Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 травня 2024, 21:39
4730
19

Ігор БЄЛАНОВ: «У дербі з Динамо Шахтар переміг заслужено»

Володар «Золотого м'яча» – про перемогу «гірників» над «біло-синіми»

| Оновлено 11 травня 2024, 21:39
4730
19
Ігор БЄЛАНОВ: «У дербі з Динамо Шахтар переміг заслужено»
dynamo.kiev.ua. Ігор Бєланов

Володар «Золотого м’яча» 1986 року Ігор Бєланов був одним із тих, хто у компанії з багатомільйонною глядацькою аудиторією спостерігав за перипетіями матчу 28-го туру УПЛ, у якому донецькому «Шахтареві» вдалося взяти гору над київським «Динамо» (1:0). Цей результат дозволив гірникам достроково, за два тури до фінішу чемпіонату, завоювати золоті нагороди.

Легендарний форвард поділився враженнями про українське класико із Sport.ua.

- Вітаю «Шахтар» із перемогою. Здобули її «гірники» заслужено, у рівній боротьбі. Його долю вирішив один-єдиний гол. Втім, по характеру зустрічі було зрозуміло, що той, хто заб’є, матиме чималі шанси на переможний результат. Градус напруги і відповідальності у гравців обох команд був досить високим, адже у поєдинках такого гатунку помилка або необачність може коштувати дорого. Так сталося, що під час удару Сікана по воротах «Динамо» м’яч з близької відстані влучив у руку Вівчаренка і після перегляду VAR арбітр призначив пенальті. Слід віддати належне динамівцям, які, незважаючи на рахунок 0:1, грали у свою гру і шукали нагоди для того, аби змінити ситуацію. Однак, попри усі спроби команді Олександра Шовковського не вистачало дещиці у завершальній фазі атаки. «Шахтар» же грав по результату, роблячи ставку на контратаки.

- У цій грі кожен з таймів був різним. Якщо у першому переконливіше діяли гірники, то у другому – динамівці.
- Саме так. Столичній команді втрачати було нічого, тож вона змушена була йти вперед. Тренерський штаб «Динамо» вирішив посилити гру і додати їй гостроти, випустивши на другий тайм досвідченого Ярмоленка. Той старався, як міг, проте донеччани в обороні діяли досить уважно, не дозволивши супернику створювати стовідсоткові гольові нагоди. Хоча підходи до воріт були, і їх було немало. Важливо те, що динамівці змусили гірників оборонятись, що у чемпіонаті дуже мало хто з команд-суперниць може собі дозволити.

- Чи виправдав матч ваші сподівання?
- Я вболівав за гарний футбол і чесну гру. За кількістю ударів по воротам та змістовним атакам матч вийшов гарним, а от щодо голів… Відверто кажучи, хотілося б, щоб забитих м’ячів та драматизму було більше. Втім, цей поєдинок за своїм статусом був на кшталт кубкового фіналу, у якому на чільне місце виходить результат. Гадаю, що матч, у якому грало чимало збірників, дав додаткову інформацію для наставника нашої національної команди Сергія Реброва. Тепер головне, щоб в іграх, які залишились до завершення сезону, ніхто з них не отримав травм, – сказав Бєланов.

Нагадаємо, що у суботу, 11 травня, відбувся матч 28-го туру Української Прем'єр-ліги, у якому зіграли «Шахтар» та «Динамо» (1:0).

Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Клоун который позорит золотой мяч.
Игрок был отменный, человек оказался со временем дерьмо
Людмила Павловська
В другому періоді шахта сиділа в такої дупі, .. дві атаки драчунів бразільців і все. 
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alexander Киев
Браво Шахтар, браво Чемпіон !
Смоктати прутня Диркачі 
nicksaf
З близької відстані м'яч потрапив у груди і це вже пенальті?
FunnyCat_____
Игорьку за бабки и Минай бы заслужено стал чемпионом
был же бизнес у человека, было Имя , куда оно все делось? 
Первый Среди Равных
Бєланов, віддай свій м'яч Гарі ЛІнекеру. Я вже мовчу про Марадону. Але по тодішнім правилам м'яч вручався лише європейцям. Тому вишли поштою Лінекеру в Британію. 
New Zealander
...А небо - синє, а трава - зелена. Беланов - капітан-очевидність
Первый Среди Равных
А ти получив ЗМ незаслужено