Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 травня 2024, 12:49
254
0

Андрій ПОНЄДЄЛЬНІК: «Ми хочемо зайняти якомога вище місце»

Захисник «Кривбаса» оцінив конкуренцію на своїй позиції

| Оновлено 08 травня 2024, 12:49
254
0
Андрій ПОНЄДЄЛЬНІК: «Ми хочемо зайняти якомога вище місце»
ФК Кривбас. Андрій Понєдєльнік

Захисник «Кривбаса» Андрій Понєдєльнік розповів про своє прізвище, а також оцінив конкуренцію на позиції правого захисника.

Розкажи історію свого прізвища, воно доволі цікаве – Понєдєльнік. Ми вже чули різні варіанти її вимови: наприклад, Понеділок. Чи вбачаєш у цьому якийсь символізм?

– Якщо ви маєте на увазі, в який день я народився, то це не понеділок (посміхається). Але історія мого прізвища така, що воно пішло саме від дня тижня, як говорять мої рідні. Мені здається це всім і так зрозуміло, тут нема ніякого секрету. Щодо особливих подій, які траплялися у моєму житті саме у понеділок, я не памʼятаю такого, тому що не зациклююся на днях. Адже у футболістів немає днів, тільки конкретні числа. Символізм такий, що для когось понеділок – це важкий день, як-то кажуть, а для мене – це мій день.

– У футболі ми зустрічали прізвища Понєдєльнік, Середа, Субота. А які ще дні тижня у прізвищах футбольних людей траплялись особисто тобі?

– Точно памʼятаю, що коли слідкував за ФК «Волинь», там грав воротар Віталій Неділько.

– Як оціниш конкуренцію за позицію правого захисника з Рафаелем Бандейрою?

– В принципі, конкуренція – це завжди добре, вона додає імпульсу на тренуваннях. Завжди хочеться наполегливо тренуватися, але коли ти відчуваєш конкуренцію, то мотивації стає ще більше. Я вважаю, що не мені оцінювати мою гру, чи гру Рафи, адже для цього є тренерський штаб. Тренери визначають стартовий склад. Авжеж, все що від мене залежить, я намагаюся робити, а далі діло за тренером. В першу чергу, ми всі тут заради однієї цілі, ми хочемо зайняти якомога вище місце. Тому, якщо тренер буде вбачати поставити того чи іншого гравця і в результаті це принесе перемогу команді, значить тренер не помилився й на даному етапі саме ці футболісти насильніші.

– Ти забив за «Кривбас» 3 голи. Який з них найважливіший та найпамʼятніший для тебе?

– Я думаю, що можна відзначити гол на виїзді «Вересу», коли я вийшов на заміну і зміг забити вирішальний гол. В тому матчі ми перемогли з рахунком 2:1. Тим паче, це був мій перший гол в УПЛ.

Ти часто організовуєш благодійні аукціони на потреби ЗСУ. Чи все вдається, збираєш потрібні суми?

– Більшою мірою вдається збирати все. Ви ж розумієте, що це залежить від морального стану людей, від людей, які мають бажання допомагати. Бувають моменти, коли збори закриваються за день-два, а бувають такі, які не досягли тієї мети, яку ми поставили. Але будь-які донати, будь-які збори, які в принципі проводяться надзвичайно допомагають, навіть, якщо це мінімальні суми: 1000, 500, 100, 10 гривень – це все йде на користь нашій рідній Україні. Авжеж, все завдяки людям, а що залежить від мене, я також намагаюся робити та допомагати ЗСУ: розіграти якусь футболку чи якусь атрибутику, адже якщо це цікаво людям та приносить користь, то чому це не робити.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.