Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 травня 2024, 02:39
5437
2

Леонід БУРЯК: «Фоменко був гідний звання капітана команди»

Колишній партнер Михайла Фоменка згадав спільні з ним виступи

| Оновлено 14 травня 2024, 02:39
5437
2
Леонід БУРЯК: «Фоменко був гідний звання капітана команди»
Михайло Фоменко

Одна з легендарних постатей українського футболу Леонід Буряк був багаторічним партнером Михайла Фоменка по київському «Динамо» та збірній СРСР. Обидва впродовж не одного десятиліття служили грі мільйонів в однакових ролях – як головного тренера динамівської команди, так і керманича національної збірної України.

Звістка про відхід Фоменка у засвіти відізвалася гірким сумом у серці колишнього його одноклубника, й про це Леонід Буряк розповів в інтерв'ю Sport.ua:

– Десь рік тому я дізнався про те, що Михайло Фоменко хворів. Його оперували в Австрії. Операція була серйозна, і лікарі сказали, що начебто все гаразд, і всі проблеми позаду. Але на жаль, незважаючи на обнадійливу інформацію, все повернулося зовсім по-іншому. Коли йде від нас близька людина, з якою ми разом довгий час грали, це залишає гіркий слід.

Фоменко був надійним футболістом, цементував гру в обороні. Без тріо Решко – Коньков – Фоменко не було б тих перемог, які нам вдавалося здобувати. Це були надійні, майстерні футболісти. Усередині колективу тоді була така ситуація, що ними, як старшими товаришами, все контролювалося. Вже згодом це перейшло до нас.

Тож, коли людина вмирає, це сумно. Охоплює якийсь гнітючий стан. Особливо важко це усвідомлювати, коли прожив із такою людиною півжиття. Це важко переварити. Це горе для близьких, це горе і для нас, колишніх одноклубників та колег.

– Для футбольної України новина про смерть Михайла Фоменка стала шоком. Важко змиритися з думкою, що пішла ця людина.

– У нього з усіма були добрі стосунки. Він був людиною неконфліктною, а свою справу робив мовчки, спокійно. У нас взагалі команда була такою, що ніхто нікому не підказував, ніхто не кричав. Кожен сумлінно виконував свої обов'язки. Фоменко – один із тих, хто був гідний звання капітана команди. Він довгий час носив капітанську пов'язку у «Динамо».

Ми всі шкодуємо, що все так сталося, і завжди згадуватимемо цю людину. Що вдієш, це життя. Як то кажуть, рано чи пізно казка закінчується. Він міг би ще пожити, бо вік ще давав право на спокійну старість. Але… Співчуття рідним та близьким. Потрібно це все пережити. Одне можу сказати: пішов не простий футболіст, не проста людина. Царство небесне, світла пам'ять.

Вранці 29 квітня у віці 75 років помер колишній український футболіст та екс-наставник збірної України Михайло Фоменко.

Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Лига конференций без динамо
Царство небесное....большой вклад в украинский футбол он сделал.
adidas777
Батько мого друга був близьким товаришем Михайла Івановича.Спочивай з миром...