Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 08 травня 2024, 20:37
21501
84

З'явилися нові деталі про футболіста, якого забрали представники ТЦК

Микола Сираш не виходить на зв'язок

| Оновлено 08 травня 2024, 20:37
21501
84
З'явилися нові деталі про футболіста, якого забрали представники ТЦК
ФК Хуст. Микола Сираш

Вчора, 7 травня, клуб Першої ліги України «Хуст» повідомив, що 25-річного гравця команди Миколу Сираша доставили працівники ТЦК та СП до військкомату.

Більш детально про цю ситуацію розповів головний тренер «Хуста» Володимир Циткін, який поділився думками про цю ситуацію.

– Володимире Борисовичу, що сталося з Миколою Сирашем?

– Він приїхав потягом до Хуста, і представники ТЦК його забрали прямо на вокзалі. Я вважаю, незаконно. Не було ні повістки, нічого, його просто відвезли у військкомат і зв'язок із ним зник.

Ми грали на виїзді, і Сираш після матчу відпросився на один день, бо в нього хвора дитина, і її треба було відвезти в лікарню. Коля поїхав до Києва, він переселенець із Чернігова, живе в Ірпені. Сираш весь цей час опікувався дитиною, а вчора повернувся, і сталося таке. Зараз його дружина в Києві одна з хворою дитиною.

– Так Сираш досі у військкоматі?

– Його не відпустили. Жодної інформації про нього немає, Микола не на зв'язку, його телефон вимкнений. Людину просто викрали серед білого дня, без повістки, без будь-яких підстав.

– Як ви дізналися, що Сираша везуть у ТЦК?

– Перед тим як у нього забрали телефон, Коля встиг набрати мого помічника і все розповів.

– Що кажуть у ТЦК?

– Нічого! Ми намагалися дізнатися вчора хоч щось у військкоматі, але з нами ніхто не розмовляє і нічого не пояснює. Вони не хочуть спілкуватися і слухавку навіть не беруть. Єдине, що вдалося дізнатися, Сираш уже в Мукачеві, він уночі скинув смс знайомому. Куди його везуть, я не знаю.

– Куди ви зверталися з приводу ситуації, що склалася?

– Клуб написав листа в ПФЛ і в УАФ. Ми поставили до відома всіх, але поки немає жодної реакції. Ми не знаємо, що робити далі. Наприклад, приїде ФК «Чернігів» до нас на матч, а їх на вокзалі «запакують». Або з нами таке трапиться на виїзді. Або приїдуть на стадіон і заберуть всю команду звідти, чоловік п'ять-шість у нас підпадає під призовний вік. Я не можу гарантувати, що ми зіграємо в суботу матч Першої ліги проти «Чернігова». Треба щось робити. Президент Хуста намагався вчора дзвонити в Київ, але... Чесно кажучи, всім все одно.

– Тобто УАФ і ПФЛ не знають, що робити?

– Справа не в тому, що не знають, що робити. Проблема в чому? Якщо ми проводимо змагання, то маємо розуміти, на яких правилах та умовах. УАФ має давати якісь гарантії проведення змагань. Під час змагань професійні клуби мають бути якось захищені, щоб не було таких ситуацій, хоча б на час проведення чемпіонату або на час дії терміну контрактів футболістів. З 18 травня, коли набуде чинності Закон про мобілізацію, все ще посилиться.

Якщо нічого не зміниться, то команди будуть просто зніматися з чемпіонату України, тому що не можуть гарантувати співпрацю для футболістів.

– Яка ваша особиста думка з приводу того, що представники ТЦК можуть забрати людину просто з вулиці?

– На жаль, у нашій країні закони не працюють. «Пакування» в бусики – це шлях у нікуди. Люди, які цим займаються, працюють проти нашої країни.

Що стосується футболістів, то нам треба визначитися. Якщо всі мають служити, то тоді не треба проводити чемпіонат, будемо займатися іншими речами.

– Виникає питання, чим футболісти кращі за представників інших професій?

– Нічим. Тут питання не у футболістах, а в певних правилах і законах. Якщо у нас проводиться чемпіонат, то мають бути гарантії участі для футболістів на час його проведення. Інакше команди будуть розпадатися. Як я покличу гравця в Хуст, якщо його можуть просто забрати на вулиці? А якщо заберуть п'ять футболістів, шість, десять? Мають же бути якісь правила!

