Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 14 травня 2024, 02:18
9173
41

Скандал на U-19: словесний конфлікт чи необґрунтована агресія?

Розбираємося, що сталося після матчу «Шахтар» – «Динамо» U-19 між Бєліком та Іщенком

| Оновлено 14 травня 2024, 02:18
9173
41
Скандал на U-19: словесний конфлікт чи необґрунтована агресія?
ФК Шахтар

Після центрального матчу 28-го туру чемпіонату України U-19 «Шахтар» – «Динамо» (1:2) спалахнув неабиякий скандал. Як розповів виданню Dynamo.kiev.ua заступник генерального директора «Динамо» Сергій Мохник, старший тренер «Шахтаря» U-19 Олексій Бєлік ударив 70-річного керівника дитячо-юнацької школи «Динамо» Олександра Іщенка.

Що сталося між тренером «Шахтаря» та керівником дитячо-юнацької школи «Динамо», з перших вуст з'ясували кореспонденти Sport.ua.

Позиція Олексія Бєліка

ФК Шахтар. Олексій Белік

– Я поки що не можу розповісти все, що там відбувалося, оскільки спочатку буде офіційна позиція нашого клубу, – сказав Бєлік в коментарі Sport.ua. – Але можу сказати, що це неправда. Де відео, де побої?

– Конфліктної ситуації не було?
– Можу сказати, що я маю відео, на тлі якого ситуація з Іщенком буде квіточками. Я розумію, чому окремі люди із ФК «Динамо» це розганяють. Тому що я маю відео, як один із представників «Динамо», оскільки ця людина була в клубному костюмі киян, б'є 15-річного хлопця і розбиває йому руку. У мене є відео. «Динамо» розуміє, що у них «рильце в пушку», тому вони вирішили зіграти на випередження і заявили, що Бєлік ударив Іщенка. Якщо побив, будь ласка, давайте відео, докази, знімайте побої та до суду. А я маю відео. Якщо треба буде, його надам. З дитини теж зніматимуть побої, тож тоді розмовлятимемо по-іншому. Керівництво клубу прийматиме рішення. Я працюю в структурі «Шахтаря», тому не можу шкодити своєму клубу, все погоджуватиму з ним.

– Фізична дія щодо Олександра Іщенка з вашого боку була?
– Конфлікт був, але словесний. Але те, що є на відео, на тлі конфлікту з Іщенком квіточки. Емоції, крики та такі конфліктні моменти, як із Іщенком, у футболі не рідкість. Це футбол, це емоції. Таких моментів можна назбирати у кожному матчі. То, насправді, був не конфлікт, а словесна суперечка.

У ФК «Динамо» є такий персонаж, як Сергій Мохник. Він, на мою думку, знатний брехун. Так можете й написати, який не дотримується свого слова.

– По самій грі, яка завершилася поразкою вашої команди з рахунком 1:2, що скажете?
– За грою ми переграли «Динамо». Задоволений усім, окрім результату. Футбольні люди, які були на матчі, казали, що давно не бачили такого слабкого «Динамо». Фактично, кожного гравця киян хапали судоми на 70-й хвилині. Наша команда була на м'ячі, контролювала гру. Це проблема всіх команд, які грають у комбінаційний, розумний футбол. Тоді є проблема нарватися на контратаку. У «Динамо» це головний козир – контратаки, з яких ми пропустили два голи. В іншому претензій до команди я не маю. Я повністю задоволений грою, пишаюся командою, але незадоволений результатом. Ми не реалізували свої моменти.

Позиція Олександра Іщенка

ФК Динамо. Олександр Іщенко

– Я сам здивований, – сказав Іщенко в розмові з кореспондентом Sport.ua. – Мені незрозуміла його така агресія. Я з ним не спілкувався, стояв після матчу, розмовляв із суддями. Олексій Бєлік вискочив з-за спин охорони, що стояла біля суддів, кричав матюки, вдарив мене в груди. Добре, що поряд були Сергій Мохник та колишній президент «Арсенала». Вони його втримали, бо він був готовий битися далі. Я був у шоці. Адже нічим не спровокував цю ситуацію. Взагалі стояв розмовляв з іншими людьми. Тому для мене все це вийшло повною та неприємною несподіванкою.

– Чим була викликана агресія Олексія Бєліка?
– Не знаю. Може, він не футбольний тренер, а кікбоксер... На поле після свистка вибігли вболівальники, команди, були невеликі сутички. Але охороні та тренерам команд вдалося цю пожежу загасити.

Але агресивну поведінку Бєліка стосовно мене я взагалі нічим не можу пояснити. Одна річ, якби в нас був перед цим словесний конфлікт... Вже тільки після того, як він на мене напав, я попросив його поводитися адекватно. У відповідь почув матюки: «Я вас тут покладу. Я вас тут переб'ю». Поруч був наш тренер команди 2010 року народження, який зробив йому зауваження щодо поведінки. У відповідь Бєлік сказав: «Йдемо за ріг, я тебе тут покладу з одного удару».

