Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 09 травня 2024, 23:22
4351
20

Скандал навколо збірної. ФВУ хоче покарати відмовників

Голова національної федерації – про кадрову ситуацію в збірній України

| Оновлено 09 травня 2024, 23:22
4351
20
Скандал навколо збірної. ФВУ хоче покарати відмовників
ФВУ. Михайло Мельник

Президент Федерації волейболу України Михайло Мельник прокоментував факт неприбуття лідерів національної команди до її розташування.

– Це саботаж, який тягнеться вже цілий рік. Ми ніяк не можемо пояснити аргентинському тренеру Раулю Лосано, що у нас коїться. Будемо пробувати дискваліфікувати тих, хто запрошений і не хоче грати за збірну.

Чому не приїдуть на збори лідери «Прометею»? В регламенті чітко написано, що гравець, викликаний до збірної України, зобов’язаний явитися на збори. В іншому випадку він буде дискваліфікований, а клуб – оштрафований. Тому гравці «Прометея» надали офіційні документи від одного і того ж лікаря, що у них ушкодження. Як вони оформлювали ці довідки, інше питання. Також в заяві написали, що готові документи надати лікарю збірної, якщо саме він до них приїде.

На засіданні виконкому ФВУ я буду наполягати, щоб цих гравців покарали. Вирішувати буде виконком, а не я одноосібно. В регламенті написано, що навіть хворі волейболісти мають приїхати на збір, а вже лікар національної команди визначає стан готовності волейболіста тренуватися! Або він веде гравця до місцевого диспансеру чи шпиталю, де роблять аналізи й видають медичні висновки.

Яка відмовникам «світить» дискваліфікація? Це вирішуватиме виконком ФВУ. В регламенті точного терміну дискваліфікації немає.

Як можна покарати «відмовників» із інших чемпіонатів? Тимофій Полуян, який відмовляється від збірної України, виступає за грецький клуб, Олег Плотницький – за італійський. Оштрафувати іноземні клуби ми не можемо, дискваліфікувати наших волейболістів там також не маємо можливості.

Але щороку гравці за кордоном, мають отримувати дозвіл на це від ФВУ. Ось цей трансфер ми їм спробуємо не дати. Олег Плотницький має контракт ще на два роки. Але без нашого трансферу Перуджа не зможе його заявити!

Такий досвід вже маємо. Два роки тому наша молодіжна збірна поїхала на чемпіонат Європи, і троє гравців не повернулися в Україну. Мовляв, через війну. Хоча й давали розписку, що повернуться. Підставили всіх нас. Через півроку вони почали просити трансфери, ми відмовилися, а гравці стали судитися. Врешті-решт Міжнародна федерація волейболу надала їм трансфер без ФВУ, мотивуючи форс-мажором через військові дії. Тепер ми думаємо, щоб не давати дорослим «відмовникам» трансфер, відсторонивши таким чином від волейболу на 1-2 роки,

Якщо наші «іноземці» відмовляються грати за збірну, ми їх дискваліфікуємо і подаємо відповідні листи до Міжнародної федерації волейболу (FIVB) Там пояснюємо, чому таким гравцям не даємо трансфери. І будемо просити FIVB не видавати їх власним рішенням.

Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

СУРКІС: «Діти з Шахтаря ображали мене, мою сім'ю та гравців Динамо»
Футбол | 18 травня 2024, 10:44 9
СУРКІС: «Діти з Шахтаря ображали мене, мою сім'ю та гравців Динамо»

В'ячеслав розповів про сутички у матчі між командами U-19

Перші перемоги у Лізі націй здобули Китай та Бразилія
Волейбол | 15 травня 2024, 15:15 0
Перші перемоги у Лізі націй здобули Китай та Бразилія

