Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 01 травня 2024, 15:01
406
1

Зірки футболу та журналісти зіграли у благодійному матчі Кубок чемпіонів

Збирали кошти для допомоги дітям

| Оновлено 01 травня 2024, 15:01
406
1
Зірки футболу та журналісти зіграли у благодійному матчі Кубок чемпіонів

30 квітня на столичному стадіоні «Локомотив», який постраждав від ворожої агресії, відбувся благодійний футбольний матч «Кубок Чемпіонів», присвячений Всеукраїнському дню футболу.

Головний приз виборювали «Зірки українського футболу» та «Збірна журналістів України».

Організатором футбольного матчу виступила: ІА «Центр новин».

Генеральний медіапартнер: XSPORT.

Інформаційні партнери: телеканали Прямий та Xsport, видання: FootBoom, Sport.ua, Football.ua, Трибуна, Український футбол, FootballHub, 1927.kiev.ua та 4 студія

Спонсори матчу: Мережа аптек Подорожник та ФК Колос.

Основна мета матчу – 50 дітей-переселенців та діти академії ФК «Локомотив» отримали від спонсорів матчу футбольну форму та ігрові м’ячі.

Збірна зірок українського футболу:

1. Всеволод Романенко, 4. Андрій Конюшенко, 13. Дмитро Пінчук, 16. Михайло Стельмах, 9. Олег Саленко, 14. Юрій Грицина, 8. Олександр Алієв, 17. Сергій Люлька, 3. Іван Богатирчук, 5. Віктор Мороз, 11. Костянтин Бабич, 15. Роман Пахолюк, 7. Володимир Лисенко, 10. Володимир Чабан (Друзі Динамо, воїни ЗСУ), 19. Мартин Погосян (Друзі Динамо, воїни ЗСУ).

Тренери команди: Віктор Леоненко, Сергій Коновалов.

Збірна журналістів України:

Ярослав Твардовський (ІА «Центр новин»), Віктор Медвідь (телеканал «Прямий»), Олександр Пузик (Football.ua), Ельдар Шульга (Football.ua), Юрій Габовда (футбольний експерт), Олександр Ващук (телеканал «Еспресо»), Олександр Мельниченко (FootballHub), Роман Куплевацький (FootballHub), Ілля Дудка (FootballHub), Сергій Циба (Sport.ua), Анатолій Анатоліч (Зе Інтерв’юер), Максим Корзун (UA Перший), Дмитро Дєнков («Економічна правда»), Ігор Бондаренко («Динамо» ТВ), Богдан Машай («Ми – Україна»).

Граючі тренери команди, легенди українського футболу: Андрій Воробей, Ігор Жабченко.

Президент збірної журналістів України – Ольга Витак, шеф-редактор ІА «Центр новин».

Перед принциповим двобоєм своїми думками поділились учасники заходу:

Тарас Коляда (СЕО мережі аптек «Подорожник»):

«Для нас велика честь бути спонсором цього благодійного матчу. Адже ми підтримуємо український спорт і його розвиток. Допомога діткам, яку вони отримали завдяки цьому матчу, є дуже благородною метою. Дякуємо організаторам, що ми змогли долучитися до цієї доброї справи. Нехай у діток буде гарний настрій і задоволення від спортивних подарунків і спорядження», – відзначив Тарас Коляда.

Володимир Генінсон (віцепрезидент ФК «Колос» Ковалівка):

«Хочу побажати якнайшвидшої перемоги нашій країні. Пишаюсь, що «Колос» став частинкою сьогоднішньої події та також долучився до допомоги нашим діточкам. Фонд Андрія Засухи та ФК Колос Ковалівка дбають не лише про спортивну складову, а й гуманітарну. Будуть щасливими наші дітки, буде щасливою та успішною і наша країна.

Віктор Леоненко (легенда «Динамо»):

– На гру повинні приїхати 52 дітей-переселенців – для нас це велика мотивація. Також цю гру хочемо присвятити пам’яті видатного гравця та тренера Михайла Фоменка, який вчора, на жаль, залишив нас… Шкода, що наразі такі матчі проходять без глядачів. Найголовніша мета – допомогти діткам, всім чим можемо. Також це нагода побачити один одного – зараз це буває рідко.

Андрій Воробей (легенда «Шахтаря»):

– Цікаво грати проти команди Леоненка або «Динамо» – тому для мене це принципова гра, яку я ніяк не міг пропустити. Плюс граємо для дітей-переселенців, я сам з Донбасу і добре розумію, що це таке - залишити рідну домівку…

Державний Гімн України виконала українська співачка, авторка пісень та учасниця «Голос Країни» – Анастасія Гетьман.

