Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 квітня 2024, 17:57
1257
2

Характер Динамо, клас Шахтаря, рокіровка у Колосі, муки Металіста 1925

Найцікавіші події 26-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 30 квітня 2024, 17:57
1257
2
Характер Динамо, клас Шахтаря, рокіровка у Колосі, муки Металіста 1925
СК Дніпро-1

У центральному поєдинку туру «Динамо» на виїзді здолало «Дніпро-1». Доля поєдинку вирішилася у компенсований час. «Шахтар» здобув візуально просту перемогу над ЛНЗ. Третя поспіль поразка команди Григорчука: цього разу «Чорноморець» поступився «Минаю». Після нічиєї «Колоса» та «Олександрії» наставника ковалівської команди Вишняка відправили у відставку. Точніше, його переведено на посаду віце-президента клубу. А ось наставник «Металіста 1925» Скрипник, незважаючи на чергову поразку, цього разу від «Кривбасу», поки що залишається на своїй посаді.

Виконання туру

Другий м'яч у ворота «Чорноморця» футболісти «Минаю» забили після хорошого флангового прострілу та чудових дій Ременяка на завершальній фазі атаки. Артур після передачі Дмитрука зіграв на випередження у штрафному майданчику гостей, залишивши за спиною відразу двох опонентів, прийняв м'яч, запустивши свічку, і в акробатичному піруеті відправив футбольний снаряд повз Варакуту.

Матч туру

«Дніпро-1», який бореться за єврокубки і медальний п'єдестал, приймав «Динамо», яке бореться за чемпіонство. Поєдинок вийшов вельми напруженим, а якщо виходити з його фіналу – то дуже драматичним. Хоча спочатку він проходив у малоцікавій боротьбі, без особливих моментів. Однак наприкінці першого тайму Гуцуляк відкрив рахунок, скориставшись помилкою Попова. На початку другого тайму Кабаєв сильним ударом під поперечину рахунок зрівняв. Далі команди знову трохи заспокоїлися. Але під завісу зустрічі пристрасті розпалися, і «Динамо» залишилося у меншості. І коли здавалося, що гра так і завершиться нічийним результатом, гості виявили характер, вирвавши перемогу на останній хвилині основного часу. Відзначився Ванат.

Вилучення туру

За дві хвилини до кінця основного часу матчу «Дніпро-1» – «Динамо», гості опинилися у меншості. Тимчик дуже грубо атакував Очеретька, в'їхавши тому ззаду по ногах. Арбітр матчу Іванов покарав динамівця прямою червоною карткою. Це перше вилучення у кар'єрі Тимчика.

СК Дніпро-1

Розв'язка туру

Кінцівка поєдинку проти «Дніпра-1» для динамівців спочатку складалася невдало. На 88 хвилині підопічні Шовковського залишилися у меншості через вилучення Тимчика. Проте вже через дві хвилини гостям вдалося забити переможний гол. Атаку «Динамо» розігнав Бражко, Супряга чудовою передачею вивів на ударну позицію Ваната, і той не схибив. У час, що залишився, дніпряни мали шанс врятувати гру, але хороший удар Сарапія потягнув Бущан. «Динамо» залишається у чемпіонських перегонах. А ось «Дніпро-1» ризикує не втримати і четверте місце.

Травма туру

Вже в дебюті матчу проти ЛНЗ головному тренеру «Шахтаря» Марино Пушичу довелося вносити корективи до складу. Бондаренко на рівному місці пошкодив гомілкостоп. Після надання медичної допомоги Артем повернувся до гри. Але лише на хвилину, після чого залишив поле на ношах. І у сльозах.

Одкровення туру

Після матчу з ЛНЗ наставник «Шахтаря» Пушич дуже своєрідно порівняв матчі своєї команди у Лізі чемпіонів та у чемпіонаті України: «Коли ти граєш у Лізі чемпіонів, для нас як для клубу це найбільший мінус – порівнювати інші команди і те, що ми виступаємо у Лізі чемпіонів, і після стадіону з 70 тисячами людей ми повинні грати на порожньому стадіоні. Скажу так: це той самий випадок, як коли ти хочеш кохатися з дуже гарною жінкою, але наступного дня ти бачиш дуже негарну жінку».

«Фігаро» туру

Захисник «Руху» Слюбик у грі проти «Вереса» взяв участь у взятті воріт і суперника, і своєї команди. Спочатку Богдан забив собі – м'яч від його голови зрикошетив у ворота. Сталося це у середині першого тайму. Але вже у дебюті другої половини зустрічі центрбек львівської команди засмутив суперників, відгукнувшись на передачу Квасниці.

Новина туру

Нічия в матчі «Зоря» – «Оболонь» навряд чи порадувала когось із суперників, адже обидві команди суттєво не покращили своє турнірне становище й залишаються в аутсайдерських розбірках. Але, крім цього, нічия для «Зорі» має ще один малоприємний момент: луганська команда вже точно не зіграє в єврокубках наступного сезону. Навіть якщо луганці виграють усі поєдинки, що залишилися, вище шостого місця вони вже не піднімуться. Для «Зорі» це малоприємна новина, бо останні дев'ять сезонів команда незмінно грала у континентальних турнірах.

Відставка туру

Після нічиєї у матчі «Колоса» та «Олександрії», головного тренера ковалівської команди Ярослава Вишняка відправили у відставку. Однак у відставку непросту: його переведено на функціонерську посаду в клубі. Тепер він буде віце-президентом. А виконувачем обов'язків головного тренера «Колоса» відтепер буде Олександр Поздєєв, який до цього очолював молодіжку «Колоса».

Цифра туру

«Металіст 1925» на чолі з Віктором Скрипником продовжує оновлювати клубний антирекорд. Програвши «Кривбасу», харків'яни залишились у зоні вильоту. І ще на один пункт погіршили свою і так значну серію без перемог. Тепер у пасиві «25-х» – 14 поспіль поєдинків без виграшів. Востаннє харків'яни перемагали ще на початку листопада.

ФК Металіст 1925

Реванш туру

Четвертого квітня «Полісся» зустрілося з «Ворсклою» в рамках півфіналу Кубка України. Незважаючи на перевагу свого поля, житомиряни тоді поступилися опоненту путівкою у фінал, програвши 0:1. У рамках 26 туру УПЛ нещодавні півфіналісти знову з'ясовували стосунки. І цього разу сильнішим виявилося «Полісся». Житомирська команда зуміла взяти реванш. З тим самим рахунком – 1:0.

Символічна збірна туру: Бущан – Конопля, Слюбик, Дібанго – Судаков, Луньов, Кораблін, Кабаєв, Карабін – Ванат, Сікан.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Оце так поворот! Хаві розізлив своїм вчинком Лапорту та буде звільнений
Футбол | 17 травня 2024, 11:01 6
Оце так поворот! Хаві розізлив своїм вчинком Лапорту та буде звільнений

«Барселона» уже найближчим часом може залишитися без тренера

Девід ХЕЙ: «Я думаю, що Усик переможе Ф'юрі, але судді віддадуть нічию»
Бокс | 17 травня 2024, 10:44 9
Девід ХЕЙ: «Я думаю, що Усик переможе Ф'юрі, але судді віддадуть нічию»

Колишній боксер дав прогноз на поєдинок українця проти Тайсона Ф'юрі

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Бондаренко Александр
Ванат
Бондаренко Александр
Вань забивает только фарм-клубам