Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 травня 2024, 02:58
2901
9

НІКОЛІНІ: «Шахтар продовжує брати відмінних гравців, роблячи їх великими»

У стані «гірників» вважають, що не лише Судаков може поїхати на підвищення до топ-чемпіонатів Європи

| Оновлено 06 травня 2024, 02:58
2901
9
НІКОЛІНІ: «Шахтар продовжує брати відмінних гравців, роблячи їх великими»
shakhtar.com. Егіналду - один з талантів нинішнього Шахтаря

Один із членів тренерського штабу «Шахтаря» Карло Ніколіні розповів про талантів, які наразі грають у таборі «гірників», відповівши на запитання італійських журналістів, хто з них міг би стати у нагоді топ-клубам Серії А.

«З огляду на те, скільки гравців ми даємо до збірної України, яка гідно кваліфікувалася на чемпіонат Європи, а також поставила Італію у скрутне становище, я вважаю, що не один гравець «Шахтаря» завдяки досвіду, якостям, аналізу може зіграти на чудовому рівні за італійські команди ще з урахуванням того, що багато з них молоді, дуже молоді, але в той же час із великим міжнародним досвідом. Тому що гра у Лізі чемпіонів щороку, гра у збірній, в цих умовах, теж веде до того, щоб становитися кращими за інших, хай навіть і тих, котрі старші на три-чотири роки».

«Тож ми могли б назвати багато імен: від Матвієнка до Бондаря, від двох бразильців, взятих останніми, Марлона та Кевіна, але не тільки – ще й Егіналду та Невертона, не кажучи вже про тих, кого усі знають – Судакова та Бондаренка, котрі є двома феноменами. А ще маємо такого нападника, як Сікан, котрий забивав у Лізі чемпіонів «Барселоні», забивав «Порту», забивав за збірну».

«Отже, є багато гравців, і нам, очевидно, потрібно це розуміти, обираючи якусь команду, де вони можуть бути найкориснішими. Але, повторюся, якість гравців «Шахтаря» чудова, в тому числі завдяки чудовій роботі клубу, насамперед президента, генерального директора, спортивного директора, скаутів та персоналу, бо без якості не отримаєш тих результатів, які в нас є, особливо у поточній ситуації. Ось уже 10 років, як ми не граємо вдома, ми далеко від «Донбас Арени», ми колесимо світом та Україною, проте продовжуємо вигравати чемпіонати, штампувати талантів, продавати гравців у топ-клуби Європи. Ми продовжуємо брати відмінних гравців, яких робимо великими, щоб потім із західного ринку на них приїжджали дивитися й казали: «Вони прийшли із «Шахтаря», тому в них європейська культура, і тому вони вже можуть бути готовими до великих західних команд, які замість цього не ризикують через чергового молодого гравця-бразильця», – розповів Ніколіні.

Раніше Ніколіні заявляв, що клуб не збирається утримувати своїх найкращих гравців, якщо стосовно них надійдуть гідні пропозиції.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Євро-2024: розклад, анонси, трансляції, результати
Футбол | 24 травня 2024, 09:08 3
Євро-2024: розклад, анонси, трансляції, результати

Чемпіонат Європи з футболу відбудеться в Німеччині з 14 червня до 14 липня

Жирона – Гранада. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
Футбол | 24 травня 2024, 20:46 9
Жирона – Гранада. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Harun Bakircioğlu
Как стать великим, не привлекая внимание санитаров.. Кто стал великим? Виллиан, Фернандиньо, Мхитарян, с натяжкой, допустим. Кто еще? Луческу ушел, скоро 10 лет как с его уходом никого великим Шахтер не сделал. Это говорит о том, что игроков делал Луческу, а не Шахтер.
FunnyCat_____
про Матвиенко и Бондаря это шутка была?
аа ну там про Сикана дальше, явно иронизирует тип