Злива голів, хет-трики та пенальті

Матчу передувала хвилина мовчання пам’яті Михайла Івановича Фоменка.

Це був поєдинок, в якому обидві команди діяли результативно та безкомпромісно. Зірки футболу завдавали темп грі та першими досягли успіху: триходівка Алієв – Люлька – Бабич завершилась результативним ударом останнього. Але журналісти миттєво організували відповідь, Шульга втік сам на сам з Романенком, обіграв голкіпера, але сам завершувати не став, а відпасував на Пузика – 1:1.

Паритет у рахунку тривав недовго, майстри футболу спробували нокаутувати суперника. Алієв реалізував 11-метровий, зароблений Лисенком (Твардовський вгадав напрямок удару, але до м’яча не дотягнувся). І майже відразу Алієв записав на свій рахунок ще й результативний пас, а Лисенко довів рахунок до 3:1.

За справу взявся Воробей, якій з передачі Габовди скоротив відставання, але майже миттєво Бабич забив ударом головою і знову довів перевагу своєї команди до комфортної – 4:2. Перед перервою Шульга заробив пенальті, який реалізував Габовда. 4:3 – підсумок першої половини гри.

На початку другого тайму той же Шульга знову втік від захисників, оформив дубль та зрівняв рахунок – 4:4.

В час, що залишився, суперники продовжили обмінюватися результативними ударами. У зірок футболу забивали Пахолюк, Люлька, Лисенко (двічі) та Бабич.

Але і працівники ЗМІ, яких надихнула неймовірна гра голкіпера Твардовського на останньому рубежі – одного разу Ярослав потягнув два поспіль удари від Алієва, який пробивав майже впритул(!) – тримали удар.

Бондаренко, Воробей, Шульга (двічі) та Габовда були влучними і фінальний свисток засвідчив нічию в основний ігровий час – 9:9!

Кубковий формат передбачав пробиття серії пенальті, в якій краще з нервами впоралися журналісти (мабуть, менше тиснув тягар відповідальності). До того ж настрій зіркам дещо зіпсував Алієв, який першим виконував 11-метровий, але у ворота не влучив.

3:2 – серія пенальті залишилась за Збірною журналістів, яка стала володарем Кубка чемпіонів!

Капітан Збірної журналістів України Юрій Габовда (праворуч) з Кубком

Зірки українського футболу – Збірна журналістів України – 9:9 (по пенальті – 2:3)
Голи:
Бабич 4, 30, 58, Алієв з пен 11, Лисенко 16, 45, 61, Пахолюк 41, Люлька 44, – Пузик 6, Воробей 25, 53 Габовда 31, з пенальті, 62, Шульга, 37, 55, 63, Бондаренко 52

Ольга Витак (президент збірної журналістів України, головний редактор ІА Центр новин):

«Дякую, що, незважаючи на всі перешкоди та випробування, ви знову збираєтесь, щоб зіграти заради нашого майбутнього – наших діток. Окрема подяка спонсорам матчу: мережі аптек Подорожник, Тарасу Коляді і футбольному клубу Колос Андрію Засусі, які підставили плече та допомогли організувати цей благодійний матч, купити дітям футбольну форму та спортивне спорядження. Сьогодні Кубок дістався журналістам, але потрібно пам’ятати, що кожна з таких зустрічей завершується перемогою саме діточок, які, завдяки вашій допомозі, отримуються спортивні подарунки, а також можливість займатися спортом на новозбудованих майданчиках».

Друзі, продовжується збір коштів для будівництва та встановлення дитячо-спортивного майданчика в Будинку дитини №1 м.Львова, де проживають діти-сироти зі Східної України.

Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7zX4jSQr7k

Номер картки банки: 5375 4112 1548 6791

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Павлов розповів, чому Ахметов зателефонував йому після фіналу Кубка України
Футбол | 15 травня 2024, 13:19 6
Павлов розповів, чому Ахметов зателефонував йому після фіналу Кубка України

Колишній головний тренер «Ворскли» згадав розмову з президентом «Шахтаря»

Шахтар завоював 14-й Кубок України та випередив Динамо
Футбол | 15 травня 2024, 20:57 3
Шахтар завоював 14-й Кубок України та випередив Динамо

Кияни з 13 трофеями залишилися на другій позиції

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
О, Леоненко таки став тренером