Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 07 травня 2024, 17:03
5124
2

Гол та асист Довбика, повернення Яремчука та ігнорування Зінченка

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 07 травня 2024, 17:03
5124
2
Гол та асист Довбика, повернення Яремчука та ігнорування Зінченка
Getty Images/Global Images Ukraine

На вихідних відбувся тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

Зінченко не зіграв проти Забарного

«Арсенал» у Лондоні не мав жодних проблем із «Борнмутом» – 3:0.

«Каноніри» у першому таймі забили гол із пенальті, а після перерви довели справу до розгрому.

Ілля Забарний відіграв повний матч. У першому таймі український центральний захисник заблокував 3 удари з близької відстані від господарів поля. У випадку із пенальті Мартін Едегор «розрізав» центр захисту «вишень». Забарний та Маркос Сенесі опинилися за спиною Кая Хаверца, який після контакту з воротарем впав на газон.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ілля Забарний проти Кая Хаверца (зліва)

Формально Леандро Троссард забив другий гол із-під Забарного. Але Ілля не повинен був грати із бельгійцем, він перебував у своїй зоні відповідальності. За Троссарда мав відповідати фланговий захисник. Забарний не встиг заблокувати удар бельгійця. Шансів у нього багато не було.

У випадку із третім голом – це пряма провина колишнього захисника «Динамо». Деклан Райс забив із зони відповідальності Забарного. Гравець збірної Англії спокійно прийняв м'яч у штрафному майданчику «Борнмута» та «прошив» ударом на силу голкіпера гостей. Український центральний захисник перебував у ролі статиста.

Матч проходив при повній перевазі «канонірів». Тиск на оборону гостей був шалений. В такій ситуації без помилок та помарок обійтися було складно. При цьому Забарний добре себе показав у роботі з м'ячем, читанні гри.

Олександр Зінченко просидів весь матч на лаві запасних. Це вже 5-й поспіль поєдинок, коли Мікель Артета ігнорує українського легіонера.

«Арсенал» лідирує в АПЛ. «Каноніри» на одне очко випереджають «Манчестер Сіті». «Містяни» мають на одну гру менше. «Борнмут» знаходиться на 10-му місці із 48-ма очками в активі.

Ярмолюк зіграв пів години

«Брентфорд» розділив вдома очки із «Фулхемом» – 0:0.

Обидві команди мали свої моменти, але забити ніхто так і не зумів.

Getty Images/Global Images Ukraine. Єгор Ярмолюк

Єгор Ярмолюк вийшов на заміну на 67-й хвилині зустрічі. За майже пів години, проведені на полі, український півзахисник особливо нічим не відзначився. Ярмолюк допомагав із контролем м'яча –15 точних пасів із 17, зробив один вдалий обіграш та одну небезпечну передачу у штрафний майданчик суперника.

«Брентфорд» перебуває на 16-му місці в турнірній таблиці. «Бджоли» мають у своєму активі 36 очок та гарантували собі збереження місця на наступний сезон в АПЛ.

Мудрик змарнував дві нагоди

«Челсі» розгромив «Вест Хем» – 5:0.

Долю поєдинку було вирішено ще у першому таймі, коли «сині» забили три голи у ворота «молотобійців». Після перерви господарі довели рахунок до непристойного.

Михайло Мудрик вийшов у основному складі та відіграв 76 хвилин. Український вінгер взяв участь у третьому забитому м'ячі своєї команди. Після подачі з кутового Михайла Тіагу Сілва скинув м'яч Ноні Мадуеке, який розстріляв ворота суперника.

На початку другого тайму Мудрик мав усі шанси забити гол. У традиціях виступів за «Шахтар» Михайло набрав швидкість, обіграв суперника, але з ударом українця справився Альфонс Ареоля.

Коул Палмер закинув за спини захисників на Мудрика, але український легіонер знову не зміг переграти Ареоля.

Getty Images/Global Images Ukraine. Михайло Мудрик

В принципі, Мудрик може занести собі матч в актив. Мав дві нагоди забити та взяв участь у третьому голі своєї команди.

«Челсі» піднявся на 7-ме місце. «Аристократи» мають у своєму активі 54 очки.

Яремчук повернувся після травми

«Валенсія» вдома поступилася «Алавесу» – 0:1.

Єдиний гол у матчі гості забили в середині другого тайму.

Роман Яремчук вперше за місяць потрапив до заявки «кажанів». Рубен Бараха випустив Романа на 76-й хвилині, щоб врятуватися від поразки. Український форвард посилив гру. Скидав м'яч на партнерів, допомагав у контролі м'яча, мав можливість пробити по воротах після прострілу, але реально гольових моментів так і не мав.

«Валенсія» перебуває на 8-му місці в Ла Лізі із 47-ма очками.

Гол Довбика та невиразний Циганков

«Жирона» перемогла «Барселону» – 4:2.

Перший тайм виграла «Барселона» – 2:1, але після перерви господарі змогли забити 3 голи. Героєм матчу став Крістіан Порту, який записав на свій рахунок дубль після виходу на заміну.

Віктор Циганков та Артем Довбик вийшли у стартовому складі. Вінгер відіграв 65 хвилин та поступився на полі місцем Порту, а український нападник провів весь матч.

Вже на самому почату матчу команди обмінялися голами. Рахунок у складі «Жирони» зрівняв Артем Довбик. Форвард збірної України головою замкнув фланговий простріл. Шансів врятувати команду у воротаря «Барселони» не було зовсім. Центр захисту гостей просто провалився. Довбик залишився сам навпроти воріт суперника.

Під кінець першого тайму Артем ще заробив жовту картку для Рональда Араухо. Довбик виграв силову боротьбу в оборонця «Барселони» в центрі поля. Уругвайцю залишалося тільки фолити.

Після перерви Довбик зробив асист на Порту. Український нападник вийшов на ворота суперника після невдалого пасу назад гравця «Барселони», на замаху прибрав Араухо, але замість удару покотив на партнера, якому залишалося забити у порожній кут воріт.

Циганков виглядав непереконливо протягом понад години гри. Ніяких гострих дій від українського вінгера не було. В середині другого тайму Мічел зняв українського легіонера із гри. Циганков ще не набрав оптимальну форму після травми.

Завдяки перемозі «Жирона» вийшла на друге місце і гарантувала собі вихід в ЛЧ. Команда українських легіонерів на одне очко випереджає «Барселону» та відстає від лідера «Реала» на 13 очок.

Лунін перестав грати в Прімері

«Евертон» в гостях розписав нічию із «Лутоном» – 1:1. Віталій Миколенко пропустив матч через травму.

«Дженоа» зіграв у результативну нічию з «Міланом» на «Сан-Сіро» – 3:3. Руслан Маліновський продовжує відновлюватися від травми.

«Реал» не мав жодних проблем із «Кадісом» – 3:0. Ворота мадридців захищав Тібо Куртуа. Андрій Лунін провів весь матч на лаві запасних. Український воротар не грає у другому матчі поспіль у Ла Лізі.

«Емполі» розділив очки із «Фрозіноне» – 0:0. Віктор Коваленко спостерігав за грою із лави запасних.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
tato88
Трубіна забули. Дякую за огляд!
Cruyff
Білобрисий "захисник" вочевидь присів надовго.