Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 травня 2024, 01:26
218
0

Віталій ДАХНОВСЬКИЙ: «Минай для мене – фартова команда»

Півзахисник «Вереса» розповів про свій гол і гру з «Минаєм»

| Оновлено 14 травня 2024, 01:26
218
0
Віталій ДАХНОВСЬКИЙ: «Минай для мене – фартова команда»
НК Верес. Виталій Дахновський

Програма 27 туру чемпіонату УПЛ завершувалася поєдинком в Рівному, де футболісти «Вереса» здобули вольову звитягу над «Минаєм» – 3:1.

В розмові з кореспондентом Sport.ua гравець «Вереса» Віталій Дахновський розповів, що допомогло господарям добитися зламу:

– При підготовці до цього протистояння ми переглянули багато відеозаписів матчів з участю «Миная» й приховувати не буду: мені подобається, як закарпатці грали у весняній частині сезону. Але при всій повазі до «містян», в Рівному на полі помітною була тільки одна команда – «Верес».

– Проте для рівнян все розпочиналося не так оптимістично.

– Відверто кажучи, з тієї позиції, що я займав на полі, важко було побачити, як закарпатці в дебюті вийшли вперед. Та головне, що цей швидко пропущений м'яч тільки додав нам злості. Слід віддати належне й нашому 12 гравцю - вболівальникам, які гнали «Верес» вперед. І коли б ми реалізували створені гольові моменти, то ще до перерви могли повести в рахунку.

– І все ж, чим поясниш, що «Верес» так впевнено диктував умови?

– Ми добре підготувалися до того, що «Минай» діятиме в п'ять захисників, тому й взяли на озброєння гостроатакуючу схему 4-3-3. Багато наступали флангами, добре діяли у відборі, високо зустрічаючи гостей, які виявилися не готові виходити з-під нашого пресингу.

– Ти записав до свого активу переможний гол, завершивши багатоходову комбінацію партнерів.

– Коли Микола Гайдучик зробив мені передачу врозріз, то я побіг з останніх сил. Спочатку думав, що воротар гостей Олександр Кемкін кинеться мені назустріч і я проб'ю йому між ніг, але потім вніс корективи, вирішивши на швидкості обіграти голкіпера. До речі, в схожому стилі я забивав «Минаю» й в минулому сезоні, тільки тоді ворота захищав Олександр Бандура. Як бачите, «Минай» для мене – фартова команда.

– Майже відразу після забитого м'яча тебе замінили.

– Це була заміна по позиції, я виконав чималий обсяг бігової роботи й відчувалася втома. Але одна з чеснот нинішнього «Вереса» - довга лава запасних. «Свіжі» гравці рівнян добре впоралися зі своїми обов'язками.

– Що говорив керманич Олег Шандрук в роздягальні після фінального свистка?

– Похвалив, але відрізу уточнив, що головні матчі ще попереду. Наші шанси врятуватися від вильоту підвищилися. Тепер важливо в останніх трьох турах здобути максимум очок.

Нагадаємо, що 6 травня відбувся матч 27-го туру Української Прем'єр-ліги між командами «Верес» та «Минай». Гра завершилась із рахунком 3:1 на користь господарів поля.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.