Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 08 травня 2024, 20:09
6501
1

Утримати чемпіонів: яких гравців Баєр може втратити влітку

До багатьох із них придивляються топ-клуби

| Оновлено 08 травня 2024, 20:09
6501
1
Утримати чемпіонів: яких гравців Баєр може втратити влітку
Getty Images/Global Images Ukraine

Баєр достроково виконав завдання-максимум – виграв історичне чемпіонство. Але це ще не кінець казкового сезону для "фармацевтів". Вони можуть виграти інші трофеї, включаючи Лігу Європи. Проте літо буде непростим для німецького клубу. Баєр зберіг головного тренера Хабі Алонсо, але з гравцями все буде складніше. Багато хто з них перебуває під пильною увагою топ-клубів. Деяких із них фармацевтам буде важко утримати навіть після чемпіонства. Далі розглянемо гравців, яких Баєр може втратити влітку.

Едмонд Тапсоба

Тапсоба проводить уже п'ятий сезон у складі Баєра. Він 4 роки є основним центрбеком "фармацевтів". Якби не чемпіонство, можна було б сказати, що 25-річний захисник заслужив на підвищення. Після титулу так говорити не зовсім правильно, але варіанти з топ-клубами все одно залишаються. До гравця є великий інтерес із АПЛ. Влітку його послугами цікавилися Манчестер Юнайтед і Тоттенхем. У ході поточного сезону до них приєдналися ще кілька клубів. Інтерес до футболіста підвищується, тож рано чи пізно він зробить великий крок уперед.

Йосип Станішич

Станішич перебуває у системі Баварії з 2017 року. Весь цей час мюнхенці тримали гравця у себе, а коли у них виникли проблеми із захисниками, вони відправили його до Баєра на правах оренди. Хорват не просто допоміг конкуренту рекордмайстра у боротьбі за титул, а й забив гол у матчі проти Баварії, який, ймовірно, визначив результат чемпіонських перегонів. Йосип не завжди виходить на поле у стартовому складі, але загалом став хорошим гравцем у команді Алонсо. За даними німецьких ЗМІ, фармацевти хочуть викупити 24-річного центрбека, але зробити це буде складно. Мюнхенці не мають наміру відпускати футболіста вдруге поспіль і розраховують на нього наступного сезону. Втім, багато що буде залежати і від позиції нового тренера.

Джонатан Та

Getty Images. Джонатан Та

Ще один захисник Баєра, який може перейти до Баварії. Та виступає у Леверкузені вже 9 років. Контракт футболіста з фармацевтами розрахований до червня 2025 року і його майбутнє зараз є дуже важливим питанням для клубу. Генеральний директор "фармацевтів" Фернандо Карро в недавньому інтерв'ю заявив про небажання втрачати гравців безкоштовно. Він сподівається, що німець залишиться в Баєрі, але якщо Та відмовиться від продовження контракту, то клуб відправить його на трансферний ринок. Згідно з останніми новинами, у підписанні 28-річного центрбека зацікавлена Баварія, яка готова заплатити за нього 20 млн євро. Гравець зацікавився продовженням кар'єри у мюнхенському клубі. Може, з цього щось і вийде.

Алехандро Грімальдо

Грімальдо проводить перший у сезоні в Баєрі, який є для нього найкращим у плані результативності. Тільки у Бундеслізі 28-річний фулбек записав на свій рахунок 22 очки за системою гол+пас (9+13). Ще в його активі 2 забиті м'ячі та 3 асисти в Лізі Європи. Іспанець і в Бенфіці виступав непогано, але в Німеччині заявив про себе на весь світ. Неодноразово повідомлялося, що Барселона хоче повернути свого вихованця, але зробити це буде складно. Навіть якщо "фармацевти" підуть на продаж гравця, трансферна сума буде величезною. До того ж у підписанні футболіста зацікавлені також Баварія, Ліверпуль і Челсі. У цих клубів фінансова ситуація краща, ніж у "синьо-гранатових".

Джеремі Фрімпонг

Фрімпонг проводить уже четвертий сезон у складі Баєра, але проривними для нього стали дві останні кампанії. Минулого сезону 23-річний хавбек забив 8 голів і віддав 7 результативних передач у Бундеслізі, набравши 15 очок за системою гол+пас. У нинішній кампанії він уже повторив цей показник. Манчестер Юнайтед ще минулого літа намагався підписати нідерландця, але щось не вийшло. МЮ досі зберігає інтерес до гравця, але тепер на нього є й інші претенденти, серед яких Баварія та мадридський Реал. Будь-який бажаючий клуб може активувати клаусулу футболіста до початку чемпіонату Європи. Сума відступних становить 40 млн євро. Якщо хтось буде готовий її заплатити, далі все буде залежати від рішення гравця.

Флоріан Вірц

Getty Images. Флоріан Вірц

Після відходу Кая Хаверца новою зіркою Баєра став Вірц. Флоріан перейшов до "фармацевтів" узимку 2020 року з Кельну, а влітку вже був переведений до першої команди. Молодий німець стрімко прогресував усі минулі роки і продовжує робити це досі. 22-річний хавбек проводить свій найкращий сезон у Бундеслізі, набравши 22 очки за системою гол+пас (11+11). Він є другим найкращим асистентом Баєра і всього німецького чемпіонату після свого одноклубника Грімальдо та одним із найкращих бомбардирів "фармацевтів". Головним претендентом на гравця вважається мадридський Реал. Баварія теж у списку. У Леверкузені оцінюють свого футболіста у 150 млн євро. Сам Вірц раніше заявляв про бажання залишитись у Баєрі як мінімум до літа 2025 року, але все може змінитися, якщо німця покличе до себе справді великий клуб.

Віктор Боніфасе

Боніфасе стрімко увірвався до Бундесліги, почавши оформляти дублі з перших матчів. Баєр підписав Віктора минулого літа з Юніона за 20,5 млн євро, жодного разу не пошкодувавши про це. Незважаючи на травму, яка вибила його з колії на кілька місяців, 24-річний нападник є найкращим бомбардиром своєї команди разом із Вірцем, забивши 11 м'ячів у чемпіонаті Німеччини. При цьому він ще й віддав 8 результативних передач. На гравця є попит у Європі, враховуючи, наскільки активно топ-клуби полюють на якісних форвардів. У його підписанні зацікавлені Челсі, Арсенал та Ювентус, який перестраховується на випадок відходу Душана Влаховича. Баєр не хоче продавати футболіста, але бувають пропозиції, від яких клуби не можуть відмовитися.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Красюк зізнався, що говорив рефері після нокдауну Ф'юрі від Усика
Бокс | 19 травня 2024, 16:25 2
Красюк зізнався, що говорив рефері після нокдауну Ф'юрі від Усика

Олександр став абсолютним чемпіоном світу після перемоги над Тайсоном в Ер-Ріяді

Гол Тайсона приніс ПАОК золоті медалі. Кендзьора теж став чемпіоном Греції
Футбол | 19 травня 2024, 23:23 0
Гол Тайсона приніс ПАОК золоті медалі. Кендзьора теж став чемпіоном Греції

За Панатінаїкос гол у ворота Олімпіакоса забив бразилець Бернард

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
luceorius
Повністю збережений склад дуже впливає на мотивацію гравців наступного сезону, тому 20-30 % оновлення основного складу часто йде на користь команді.