Тривають стартові матчі команд-учасниць жіночого турніру

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
serhiy
Не треба нам таких "зірок". Нехай лікуються і ті що за кордоном виступають і з Прометея. Обійдемося без них .Не замінимих людей не існує !!! Є вмотивовані хлопці які хочуть і будуть виступати за збірну України !
І одразу для тих хто мінуси буде ставити - раджу вам відкрити горошовий збір на лікування "зіркових" волейболістів .)
Vbolivalnyk-Peter
Не зовсім зрозуміла ситуація... Однак, якщо реально "бикують" наші типу "звьозди" (хоча дивно, що практично всі одразу) через те, що хочуть самі рулити парадом, чи через якісь фінансові захцянки - то нехай валять нафіг... Плотницький вірно зауважив, що в цьому році маємо по великому рахунку тільки Золоту Євролігу, а на основні старти вже відібралися (крім ОІ де пролетіли). Прийшов новий тренер - має фактично рік, щоб збити нову команду з тих хто дійсно хоче грати за збірну, та "втерти носа" "звьоздаи", які думають що "Зловили Бога за бороду" і сонце без них світити не буде.....
VVO
Згоден ці "звьозди" щось занадто собі багато дозволяють, чомусь у футболі в нас немає таких ситуацій не приїду бо не порадитись зміною що до призначення тренера. Ви один з другим що власні кошти сюди вкладаєте? Все за державний бюджет плюс спонсорські кошти. Як я і раніше писав держава дала вам можливість виїхати за кордон заробляти гроші а ви тепер починаєте звідти качати права. Був відверто кращої думки щодо Плотницького тай решти.
А що до покарання, то якщо не хочуть грати зараз той нехай забудуть і про ЧЄ і ЧС. Нехай ми не досягнемо там якогось успіху проте будемо розвивати гравців які хочуть представляти державу.
P.S. Що до Золотої Євроліги то цього року була Гана можливість за рахунок розширення пробитись у чоловічу Лігу Націй, але мабуть їм то непотрібне.
Taras Obama
Війна  там між Бараном...Герогою і Дубиньским  хтось з них нашептав попросив або пригрозив нашим "звьоздам" шо ті всі одночасно травмувались ціль знести Мельника, добре то чи погано нізто незнає)
Mishka_Tayson
У пана відношення до спортсменів як у рабовласника до рабів. Може причина саме в цьому?
pricolist
Яка це ганьба відмовлятися грати за збірну. Ви, кретини, представляєте країну 
anacreon
Все просто. Хто не приїхав - більше ніколи не запрошувати.
VVL
Футболісти вийшли на Євро, хокеїсти підвищились в класі та ще так співали гімн, що сльози навертались, волейболісти.... вже скільки років морочать мізки. Відмовники з Кожанів це взагалі не зрощуміло що, грають в лізі іншої країни, боряться там за 12-14 місця. Це типу пік їх бажань? Невже окрім грошей нічого не цікавить? І те що війна теж фактор. Якщо ти мужик, то приїдеш порадувати вболівальників в окопах та тих хто тримає тил без питань взагалі. Це ж так просто, просто грати. На тих, хто відмовився вболівальники вже будуть дивитися зовсім по іншому, всі їх відмазки ні про що. То хай краще грають хоч юніори, за яких ми будемо по справжньому вболівати, а відмовники сидять та рахують свої гроші, коли кврєра закінчится, так про них і будуть згадувати, що під час війни обрали свої дупи в теплі.
Nostradamus
Чинуші ділять бабло, тримають гравців за рабів і прикриваються прапором України. Пацани 2 роки грають на обезболах, ні один мельник не дав і не дасть на лікування ні копійки. В федерації галімі чорти хапуги. 
Пацанам здоров'я! 
serhiy
Не вірю що хтось приїхав з закордону з травмою грати за збірну України !!! Травмованих в збірній і не треба. І ще раз кажу - є молодь яка готова,хоче і буде грати . Ну не виграєм ми нічого-нічого страшного-молодь награвати також треба. Як раз новий тренер нехай робить нову команду. А усім травмованим дякую за попередні здобутки !
c_a_p2
Як від цього смердить совком...
Не хочуть їхати значить винна федерація а не гравці. Простіше змінити одного козла-чиновника 
І не приховувати причину від громадян, адже можуть відмовитись інші. 
zelc006
ухилянти
George1
Там зовсім інша причина .наші функціонери брешуть 
_Per4ecter_
Хтось пише, що незамінних людей не існує. Ну, тоді добре. Нехай на ЧЄ та ЧС, на які наша збірна вже відібралася, грає без цих провідних лідерів. Подивимось, хто і наскільки зможе перевершити їх досягнення.
_Per4ecter_
Давай почнемо з того, які конкретні цілі поставлені у Золотій Євролізі. Півфінал, фінал чи просто аби відбути номер? Або ж поставлених цілей взагалі немає. Що наймовірніше. А намагатися дискваліфікувати гравців тільки тому, що вони не бажають виконувати забаганки ФВУ, ну то це тільки курей смішити.