– Делегат матчу, рефері, внесли до протоколу факт конфлікту?
– Гра була нервова, потім ці події... Чи внесли запис про конфлікт до протоколу, це мені невідомо. Після цього ми з Володимиром Безсоновим залишили стадіон.

Оцініть матеріал
(84)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Порушили німецькі закони. Іспанію можуть оштрафувати через Ямала
Футбол | 22 червня 2024, 09:28 2
Порушили німецькі закони. Іспанію можуть оштрафувати через Ямала

16-річному футболісту не можна грати так пізно

Мудрик відповів уболівальнику на прохання пояснити квіти дівчині з росії
Футбол | 22 червня 2024, 07:01 81
Мудрик відповів уболівальнику на прохання пояснити квіти дівчині з росії

Михайло вирішив використати фразу Віктора Януковича, яка вже стала мемом

Уже воїни, але ще не герої
Футбол | 22.06.2024, 06:25
Уже воїни, але ще не герої
Коментарі 41
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
NoMad
В шлюxтаpi завжди було лише бидло, тому не здивований нi разу
Владимир Кучер
белік-КРОТЯЧА ГНИДА
Павло
Яке ж тупориле, сцикливе чмо цей Бєлік... 
serhiy
"Футбольні люди які були на матчі казали,що не бачили такого слабкого Динамо " ))) 
Бля,в меншості грали з 50 хвилини і щей гол забили - всі б такі слабкі були )))
 Бєлік,бєлік- тренер "великий" росте ))) 
ALKOSruLKA
спорт.юа, навіщо видаляти коментарі? ...у вас цензура? я чимось образив донецького гопника?
serhiy
Гнила команда з гнилими гравцями і тренерами і гнилим власником. Від коли ахметка-від тоді гниллю аж смердить і так всі роки !!! Тільки їх вболівальники цього не бачуть бо такі ж гнилі !!!
Iigor6583
Цей бєлік бачу даунбасоське бидло, ждун. Хай покаже свою прить  на Донбасі захищаючи свою землю від рашистської нечисті, а не відсиджуватися в теплі, і ще й качати свої "права".
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
serhiy
Шахтарівські серця ))).
DK1961
Полностью согласен с Выталкивателем парашютов. ФК Крыса давно надо выгнать обратно в родную (для него) педерасию, а владельца этого псевдоклюба за убийство Брагина и грабеж жителей Украины отправить на нары. Они - ВСЕ - хуютинские ждуны. Причем неисправимые. Пусть и дальше фотографируются как пяткин и рахицкий на блокпостах колорадов и целуются с ними.
Cruyff
Колись дивився з перемотками його інтерв'ю Вацку. Ладно вони по молодості з бабками чудили. Склалось враження, що чувак досі інтелектом і думками залишився 20 річним пацаном, який пропустив школу. 
Fanat
Ржаві! Дивні створіння,
В них з мозгів стирчать коріння...
Олені, олені
Виктор Войцеховский
Опять шлюхтари показывают почему ни один нормальный болела из Украины не хочет болеть за них даже в еврокубках. Это их философия. Допинг, подкуп, драки, взрывы на стадионах. Они на этом выросли. Команда-говно всех поколений. Там вся структура гнилая. 
Выталкиватель парашутистов
Говорю с 2014 года - команда сепаратиста ахметова не должна принимать участие в соревнованиях внутри Украины. РФ до сих пор в СМИ говорит, что это команда ДНР! Поведение игроков Шахтера, и не только взрослой команды, говорит о том, что они в душе люто ненавидят Украину и ждут прихода к власти ставленников рашки, да и сам ахметов расчитывает на приличную должность в этой псевдо-распублике. Конфликты и дальше будут, 100 процентово.  Это надругательство над символом Украины, когда эта банда выходит на поле , накрывшись флагом Украины....
FunnyCat_____
Ахакххк ну чего и  стоило ожидать 
У клуба который Факи Рыбки показывал как знак большого пальца 
А фак Бернарда - дружественный бразильский жест друзьям и нападение на Ищенко, это что Ищенко ударил ребёнка
Кто в адеквате вообще за этот скам может болеть?
Ron Noiill
Час лугандонів підсрачниками гнати з Києва. І не тільки недофутболістів шаХрая.
Jorko
О пішло гівно по трубах!
kyibogus72
Бєлік вчинив злочин, оскільки визнає що не заявив про побиття дитини. І ще хоче торгуватися дитиною. Просто нахаба. 
nick07
в принципі, думаю, що тут більше правди в словах Білика - якщо б справді він вдарив Іщенка то відео вже б оприлюднили.
Щодо звинувачень Білика - доволі дивно, якщо є справді матеріали і докази що побили молодого гравця, то при чому тут позиція клубу? це карна справа
_Per4ecter_
Знову @Владислав Рейский показав, чому фанів мусорів недолюблюють у всій Україні.
Поливати брудом та ображати - щоб більш яскраво фани мусорів показували свою нікчемність та жалюгідність - важко уявити.