Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 травня 2024, 00:36
820
0

КАБАЄВ: «У нас в УПЛ арбітр може навіть на крик відреагувати»

Вінгер «Динамо» прокоментував розгромну перемогу над «Колосом»

| Оновлено 06 травня 2024, 00:36
820
0
КАБАЄВ: «У нас в УПЛ арбітр може навіть на крик відреагувати»
ФК Динамо. Владислав Кабаєв

Вінгер «Динамо» Владислав Кабаєв після розгромної перемоги 5:0 над «Колосом» у 27-му турі УПЛ розповів про емоції гри, підтримку на трибунах, забиті м'ячі команди та підготовку до матчу з «Шахтарем»:

– Гра залишила чудові враження. Перший тайм трохи змазаний. Але у «Колоса» новий тренер, цікавий малюнок гри. Ми готувалися, але суперник трохи здивував у приємному сенсі. Багато грають в пас, цікава тактика. У першому таймі було трохи тяжкувато, але я і команді казав, що нічого страшного, що перший тайм 0:0. Так, звісно, не все виходило, але ми завжди додаємо. Або ми фізично краще готові, мені так здається. У других таймах ми дотискаємо і перемагаємо.

Сьогодні так і вийшло – перший гол, другий… Потім вони знітилися морально, а у нас – навпаки, пішли позитивні емоції. Головне – ми вірили і не панікували. І це принесло результат. Тільки позитив. Ми дуже раді, що ми в чемпіонській гонці. Дуже цікава гра і нас, і вас, і вболівальників чекає з «Шахтарем».

– «Колос» за останні шість матчів пропустив чотири голи, а сьогодні за один тайм – п’ять. У чому причина?

– У «Колоса» досвідчені захисники, той самий Микита Бурда дуже добре грає. Ключову роль зіграла майстерність, ми її відпрацьовуємо на тренуваннях. Напівмоменти втілили у голи.

– Чи не занадто жорстко грав суперник?

– Я розумію, що у «Колоса» свої задачі. Вони теж хотіли зачепитися за очки. У мене немає жодних претензій до хлопців з «Колоса». Напевно, я грав би так само, якби в мене була таке завдання. З приводу рішень арбітрів – треба передивитися гру. Багато не свистів. Так, давав грати, але коли рахунок 0:0, треба забивати, гравець фолить грубо один-два рази, а арбітр йому не дає жовту картку, не «садить на гірчичник»… Звісно, це викликає негативні емоції у мене, і у команди, діє на команду негативно. Це не дуже добре, що я десь зривався, але це емоції, я людина. І арбітр – людина, він міг десь щось не помітити. Все нормально, таке буває.

– Якщо арбітри УПЛ запозичать підхід арбітрів АПЛ – більше давати грати, піде на користь?

– Я маю досвід гри у єврокубках за «Динамо» та «Зорю». Так, там трохи жорсткіше дають грати, але ненабагато. Я би не сказав, що в УПЛ нас розбалували, але ти звикаєш, коли арбітр може навіть на крик зреагувати. Так, як – сьогодні – треба дивитись окремі моменти. Але загалом я тільки за такий підхід, адже потім коли ти граєш у Європі, тебе трохи штовхають, а ти вже падаєш і кричиш – на тебе дивляться, як на дитину. Багато розмовляв на цю тему з Андрієм Ярмоленко, Забарний і Миколенко теж розповідають. Ми б хотіли, щоб суддівство було таким, але буде потрібен час, аби до цього звикнути. Адже сьогодні були такі моменти, які викликали негативні емоції.

– Сьогодні мабуть була найкраща атмосфера у сезоні, на трибунах і на полі?

– Так, сто відсотків. Зважали, що сьогодні свято, і тренер говорив, що багато вболівальників прийде, і ми маємо їх порадувати своєю грою. Чув, що в першому таймі фани кричали: чому ми сюди прийшли? Напевно, це і подіяло. У другому таймі завелися і дотиснули. Сподіваюся, що ми своєю грою порадували їх і будемо радувати і надалі. Знаю, що і вболівальники, і ми, і керівництво клубу хочуть здобути це чемпіонство. Ми все для цього робимо.

– Наступна гра з «Шахтарем». Готові в плані психології? Розумієте, що тільки перемога буде успіхом?

– Сто відсотків. Зараз не хочеться гучних слів, що ми будемо чемпіонами. Давайте ми доведемо це не словом, а ділом. «Шахтар» – дуже добра команда, ми бачимо, як вони грають. Це наші прямі конкуренти. Буде дуже цікава гра. Я не буду нічого обіцяти, але байдужих на футбольному полі з нашого боку точно не буде.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа звернувся до Луніна на тренуванні та розхвалив його виступи у ЛЧ
Футбол | 18 травня 2024, 20:48 2
Куртуа звернувся до Луніна на тренуванні та розхвалив його виступи у ЛЧ

Тібо оцінив внесок Андрія у вихід «Реала» у фінал головного єврокубка

Лунін зацікавив легендарний клуб і фіналіста ЛЧ. Андрію вже знайшли заміну
Футбол | 18 травня 2024, 06:55 1
Лунін зацікавив легендарний клуб і фіналіста ЛЧ. Андрію вже знайшли заміну

Українцем цікавляться «Мілан», «Наполі» та «Боруссія Дортмунд»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.