату «фаворит-аутсайдер», нехай і останній – дуже неприємний суперник на власному полі, то ось дві зустрічі, що залишились, відбудуться проти найближчих переслідувачів. «Верес» і «Оболонь». Якщо рівняни ще й із «Зорею» зачепляться за очки, то для колективу Ротаня це будуть усі дев'ять кіл пекла найближчі два тижні. І хоча зараз їхня перевага в один бал над «пивоварами» і без того здається хиткою, можна буде тільки уявити, що відбуватиметься в підвалі турнірної таблиці найближчим часом.

Дніпро-1


У команди Юрія Максимова історія значно простіша, аніж у суперників. Потуги дніпровського колективу забратися на третю сходинку могли завершитись на початку тижня, коли вони приймали «Кривбас» на своєму полі в чотиригодинній дуелі. Але «Дніпро-1» виграв (1:0), завдяки чому все ще має хоч якісь надії на успіх. У криворізького колективу попереду ігри проти «Полісся», «Динамо» і, як виявилося, дуже вмотивованого «Миная».

І якщо у двох із трьох зустрічах команда Юрія Вернидуба програє, то у СК буде можливість зрівнятись із нею за очками, що вже саме по собі виглядає футбольним дивом навіть на цьому етапі. Шість балів розділяє команди – за три гри до кінця чемпіонату це вже більше схоже на прірву. Але всі ці розмови мають сенс тільки в тому випадку, якщо «Дніпро-1» переможе в майбутній грі, а потім обіграє вже чемпіона і, як мінімум, фіналіста Кубка, «Шахтар» через тиждень, після чого закриє сезон успіхом у грі проти «Чорноморця». Інакше ніяк.

І якби це були ті дніпряни, які роком раніше до останнього боролися за чемпіонство, то ми б зараз говорили в дуже оптимістичному ключі. А так – команда Максимова не могла перемогти чотири матчі поспіль у вирішальний момент кампанії. Із таким багажем і кадровими проблемами, які хоч якось починають вирішуватись лише в останніх турах, особливо не замахнешся на високі позиції. Ось і вийшло так, що про перемогу над «Кривбасом» ми говоримо в контексті найгіршої гри суперників у сезоні, а не про видатний успіх «Дніпра-1», від чого можна було б зараз відштовхнутись.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Олександрії» та «Дніпра-1» раніше перетинались 9 разів у рамках Прем'єр-ліги та Кубка України. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку господарів – 3 успішні ігри проти двох перемог гостей, а ще чотири гри завершилися внічию. Різниця голів – 19:17. Команди востаннє грали між собою в листопаді минулого року, коли на «Дніпро-Арені» гол Олександра Філіппова приніс перемогу дніпрянам (1:0).

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 37-річний Дмитро Панчишин із Харкова, який на своєму рахунку має вже 24 матчі в рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Віктор Нижник і Володимир Коротин, а резервним арбітром відпрацює Олександр Кальонов. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Олександром Омельченком і Сергій Приступа. Панчишин має досвід проведення матчів за участю «Олександрії» – 2 перемоги та 1 поразка, тоді як із «Дніпром-1» перетинався 9 разів – 6 перемог, 2 нічиїх та 1 поразка.

Орієнтовні склади


«Олександрія»: Шевченко – Мартинюк, Кравченко, Копина, Скорко – Сігєєв, Михайленко, Калюжний – Костишин, Ковалець, Безерра.

«Дніпро-1»: Волинець – Пасіч, Сваток, Адамюк, Мірошниченко – Рубчинський, Бабенко – Ледньов, Очеретько, Гаджиєв – Філіппов.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що команди зіграють у результативний футбол. Нашою ставкою буде позиція – Обидві заб'ють.

12 травня, неділя

«Олександрія» – «Дніпро-1»
Олександрія. КСК «Ніка». 13:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканал УПЛ ТБ
ОЛЕКСАНДРІЯ – ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.