Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 05 травня 2024, 03:28
3096
1

Альварес виходить не проти того мексиканця. Але в Мунгію вірять

Чи зможе Хайме влаштувати сюрприз?

| Оновлено 05 травня 2024, 03:28
3096
1
Альварес виходить не проти того мексиканця. Але в Мунгію вірять
Getty Images/Global Images Ukraine

4 травня у Лас-Вегасі, США, відбудеться поєдинок абсолютного чемпіона світу у другій середній вазі (до 76,2 кг) мексиканця Сауля Альвареса (60-2-2, 39 КО). Його суперником стане його співвітчизник, до цього непереможений Хайме Мунгія (43-0, 34 КО).

Дивний бій від Альвареса, який обрав мексиканця, як всі й хотіли, але не того, якого всі хотіли. Все ж фанати уболівали за поєдинок Канело проти іншого представника Мексики та США. Але Сауль сам диктує свої правила.

Альварес відмовляється битися з Бенавідесом. Так довго, що той перебрався в іншу категорію

Боксери рівня Сауля Альвареса можуть дозволити собі все. Наприклад, обирати суперників. Вже доволі давно «тимчасовий» чемпіон WBC у другій середній вазі Давид Бенавідес є суперником номер один для Канело.

Логіка доволі проста. Є багаторічний головний мексиканський боксер, який побив усіх, з ким зустрічався, а програв тільки по-справжньому великому супернику, який знаходився на піку форми. І є молодий мексиканець, що за доволі частою традицією записаний, як американець, який так само переміг усіх. Окрім цього, Бенавідес – величезний боксер, який вміє працювати дуже щільно, дуже багато бити та тиснути суперників.

Протистояння виглядає, як ідеальне суміщення стилів. Окрім цього, не будемо приховувати і того факту, що Бенавідес виглядає, як боксер, який може перемогти домінанта і стати тим, хто поставить питання щодо актуальності правління Альвареса. Адже їхня зустріч пройде якраз в їхній спільній ваговій категорії. Жодних історій про те, що просто Бівол був більшим, а Сауль підіймався у вазі.

Але поєдинок не складається. І якщо донедавна були сумніви щодо можливості Давида конкурувати на топовому рівні, то після перемог над Калебом Плантом та Деметріусом Андраде, всі чекають саме на зустріч із Канело. Тому що це – логічно. Молодий хлопець підтвердив, що у цій вазі він може бити кого завгодно. Він є «тимчасовим» чемпіоном за однією з версій, де регулярним чемпіоном є Альварес. Час вийти один проти одного.

Getty Images/Global Images Ukraine. Сауль Альварес і Хайме Мунгія (праворуч)

Але цього не хоче Сауль. Публічно позиція звучить приблизно так: Альварес вважає себе вже на тому рівні та етапі, коли він може обирати, кого і коли перемагати, з ким і як битись. Він – сторона А і головний боксер, а цей бій зараз йому не вигідний. Він не боїться, просто не розуміє, чому має йти на поступки команді суперника.

Насправді, все складніше. Наприклад, Бенавідес казав, що готовий йти навіть на пункт про регідрацію, щоб не важити більше потрібного у день бою. Готовий на суттєве розподілення гонорарів у бік Сауля. Для нього цей бій – величезний шанс заявити про себе остаточно і отримати спадщину, поки Канело не занадто старий. Для Альвареса він лише черговий хлопець, який хоче отримати свій шанс. Та ще й настільки небезпечний.

Коли Канело оголосив, що битиметься проти американця, публіка розізлилась. Варіантів було небагато і головний – Джермалл Чарло. Джермелла Чарло Сауль побив дуже просто. Джермалл повернувся після довгої перерви майже у три роки і посередньо переміг брата Давида Бенавідеса. Це точно не той бій, який хотілось би подивитись.

Тоді Альварес пішов на поступки – оголосив суперником мексиканця, але не того. Зустрінеться із Хайме Мунгією, який є мексиканцем без приставок, що представляє в профі Америку, але як суперник виглядає простішим за Бенавідеса.
Хоча чим ближчий поєдинок, тим більше нагнітаються розмови про те, що Хайме – молодий та небезпечний, а Альварес вже закінчився.

Мунгія дійсно провів два кардинально різні поєдинки останнім часом. Спочатку майже програв Сергію Дерев’янченку. Бокові арбітри побачили перемогу Хайме там, де її не було. А потім упевнено розніс Джона Райдера, з яким намучився Сауль. Саме другий випадок використали і для створення поєдинку, і для того, щоб нагнітати конкуренцію перед протистоянням.

Хто фаворит?

Очевидно, що досвідчений абсолют. На Сауля Альвареса можна поставити з коефіцієнтом 1.19. На Хайме Мунгію – з коефіцієнтом 4.75.

Повірити в Хайме можна, якщо вірити, що він все ще розвивається та стає кращим. Поєдинок проти Райдера може викликати таке відчуття. Проблема бою проти Райдера у тому, що Джон вже був на межі пенсії та пішов туди, як тільки програв. Показник не дуже.

Якщо згадувати інші поєдинки, можна відзначити головну проблему Мунгії – захист. Хлопець погано захищається – будемо говорити чесно. Він пропускає удари, які можна було б заблокувати, якщо не заграватись у атаці.

Getty Images/Global Images Ukraine. Сауль Альварес

Атакує Хайме чудово. З мексиканською душею, насипає з усіх боків, давить габаритами та фізичною силою. Встояти проти Мунгії складно, зупинити – так само.

От у цьому є його головна перевага. Якщо його атак вистачить, щоб змусити Канело більше захищатись, ніж атакувати, як було в бою проти Бівола, у Сауля будуть проблеми. Але чи вірить у це хтось? Навряд. Ну, окрім Оскара Де Ла Хойї, який виводить нового бійця на старого бійця своєї команди.

Проблема в тому, що при атаках Хайме дуже розкривається. І не дуже круто тримає удар. Його хитало навіть від ударів Сергія Дерев’янченка, який не є нокаутером по природі. Канело – теж не типовий нокаутер, але б’є точно міцніше за Сергія. А ще пречудово перехоплює атаки суперників, які пруть вперед так, як це робить Мунгія.

Вся надія лише на Фредді Роуча, тренера Хайме. Можливо, він вибудує правильний план та змусить свого бійця зібратись. Тоді буде більш конкурентно, ніж про це кажуть коефіцієнти.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сергій РЕБРОВ: «Заявляють, що грають за ЗСУ, а на полі нічого не роблять»
Футбол | 17 травня 2024, 07:01 9
Сергій РЕБРОВ: «Заявляють, що грають за ЗСУ, а на полі нічого не роблять»

Наставник збірної згадав про важку розмову у перерві гри з Північною Македонією

Де дивитись онлайн бій Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі
Бокс | 17 травня 2024, 05:51 0
Де дивитись онлайн бій Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі

Поєдинок за абсолют пройде ввечері 18 травня у саудівському Ер-Ріяді

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Login_loginchuck
Вы все таки проверяйте текст пожалуйста после того как переводчик используете - а то какой то бред в заголовке написан на украинском - "
Альварес виходить не проти того мексиканця"