Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 07 травня 2024, 13:25
13896
12

Леоненко заявив, що Довбик – не топ-форвард, і пояснив, чому

Колишній нападник – про колегу за амплуа

| Оновлено 07 травня 2024, 13:25
13896
12
Леоненко заявив, що Довбик – не топ-форвард, і пояснив, чому
Getty Images/Global Images Ukraine. Артем Довбик

Ексфорвард київського «Динамо» Віктор Леоненко висловив думку про гольовий потенціал українського нападника Артема Довбика, який є лідером перегонів бомбардирів чемпіонату Іспанії.

– І про Артема Довбика. Ви його нерідко критикували, але зараз він лідирує в гонці бомбардирів Ла Ліги, забив Барселоні. Може, похвалите нарешті?

– Я його вітаю, але хочу, щоб він думав, що далі буде ще складніше. Іноді пишуть «топ», а може так виявитися, що не топ. Для мене топ – це той, хто з нічого забиває в кожній грі й тягне команду кілька сезонів поспіль. Ось коли Довбик буде так тягнути серйозний клуб, а не Жирону, тоді й поговоримо. Я, чесно, дуже радий за Довбика, але далі йому буде ще складніше.

Артем – гравець збірної. Давайте подивимося, що він покаже на Євро-2024. Якщо він топ, то він буде тягнути нашу команду. Тоді я сам скажу йому, що він топ і коштує дуже дорого.

– Довбику залишилося забити чотири голи, щоб повторити рекорд результативності Шевченка за сезон. Яка ваша думка, Довбик може стати другим Шевченком?

– Треба зробити паузу майстра, тому що Довбик поки що не грав у великому клубі. А Шева тягнув гранд – Мілан, і в нього були дуже серйозні партнери і дуже багато щастя. Я маю на увазі те, що він забивав дуже багато фартових голів, як, наприклад, Філімонову і в «дев'ятки» з ауту Ювентусу.

– Довбиком цікавиться Атлетіко. Це топ-клуб для вас?

– Топ-клубів зараз тільки два – це Реал і Манчестер Сіті. Якщо Довбик топ, то Атлетіко має щось виграти, щоб його запрошувати. Якщо Атлетіко нічого не виграє, то нехай Артем сидить і далі в Жироні. Який сенс тоді переходити?

Ось чому Фоден топ? Тому що він сам вирішує результати матчів, з нічого створюючи голи. Якщо Довбик топ, то він повинен грати в Реалі або Манчестер Сіті, тому що туди хокеїсти не потрапляють. Все просто.

Раніше Віктор Леоненко розповів, що зробили б фанати УПЛ із нинішнім Мудриком.

Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
George1
Навіщо це друкувати в новинах .Винесіть окремо колонку Висери від руського ватника лєоненка про Україну 
Юра Ганусяк
він думає, що говорячи про реал та мансіті стає топ журналістом.
Умник
Кликбейт детектед.
George1
Я колись прочитав інтерв'ю лєонєнка в москві для советского спорта .стільки бруду про Україну ще не читав .І спокійно всі ці бубки лєонєнки живуть поруч з нами 
kelym
У нас НЕМАЄ ТОПІВ ! Досить непогані футболісти є, а топів НЕМАЄ ! ТОП вибирає сам собі клуб і виторговує кращі умови.
ALKOSruLKA
Шева забивав шарові голи за збірну і Ювентусу, а от Леон шедеври - Темпу з Шепетівки.
DK1961
У этой пьяной пропутинской шавки топ только один - он сам. Поэтому Лобан и выгнал его из команды. И поэтому спорт уа постоянно его цитирует?
romario1501
Довбик в минулому сезоні тягнув Дніпро-1, в цьому Жирону( яка вперше вийшла ЛЧ) . Кращий бомбардир Ла Ліги!!! А кого тягнув ти??? Пробував тягнути на дно Шевченка і Реброва, але тобі не дали цього зробити. Скільки раз ти був кращим бомбардиром ЧУ??? Відповідь : НОЛЬ