Оцініть матеріал
(90)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Реакція Усика на несподівану перемогу Берінчика над Наваррете
Бокс | 19 травня 2024, 08:19 2
ВІДЕО. Реакція Усика на несподівану перемогу Берінчика над Наваррете

Олександр та його команда не очікували такого результату, Денис завоював титул WBO у легкій вазі

ВІДЕО. Як Лунін пропустив гол за Реал від головного переслідувача Довбика
Футбол | 19 травня 2024, 20:51 2
ВІДЕО. Як Лунін пропустив гол за Реал від головного переслідувача Довбика

Александер Серлот вразив ворота Андрія на 39-й хвилині матчу Вільярреал – Реал

Коментарі 84
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Demid Romanchik
Сором...Демократична країна...Це викрадення людей... Катування, побиття... Таку країну Ми хотіли побачити??? Мінуси, Плюси по х... Дуже гидко .. Вільні?? Свобода??
😼
Кожна людина сама повинна робити вибір, бо життя одне і ніхто не має право за когось вирішувати, і тимпаче  силоміць! Бо те, що зараз робить ТЦК - це свавілля!!! і не як інакше це не назвеш.
Своїми діями ТЦК принижує військових, які боронять країну.
Їхні дії такі ж самі як у наших горе сусідів, пакують принижують бігають по вулицях по селах це ПОЗОР!
turist86
А хто має воювати, Василь із села? А коли в селах нікого не залишиться, де візьмемо зерно? У польських фермерів?
Український Крим
Якщо якогось робітника або фермера забирає ТЦК, то нікому до нього діла немає. А футболіста хочуть бути окремою кастою? стратегічні працівники? тут або комплексно вирішувати питання, або не сортувати людей потрібно
Кротік
До речі, чим футболісти сільских недокоманд цінніше за мене, людини з вищою освітою інженера і не з дуже гарним здоров'ям? Але я розумію, що мене скоро заберуть на війну.
Burevestnik
звернення ТЦК до власників футбольних клубів :
""Хочете позбутись від непотрібного гравця 
   і не платити йому за розірвання контракту?
        Вам допоможе  ТЦК !!! ""  
Sheva19
Країна долбоебів.Зпвтра бандюкі одягнут військову форму похитять потрібну їм людину і скажуть ТЦК і шукати не хто не буде
Выталкиватель парашутистов
Я багато разів ставив питання до спортсменів, і футболістам також - чому стали добровольцямі пішли на фронт і загинули чемпіони світу, Європи та України - з таких видів спорту, як гімнастика, баскетбол, плавання, легка атлетика, кульова стрільба, важка атлетика і багато інших, але нема ЖОДНОГО професійного футболіста?  Тепер розумію вислів - у батька було три сина - двоє нормальних, а третій - футболіст. Кому ваш футбол буде потрібний, ящо РФ переможе у війні? Чи маєте надію, що будете грати в Спартаку,Динамо чи ЦСКА? Даремні надії... Не хочу наврочити....
Кротік
хоча у нас поліція з бронею,  далі можна цю тему закривати
dudigo78
Ласкаво просимо до нашої північнокорейської реальності. Україну треба очистити від людей, цей процес вже не зупинити
pol-55
А цей Цикан,напевно також призивного віку,всіх так всіх через ТЦК,бо не буде країни,як футболу.
Dfs2262ar
А чим відрізняється футболіст від хлопця із заводу? Мля! Пакують заводчан, ну то ж і футболісти мають таке право! Ще й першолігова! Динамо, Шахтар і Кривбас теж не завадило би труханути!
Xvalenok03
Настоящая детективная история.
В заголовке - появились новые детали.
В тексте - где он, что с ним не известно.
Ваня Баканов
Все зрозуміло ганьба владі яка знищила виробництво зброї та ракет… Ганьба очільнику який узурпував владу і довів її до спустошення та знищення Конституції та прав свободи громадян!  Але коли війна в країні то про які концерти чи спорт може йти мова!!!!
Mr Voevudskiy
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил