Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 08 травня 2024, 07:57
923
0

Нью-Йорк – Індіана. Анонс півфіналу Східної конференції

Складна дуель для обох команд

| Оновлено 08 травня 2024, 07:57
923
0
Нью-Йорк – Індіана. Анонс півфіналу Східної конференції
Getty Images/Global Images Ukraine

Півфінальну стадію в Східній конференції відкриє далеко не найочевидніша пара. «Індіана» та «Нью-Йорк» у першому раунді плей-оф вибили фаворитів і тепер в очній боротьбі визначать фіналіста Сходу, що для будь-якої з цих двох команд буде чудовим досягненням, якщо відштовхуватись від передсезонних розкладів.

Нью-Йорк (2) – Індіана (6)

Дати стартових матчів серії: 7, 9, 11, 12 травня

Зустрічі між собою у регулярному чемпіонаті:

31.12.2023 «Індіана» – «Нью-Йорк» – 140:126

02.02.2024 «Нью-Йорк» – «Індіана» – 109:105

11.02.2024 ««Нью-Йорк» – «Індіана» – 111:125

Нью-Йорк Нікс

У стартовому раунді постсезону команда із найбільшого міста США змогла здолати «Філадельфію», яка хоч і мала лише сьомий посів, але завдяки відновленню Джоеля Ембіїда котирувалася вище в цьому протистоянні. «Нью-Йорк» розпочав серію з двох непростих домашніх перемог – 111:104 та – 104:101. Далі Ембіїд провів свою найкращу зустріч у першому раунді та відіграв у «Нікс» один матч – 114:125, але колектив під керівництвом Тома Тібодо таки привіз додому надважливу гостьову перемогу – 97:92. Вдома другий номер Сходу закрити серію не зумів, поступившись в овертаймі – 106:112, але дещо сенсаційно виправився у шостому поєдинку на майданчику Філадельфії – 118:115 і вийшов у другий раунд, повторивши свій торішній результат.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джейлен Брансон

У протистоянні з «Філою» колектив з Нью-Йорка очікувано вів за собою Джейлен Брансон. За шість матчів захисник «Нікс» показав шикарну результативність – 35,5 очок в середньому за гру і цей показник є найкращим у постсезоні для всієї Ліги. Однак не можна зовсім безвідмовно записувати серію першого раунду йому в актив. Так, у двох стартових домашніх поєдинках Брансон, незважаючи на пристойну кількість набраних пунктів (22 і 24 відповідно), показав дуже погану реалізацію кидків з гри (16 з 55 у сумі за два поєдинки) і лише завдяки стабільній допомозі від партнерів та низці помилок від «Філадельфії» господарі забрали ці матчі.

До речі, про напарників Брансона. Їх у плей-оф було задіяно не так вже й багато. Як і передбачалося ще до старту серії, Том Тібодо віддав перевагу короткій ротації і в дуелі з «Філадельфією» виступами за «Нью-Йорк» відзначилися лише дев'ять баскетболістів. А стартова п'ятірка у «Нікс» за шість разів й зовсім не зазнала жодної, навіть найменшої зміни (Харт – Брансон – Дівінченцо – Анунобі – Хартенштайн).

Індіана Пейсерс

«Інохідці» були аутсайдером у протистоянні з «Мілуокі Бакс», але команда Ріка Карлайла грамотно скористалася проблемами суперника. Без Янніса один із претендентів на титул чемпіона не зміг узяти гору над добре організованою «Індіаною». Колектив з Індіанаполіса поступився у першій виїзній зустрічі – 94:109, але швидко відновив статус-кво у наступному поєдинку – 125:108. Найважливішою стала третя зустріч на майданчику «Пейсерс», в ній господарі проявили характер і в овертаймі здобули непросту перемогу – 121:118, а вікторія у наступній грі максимально наблизила їх до підсумкового апсету – 126:113. У п'ятому поєдинку серії «Індіана» розгромно поступилася на виїзді – 92:115, логічно зробивши ставку на наступний домашній матч. І такий розрахунок виявився вірним. Перед своїми вболівальниками «Пейсерс» впевнено закрили серію – 120:98.

Getty Images/Global Images Ukraine. Паскаль Сіакам (ліворуч)

У плей-оф лідерські функції в «Індіані» взяв на себе Паскаль Сіакам, який поповнив склад команди вже в середині сезону. І під час серії з «Мілуокі» форвард довів правильність свого обміну (22,3 очок + 8,8 підбирань + 4,2 асиста). Традиційно багато створював для своїх партнерів Тайріз Халібертон (16 очок + 9,3 передач), який на крилах летить до звання кращого пасуючого гравця в нинішньому сезоні. При цьому варто зазначити, що колектив Ріка Карлайла загалом показував добротний атакуючий баскетбол. Середня результативність «Пейсерс» у першому раунді постсезону склала рівно 113 очок за гру і за цим показником команда за підсумками стартового раунду плей-оф поступилася лише «Міннесоті» (118,3 набраних пунктів).

Особисте протистояння

Між собою в регулярному чемпіонаті команди провели три зустрічі, і тут спостерігається перевага «Індіани». Вони впевнено забрали перший очний поєдинок – 140:126, який відбувся наприкінці грудня на їхньому майданчику. Вже цього року, а саме другого лютого, «Нікс» насилу відігрався на домашньому майданчику – 109:105, але за дев'ять днів підопічні Ріка Карлайла засмутили глядачів, які знову зібралися у Нью-Йорку – 111:125.

Втім, такі результати було зафіксовано кілька місяців тому. За цей час колектив під керівництвом Тома Тібодо встиг обійти в турнірній таблиці Сходу всіх контендерів, окрім визнаних фаворитів із Бостона і, найголовніше, демонстрував при цьому дуже привабливу гру. «Пейсерс» також заслужили багато приємних слів, але були не такі стабільні. Подивимося, які сюжетні лінії подарує нам серія між двома командами, що в першому раунді синхронно вибили двох претендентів на титул. Суперники гідні один одного, але ризикнемо поставити на «Нікс».

Прогноз Sport.ua: перемога «Нью-Йорка» – 4:2

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.