Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Мотоспорт
| Оновлено 10 травня 2024, 14:14
41
0

North West 200. Ірвін здобув рекордну перемогу в престижній мотогонці

Гленн Ірвін виграв дорожню гонку в Північній Ірландії у класі Superbike вдев’яте поспіль

| Оновлено 10 травня 2024, 14:14
41
0
North West 200. Ірвін здобув рекордну перемогу в престижній мотогонці
Pacemaker Belfast. Дейві Тодд та Гленн Ірвін

Топ-10. Ірвін, Тодд, Данлоп, Хікмен, Харрісон, Каммінс, Макгіннес, Хіллієр, Джордан, Костамо.

Віце-чемпіон британського чемпіонату супербайків BSB Гленн Ірвін на мотоциклі Дукаті виграв відому дорожню гонку North West 200 у Північній Ірландії у класі супербайків. Перші два кола гонки дорогами на околицях Колрейна ірландець провів на хвості в англійця Дейві Тодда на BMW. З ним разом на другому колі вони перевершили рекорд траси за швидкістю та часом. Ірвін став новим володарем рекордів за швидкістю, 125.779 миль на годину, і за часом, 4:16.737. На останніх двох колах лідерство кілька разів переходило з рук в руки, поки Тодд не припустився помилки. У підсумку Ірвін виграв, Тодд фінішував другим, а 25-разовий переможець знаменитої гонки Isle of Man TT на Острові Мен Майкл Данлоп на Хонді став третім, програвши Тодду понад 14 секунд.

Для Гленна Ірвіна ця перемога стала дев'ятою поспіль на North West 200 у класі Superbike. Таким чином, ірландець повторив рекорд Майкла Раттера та Джо Данлопа і зможе перевершити його в суботу, 11 травня, коли відбулися другі та треті перегони у класі супербайків.

У класі Supersport виграв Річард Купер на Ямасі, для якого ця перемога стала першою в кар'єрі у цьомі класі. І у цьому класі Дейві Тодд став лідером зі старту, але вже на першому колі зіткнувся з Адамом Макліном. Після цього Купер без проблем довів гонку до перемоги. Пітер Хікмен став другим із відставанням у 6.5 секунд, а Джо Данлоп фінішував третім, поступившись Хікмену 0.3 секунди.

Дейві Тодд зміг виграти гонку в класі Superstocks і зовсім не дотягнув до рекорду швидкості на колі в цьому класі. Другим фінішував Дін Харрісон на Хонді, а Майкл Данлоп знову став третім.

North West 200 продовжиться в суботу, 11 травня, коли пройдуть обидві гонки у класі Supertwin, другі гонки у класах Supersport та Superstock, а також друга та третя гонки у класі Superbike.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.