Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 04 травня 2024, 18:33
2521
6

Олександр БАБИЧ: «Довбик може замінити Холанда в Ман Сіті»

Український тренер поділився думкою щодо майбутнього двох гравців «Жирони»

| Оновлено 04 травня 2024, 18:33
2521
6
Олександр БАБИЧ: «Довбик може замінити Холанда в Ман Сіті»
Getty Images/Global Images Ukraine. Артем Довбик

Відомий футбольний тренер Олександр Бабич поділився думкою щодо майбутнього українських двох гравців каталонської «Жирони»: Артема Довбика та Віктора Циганкова.

– Довбик став одним із відкриттів Ла Ліги. Очікували від нього такої гри в дебютному сезоні в Іспанії?

– Відмінний дебют. Можу сказати, що він один із наших легіонерів, який дійсно яскраво зайшов і стабільно грає. Так, траплялися матчі, що Артема закривали і його не було видно, але загалом він виправдовує надії. Добре, що він потрапив у ту команду, де не було високих початкових завдань, що призвело до відсутності тиску на нього.

Довбик схожий з Холандом із «Манчестер Сіті» за фактурою і манерою гри. Але їх потрібно правильно використовувати. До Артема знайшли правильний підхід, грають на нього, і він відпрацьовує і відповідає голами. Футболісти теж відчувають упевненість, якщо на них грають. Цей дебютний сезон йому йде в залік – це 100%.

– Багато трансферних чуток пов'язують Довбика з різними клубами та чемпіонатами. Як думаєте, яка ліга і клуб йому підходить?

– У нього вже був досвід у Європі з переходом у данський «Мідтьюллан», але не вийшло. Зараз він свій шанс реалізовує і наступний перехід має стати кроком уперед. Може, навіть не зміна чемпіонату, але перехід у сильніший клуб. Той же «Атлетіко» (Мадрид), наприклад. Думаю, що йому підійшов би цей стиль гри. Якщо брати АПЛ, то «Вест Гему» та «Ньюкаслу» він би підійшов. Не команди-гранди, щоб не помилитися, як Мудрик у «Челсі».

– Циганков також непогано виглядає в «Жироні». Чи є шанс, що українців із Каталонії запросять у «Манчестер Сіті», адже у клубів один власник?

– Якщо Холанда продаватимуть, то, як варіант, заміна його на Довбика більш реальна. Що стосується Циганкова, то поки рано про це говорити. З огляду на тих футболістів, які є в «Манчестер Сіті», то не думаю, що Віктор зараз прийде і буде там стабільно грати. А от за Довбика, у разі продажу норвежця, вже інше питання. Це вже буде заміна за позицією і десь співставного рівня.

– Багато експертів називають Циганкова неймовірно талановитим і вважають, що він домігся б значно більших успіхів, якби не його травматичність. Згодні з цією думкою?

– Думаю, що травматичність на будь-якого футболіста впливає. Тут питання в тому, наскільки є в нього характер із цими проблемами справлятися. Зараз, як Вітя грає, то ми розуміємо, що характер є. Він показує, напевно, свій найкращий футбол. Але не впевнений, що йому зараз варто міняти Ла Лігу і «Жирону» на іншу команду. Тут ситуація, як і в Судакова в «Шахтарі» – Віктору потрібно ще хоча б сезон відіграти на стабільному рівні. Тим більше, «Жирона» бореться за Лігу чемпіонів і це буде великий крок уперед.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки заробила Аталанта за титул Ліги Європи 2023/24
Футбол | 23 травня 2024, 02:20 0
Стало відомо, скільки заробила Аталанта за титул Ліги Європи 2023/24

У фіналі турніру бергамаски переграли «Байєр» з рахунком 3:0

Непереможний супертяж кинув виклик Усику після мегафайту за абсолют
Бокс | 22 травня 2024, 10:00 3
Непереможний супертяж кинув виклик Усику після мегафайту за абсолют

Агіт Кабаєл готовий провести бій з українським чемпіоном

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Lesovij7
Скорее подменить чем заменить
andre_lui
Ньюкасл по фінансам гранд номер 1 в апл
fedd1979
Клоуни )))
avk2307
Всі хто нижче відписали раніше писали що Довбик тільки з пенальті може забивати....
Тепер намагаються щось вигадати